Ръст на туристи по морето. Но къде са българите?

Едно време на Черно море сме оздравявали, днес се разболяваме
10 окт 2017 11:30,
83

Който и министър на туризма да дойде, ако повтаря същия алгоритъм на управление, резултатът ще е същият. Всяка година ще отчита ръст на доходи, на туристи, но на кого му пука, след като веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия и всички в семейството да се разболеете? Това попита пред Bulgaria ON AIR журналистът Нора Стоичкова.

Заедно с Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма коментираха поисканата от Асоциация на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) оставка на министъра на туризма Николина Ангелова.

Пред журналисти вчера министърът отговори, че не вижда причина да напуска поста си заради АБТТА и заяви, че продължава напред с диалог.

Константин Занков посочи, че очакванията за Министерството на туризма са били големи, но не се сбъднаха изцяло.

Нора Стоичкова обаче възмутено коментира "лицето" на родното Черноморие днес: "Навремето ходихме на море, за да оздравеем, за да изкараме зимата без да се разболяваме. Сега всички българи избягаха по чуждите плажове, защото по нашите и децата ни дори се разболяват! Не може първите 200 лв., които дадеш за почивка да са в аптеката."

Според журналиста, докато управляващите не се погрижат бреговете да се очистят, водата също, докато не направят една здравословна среда, който и министър да дойде, той просто ще отчита статистически данни, които няма реално да казват дали средата се е подобрила.

Стоичкова изрази съмнение и в статистиката, която Министерството на туризма изнася за ръст на туристите, като попита "български ли?"

"Чуждите туристи са от 70 и няколко годишните до 20 и няколко годишните хора, като вторите вдигат цялото Черноморие на главата си. Това, което искам да чуя от министъра е как ще върне българите от гръцкото и другите чужди морета обратно", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ръстчерно моретуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходил съм в България, Гърция, Италия, и Испания на море и да ви кажа по добре на море от колкото на работа.
57
4
 
34
 
! Отговори
IT Pro преди 6 години
Последното пътуване в България затвърди мнението ми че в родината НЕ СЕ почива. Идиотия от скапаната храна до скапания персонал в иначе перфектната като оформление и интериор кръчма. И догодина ще оставя отново 5К на византийците - защото там СЕ ПОЧИВА, а не се води една безкрайна война с клиента, т.е. с мен. Остава да се посети и Турция, за там отзивите са отлични. На всички любители на приключения - успех с почивките в България.
56
4
 
36
 
! Отговори
IT Pro преди 6 години
Последното ми "море" беше в Синеморец 2002 или 2003. Още помня ехидния поглед с който ни набутаха супер смотан калкан (тогава бяхме гаджета и се мъчех да впечатля жената с кръчма на брега на морето). Помня и разстройството което хвана и заради което почивката отиде на кино. Помня и досадата в погледа на "хазяина".Това лято за пореден път бяхме в Гърция (с още едно евентуално ходене). Кристално море, хазяи с които се чувстваш у дома, кръчма в която собственика тича (буквално) за да донесе вода
55
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До неграмо/тната авторка на статията:Пише се с гл.буква-Българите!!!
54
2
 
15
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Ръст на туристи по морето. Но къде са българите?"Е интересно къде ли!!! У Гръцко бе да ви такова у журналята.
53
13
 
11
 
! Отговори
до коментиращите преди 6 години
Ако не спрете да плюете по Родината България ще ви намразя !
52
11
 
8
 
! Отговори
до аз преди 6 години
точно така - вички сте в гърция - суперррр ! тази година в топ сезон нямаше места в 4 и 5 звездните хотели в Бг !
51
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименТо затова са тези опашки на границата с Гърция.
50
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 6 години
Всички сме в Гърция.
49
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ходи в Гърция ? - ми от близките Бг села сутрин минават границата с дисагите и вечер се връщат - Няма лошо ! , Но не ми хвалете тоя пущиняк,камъняк,вехта база и ехидни гърци ! ,които между другото не ви долюбват ама хич тея дето ходите на "безплатното" .
48
4
 
32
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа само този дето не е ходил на море извън българия може да си мисли, че тука това е море! Море е било преди 20 - 30 години! Сега е една изклучително шумна клоака дето не става за почивка! И като става за въпрос да идеш на плаж в Гърция ти е в пъти по евтино отколкото да идеш на плаж в БГ! За чистота обслужване и атмосвфера пък въобще не може дори да си помислят да се сравняват с никоя от ужните ни съседки!
47
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Старата школаСамо за ядене мислите-това ли е почивката,
46
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Черно море фалитосНещо си се объркал,
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв ръст бе, само утрепките на Европа може видите по нашето черноморие.
44
8
 
30
 
! Отговори
Бай Ганю с дисагите преди 6 години
Един умен и трезво мислещ човек никога няма да почива в България.
43
18
 
8
 
! Отговори
Черно море фалитос преди 6 години
българия е предпочитана дестинация от пияндури и бедни хора!Обслужване,храна и чисто море само в Турция.В Гърция бях един път и няма да повторя.Византийците са студени и мързеливи.
42
5
 
21
 
! Отговори
sashkodg преди 6 години
До Pере Много точно казано!Само да добавя,че в южната ни съседка е по-тихо,по-спокойно,по-чисто, и наистина някои от собствениците са "закрепостени" за хотела по цял ден и когато и за каквото ги потърсиш ти решават проблема на момента.Да не говорим че по заведенията персонала е учтив,усмихнат и вежлив,и ти говорят на "Сър".
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как къде,по казаните
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зима идва стига говорили за ПОЧИВКА, море, Халкидики шезлонги СТИГА !ГОЛЕМИ СТЕ КОМПЛЕКССАРИ!
39
11
 
17
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Доста си прав - никой не те задължава да ходиш на почивка конкретно в някой хотел, курорт, държава и т.н., тук избора си е изцяло твой. Въпроса е защо е необходимо, да ни демострираш твоите комплекси спрямо родината ни? Защо е тази неприкрита омраза към българското черноморие, защо са тези обиди и присмех към тези които почиват там? Защо бе хора, защо е цялата тези простотия, какво толкова ви мъчи, дразни и пречи, при положение, че вие там не стъпвате?