Ръст на туристи по морето. Но къде са българите?

Едно време на Черно море сме оздравявали, днес се разболяваме
10 окт 2017 11:30,
83

Който и министър на туризма да дойде, ако повтаря същия алгоритъм на управление, резултатът ще е същият. Всяка година ще отчита ръст на доходи, на туристи, но на кого му пука, след като веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия и всички в семейството да се разболеете? Това попита пред Bulgaria ON AIR журналистът Нора Стоичкова.

Заедно с Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма коментираха поисканата от Асоциация на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) оставка на министъра на туризма Николина Ангелова.

Пред журналисти вчера министърът отговори, че не вижда причина да напуска поста си заради АБТТА и заяви, че продължава напред с диалог.

Константин Занков посочи, че очакванията за Министерството на туризма са били големи, но не се сбъднаха изцяло.

Нора Стоичкова обаче възмутено коментира "лицето" на родното Черноморие днес: "Навремето ходихме на море, за да оздравеем, за да изкараме зимата без да се разболяваме. Сега всички българи избягаха по чуждите плажове, защото по нашите и децата ни дори се разболяват! Не може първите 200 лв., които дадеш за почивка да са в аптеката."

Според журналиста, докато управляващите не се погрижат бреговете да се очистят, водата също, докато не направят една здравословна среда, който и министър да дойде, той просто ще отчита статистически данни, които няма реално да казват дали средата се е подобрила.

Стоичкова изрази съмнение и в статистиката, която Министерството на туризма изнася за ръст на туристите, като попита "български ли?"

"Чуждите туристи са от 70 и няколко годишните до 20 и няколко годишните хора, като вторите вдигат цялото Черноморие на главата си. Това, което искам да чуя от министъра е как ще върне българите от гръцкото и другите чужди морета обратно", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ръстчерно моретуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 наемаш апартамент. Готвите си сами. Много е изгодно
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като Куба сме Догодина няма да има руски туристи.
16
4
 
15
 
! Отговори
Бабати преди 6 години
Нормално във WC може ли да се почива.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръст на туристи по морето ,а искат оставката на Ангелова защото лъжела за,, ръста,, на туристите ?
14
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам гърците и турците за да почивам и да си оставям парите там.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за другите къде са ама аз тази година не можех да ида на море, преди година две хотела в БГ които ходим редовно , беше 400 лева ол инкллузив за пет нощувки сега е 750 .. не ми се мисли другото лято колко ще е.. Замислих се и аз за Гърция ама с 1000 лева/толкова мога да отделя за пет шест дни / двама възрастни идете на 5 колко и къде ад идем не знам!?
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като Куба сме Каква Куба бе ,*** ? Куба 87, 130 милиарда БВП, България 43 млрд
11
5
 
32
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Абсолютно в десетката! Няколко години поред се налага да ходя на нашето море, и да ПОЧИВАМ на гръцкото. Разлика от земята до небето. При нас, ЦЕЛИЯ персонал не става за *** за зеле, но е научен да се мазни на чужденците. Вирусът на нашето море е 80% сигурен, в Гърция (и др.) НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ! Тея хотелиери не знам за какво се борят ако разчитат на някой да ги "оправя" а не на себе си! С две думи няма да ни върнете скоро, да не кажа НИКОГА, и децата си възпитаваме в този дух!! :
10
2
 
43
 
! Отговори
БЯХ НА МОРЕ преди 6 години
Всички викачи пред заведенията много се учудваха, когато разбираха, че сме българи. Това беше много забавно/ЖАЛКО как пробваха всички езици, само не и българския
9
3
 
54
 
! Отговори
@ преди 6 години
Черноморието е безвъзвратно унищожено. Както и българската държава.Не познавам българин който да почива на Черно море. Всички ходят в Гърция и Турция. Който има повече пари отива и по надалеч.Да се къпеш ти ли децата ти в Черно море, е все едно да се къпеш с вода от мръсния канал. Да не говорим за абсурдно високи цени, мутри събиращи пари за паркинг, за преминаване, чадъри, шезлонги, слънце, празен стол... и т.н.Чужденци се хващат, но не повтарят.Алкохолния туризъм остава, те не ползват вода
8
1
 
30
 
! Отговори
като Куба сме преди 6 години
Догодина Турция като отвори за руски туристи и Ангелкова сама си е тръгнала..
7
4
 
41
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ СА ТАМ преди 6 години
по нашето море, ама вече само като слуги на чужденците. Благодарим ти КОСТОФФ, благодарим СТАНИШЕВ, царю КРАДЛИВИ и ТИКВО ПРОСТА
6
40
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 5 години семейно посещение с малки деца не сме имали здравословни проблеми, слава Богу! Госпожата журналистка се опитва да внуши че отиваш на Черно море и хоп- се разболяваш. За цената си е добро преживяване, навсякъде може да се получат проблеми, стига сме се обиждали сами!
5
3
 
36
 
! Отговори
стенканьеее преди 6 години
Българските туристи са в Гърция.
4
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са в Гърция. Пияните розови гейове и варягите са на ***
3
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите нямаме пари за море а тези които имат ходят на Гръцкото италианското карибското и тем подобни морета! 90 % от българите през последните 28 години нито веднъж не са ходили на море или каквато и да било друга почивка. Просто финансовите мъзможности не им го позволява. Едвам кърпят за храна и високите сметки за порното тока и водата. Като казах водата честито на Софиянците. 2.80 лв. за кубик вода. Погледнете си фактурите и вижте какви рендосва с докарване и пречистване на вода.
2
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се интересува от българските туристи на нашето черноморие. Защитават се корпоративните интереси, а не националните. Управляващите си затварят очите за мутренското управление на курортите, за разпространението на наркотици, неплащането на данъци (укриването на доходи), презастрояване, кражби и изнудване.
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как къде, по морето, но не нашето.