Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти

Хората се надяват да си върнат парите след арестите
Обновена: 13 окт 2017 11:33 | 13 окт 2017 11:32,
76
Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти
Кадър: "Нова телевизия"

Жертвите на бандата на ало мафиотите, покровителствени от полицейски началник в Пловдив, разказват през сълзи как са били оплетени в измамната мрежа на бандитите.

Схемата на групата от Ветово започна да се разплита след като бе арестуван зам.-директорът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Той бе хванат с 300 лв. подкуп от измамниците, които го наричали "Шефа".

"Тези пари сме ги събирали от залъка си, разбирате ли", казва съсипаната Иванка пред "Нова телевизия". Тя е на 77 години и дала на бандитите всичките си пари – около 5 000 лева.

Държали я 6 часа на телефона.

Още по темата

"Накараха ме да отида да събера всичките си пари до 10 лева, всичко, което имам. Да ги сложа в една чантичка и да ги сложа във фризера на хладилника, защото измамниците имат отвън камери, които виждат в апартамента къде има пари. Казаха ми - Вие сте набелязана. Всичко направих, и бяла кърпа  сложих на балкона", разказа възрастната жена.

Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти.

"На следващия ден разбрах, че имам само седем лева от 23-ти до 8", обясни още разплаканата жена.

10 000 лева дала по същата схема на същата банда 66 годишната Руска.

"Не съм спала, не съм яла, цялата треперя постоянно", споделя тя. Разказва, че и тя е трябвало да помогне за залавянето на измамници. В началото се усъмнила, но после й вдъхнали доверие.

Подала жалба в същото Трето районно, чийто шеф сега се оказва замесен в схемата на бандитите.

Сред жертвите им е и Иван Иванов. Той е на 87, бивш военнослужещ. Миналата седмица пуска всичките си пари през терасата. "Останаха ми пет лева", плаче мъжът, който събирал парите, за да има с какво да плаща някой да се грижи за него.

"Аз знам да изпълнявам. Викат ми – ти ще бъдеш награден, държавата те ще те награди", спомня си разговора с измамниците Иван.

Той вярва, че ще има справедливост и ще получи обратно спестяванията си. "Дано само не са ги похарчили", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
20
 
! Отговори
До 123 преди 6 години
Галев, ама нали Галеви миналата седмица бяха оправдани - не били шефове на престъпна група! Тука е така - ще видите, че и тоя случай ще се замаже...
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията на българските баби е безгранична,както алчността и наглостта на българските полицаи,всички без изключение!
49
1
 
14
 
! Отговори
Полицай Патриот преди 6 години
Еми така е, като работим цял месец за по 1300 лв, които до никъде не стигат, се налага малко извънреден труд :) А пък и измамените от колегата пенсионери първо, че си имат градинки, прасенца и кокошки и пари не им трябват, а пък и реално, да им се вземат и последните пари е патриотизъм, защото така няма да имат пари за лекарства и ще измрат скоро, което ще спре пенсиите им, а така печели бюджета и оттам и цялата държава!
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прости люде, прости! Всеки ден, всеки ден без прекъсване се говори за телефонни измами и измамени. Раздават се информационни листовки. Какво ми реват като сами са си виновни? Какво да се направи като нямат акъл? Как някой да им върне парите като сами са ги дали? Турските у индийските сериали са им промили мозъците.
47
3
 
16
 
! Отговори
alf преди 6 години
Ало измамите разкриват интелекта алчността и всички хубави черти на бг народа. лошото е че това е масово и става все по масово
46
0
 
17
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Отдавна се знае, че без участие на полицейски служители и банкови чиновници тези далавери не могат да стават. Къде ли дрънка веригата на тази банда ...кой знае...може и да се е провлачила по жълтите павета?
45
0
 
23
 
! Отговори
Калин преди 6 години
С тая полиция в България, врагове не ни трябват! Това е една сбирщина на типове от най-долен вид, продажници и биоотпадъка на болното ни общество!! Жалко е, за честните и добронамерени полицаи, но те реално са толкова, толкова малко, че даже споменаването им няма стойност!
44
3
 
11
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Не се е отчел на най-висшата мутра на Дондуков 2 и е ударен :)
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех на бати милионера ,богат ще става ,постчето си продава.*** да са ти честити трохите ,сега за резил на цяла България стана ,че и затворче може да отнесеш,ама нали "колегите" ти са измамници и теб метнаха и ти си хвърли всичко през балкона.Искам да се излагате за жълти стотинки и да се продавате.
42
1
 
20
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Полицай, при това висшестоящ, който вместо да е стожер на закона, се съюзява с най-долната прослойка от криминалното общество - обирджиите на пенсийки на възрастни хора, кретащи с по 250-300 лв на месец! Това звучи като най-грозна злоупотреба със служебно положение на държавен служител! Жива гавра! Ако това се случи в Америка, където има страшен подбор на кадрите в полицията, такъв нещаcтник би получил минимум 15 г пандиз! Основно, защото е полицай и обществото има очаквания за висок морал!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой куки май са много лоши мутри....марихуаната ли ти е крастата...бензин за Астрата??!
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя директор на 300 лева останал ?!?! Срам нямат ни достойнство !
39
4
 
11
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Ако полицията работи, трябва тоя шеф да го приберат в поделението във Враня, там хубавичко да го "обработят", а снимките му с описание на медицинските подробности да бъдат показвани на колегите му преди развод всеки ден един месец например. За съжаление откак Тиквоний пое полицията, тя тотално се оттегли от едната си функция - да пази морала,реда и собствеността на гражданите и се съсредоточи тотално върху другата - да пази властта и да обяснява на раят какво иска Буда от нея.
38
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе само на мене ли тоя ми прилича на галевият... Все едно по един калъп са правени и отвътре и отвън.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ам нали бяха шведи алождиите?
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тез Ало апаши в гинес трябва да влезнат, по-подли хора от българите няма май .
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 27: А ти до кого си го написал това?Не знаеш ли,че това са бабички,които не могат да работят с компютри.Трябва телевизията постоянно да им говори след новините в 20ч.ама това да не е Спас от Кочериново.За его веднага се разшетаха и го заловиха,защото е измамил дори прокурори.Сам си е виновен.
34
1
 
12
 
! Отговори
Будали преди 6 години
Нямат ли блиски и деца тия пенсии, та да им се обясни че това са измами стия пари през балкони и прочие...
33
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Значи ало измамниците правилно са казали да си дадат парите за залавянето на престъпниците,защото така наистина МВР са заловили шефа им .И сега,ако наистина има работещ съд-всички участници в тая схема ще бъдат осъдени.
32
1
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Абе тъ.пак не виждаш ли чемамят 80 годишни. Ще видим тебе на тая възраст колко акъл ще ти е останал.