Срещу 5000 лв.: Окончателно забравяме за ритника и шведа Ралф

Той е платил финансовата санкция и разноски по делото
24 окт 2017 16:35,
69
Срещу 5000 лв.: Окончателно забравяме за ритника и шведа Ралф
Снимка: архив, Булфото

5 хиляди лева финансова санкция и разноски по делото е изплатил на българския съд шведският гражданин Ралф Сундберг. Той получи административна санкция, след като беше освободен от наказателна отговорност  за нападението над камериерка в Слънчев бряг. Пострадалата Диана Петкова ще заведе граждански иск за обезщетение от 50 хиляди лева.

Още по темата
"След като прокуратурата и защитата не обжалваха присъдата на Сундберг и той изплати наложената му финансова санкция, делото срещу него е напълно приключило", каза районният прокурор от Несебър Радост Бошнакова, предаде "БНР".

"Получих информация от съдията, който разгледа делото в съдебна фаза, че е платил и глобата, и всички разноски, които са направени по делото", поясни Бошнакова.

Граждански иск срещу Ралф Сундберг ще заведе пострадалата Диана Петкова.

"Травма за цял живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не подлежи на лечение и на излекуване", подчерта пострадалата.

Делото предизвика острата реакция на обществото заради минималната санкция, предвидена в закона, която е несъотносима към тежестта на деянието, извършено от шведския гражданин. И към момента промени в Закона не се предвиждат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Имаме европейски закони,за европейците де.Добре дошли в страната на шведските евроритници,и английските бутилки.Да ни е честита ...интеграцията.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смяяяяяятай...или ако ще ме разбере по-добре шведа:"Caaaaalculate..."
59
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 6 години
"Прокуратурата не обжалвала" - а защо? Мирише на корупция.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли го шведа за 5 000 лева. Спрямо стандарта в Швеция тези пари са нищо. Идваш, риташ камериерки в главата и си тръгваш като пич, плащайки един месечен наем за скромно жилище.Камериерката ще заведе граждански иск срещу тоя, но трябва да е в шведски съд, съобразно шведските закони и обезщетението да е според шведските стандарти.
57
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистачката беше един голям у род, почти съм сигурен, че тя го е издразнила
56
27
 
4
 
! Отговори
ттяж преди 6 години
таз мишка чистачката са и казали какво да говори и вече травма за цял живот - 50 палки . хахахха аре е . Можеше малко по - скромно , даже средна телесна няма .
55
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо ми махате въпроса "колко ще получа ако извърша същото престъпление в Швеция"??... какъв е проблема да сравним?...
54
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Този човек трябваше да седи тук докато не изплати ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на жената поне 30 хил. лева. Такива са ви депутатите такива и законите. Лъчо Мозъка това ви е написал.
53
0
 
3
 
! Отговори
Попо преди 6 години
До 49 тиДа , за 5 000 може да риташ роми . Те нас за без пари обаче може.
52
4
 
9
 
! Отговори
Како, преди 6 години
край точка,филмът свърши!?Справедливо или не, прочети и осмисли коментара на прокурора,той е и закона!?И вместо да си губиш времето,хабиш нервите или гушиш адвокатите,разбери,че няма смисъл!?Нали си чувала оная приказка,че битият си е бит,е..ят си е е..ан,а чужденеца си е в чужбина?!Дори и да предявиш граждански иск,дори и съдът да го уважи,кой ще го изпълни?Но проблемът си е твой,ако имаш бол пари,има и бол адвокати,които да ти ги измъкнат с празни приказки,щедри обещания и тлъсти лъжи!?!?!?
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важна физическата болка.По голямата болка е унижението,затова че ни имат за хора втора ръка.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно е .Пабло Ескобар е давал по 3000 долара на година за ластици за парите си.21милиарда на година ,420 милиона долара на седмица.
49
1
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До Анонимен 10"Също ядем храНи втора употреба кои са фирмите които внасят храни втора употреба и ни дискриминират осъдете и тях."Анонимнико, не съм съгласен. Храни втора употреба за сега не се внасят. Имаме си в изобилие. Виж ако настъпи голям глад, тогава ще се наложи внос. И един съвет. Прочитай си написаното, помисли и тогава натискай копчето.
48
0
 
15
 
! Отговори
nina преди 6 години
#24,ОняГлупости,ритник в главата е много по-опасен от счупването на ръка/крак,направо може да те остави на място. И двата случая са отвратителни и заслужават затвор.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОняМоите уважения, не бях срещал отдавна реално мислещ, балансиран индивид като Вас!
46
1
 
20
 
! Отговори
No comment преди 6 години
Тоест за 5 000 лева мога да ритам камериерки в главата. Сумата съща ли е за роми или е по-евтино?
45
1
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако сриташ бездомно куче може да отнесеш по голяма санкция,че даже и затвора ще посетиш за известно време,у нас няма по низшо създание от камериерката в хотела,може би само участник в съдебната ни система е по надолу в класацията
44
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 5000 лева бих ги дал някой да го потроши от бой. 3 месеца да пикае кръв в болницата би ми стоплило сърцето.
43
0
 
15
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Срещу 5000 лв.: Окончателно забравяме за ритника........И към момента промени в Закона не се предвиждат
42
0
 
29
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Ценораспис за олабване на напрежението върху български ***:1. Ритник в главата - 5 бона2. Убийство - мах 4 годиниЕлате на сафари в Бугарстан, незабравими спомени за всеки съдист! Удоволствието е гарантирано! В сезона има и промоции - убойство може да мине и срещу 2-30 хилки!