Температурите падат, а парното от кога ще ни топли?

Първо ще има за детски градини, училища и болници
25 окт 2017 08:48, Петя Славова
23

Температурите паднаха и клиентите на "Топлофикация" започнаха да питат кога ще бъде пуснато парното.

Миналата седмица термометърът сутрин показваше между 5-7 градуса, а по обяд 20, но в тези дни ситуацията се промени.

Пред Bulgaria ON AIR говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова заяви, че дружеството очаква да бъдат изпълнени двете условия за включване на парното, за да получат потребителите отопление.

"Ако днес се сбъднат прогнозите, това ще бъде третият ден със средна денонощна температура по-ниска от 12 градуса. Утре ще получим информация дали се очаква захлаждане до края на седмицата. Ако това се случи, още утре ще можем да пристъпим към включване на отоплението в цяла София", обясни Павлова.

Говорителят посочи, че първо парното ще бъде включено в детските градини, училищата, болниците, след това в домакинствата и накрая в бизнес и другите сгради.

Елизабет Павлова поиска да напомни ремонтите в сградите да бъдат приключени, тъй като вътрешните инсталации трябва да бъдат запълнени. Ако това не се случи, в съответната сграда отоплението няма да бъде пуснато.

"Потребителите също трябва незабавно да завъртят винтилите на максимална степен, защото, когато отоплението се включи, по този начин техните радиатори ще бъдат обезвъдушени, системата също и така ще се гарантира нормално потребление в апартаментите", заключи Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
В юношеските си години имах шанса да посетя някои скандинавски страни, тук още беше социализъм.Там разбрах, че при тях парното се включва автоматично, ако температурите паднат под определени градуси, не си спомням 15 градуса ли беше или там някъде. Няма значение какъв е сезонът, може дори да е юни или началото на септември, ако навън температурата падне под определения минимум, парното самичко се включва, а абонатът решава дали да го ползва или да затвори вентилите на радиаторите в дома си.
13
4
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Забравил си.През соца трябваше три дена подред средноденонощната температура да бъде под 10 градуса. И естествено, през есента в София, ако има два такива поредни дена, на третия средноденонощната температура ще е 11 градуса. И започваше една безкрайна агония - не пускат парното, докато не се изпоразболеят хората и ел.уредите не заработят на макс, което пък водеше до проблеми с инсталацията.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навън пада ли под 20 градуса, трябва да има парно.
11
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Пред нашия блок температурата отдавна е под 12 градуса.що за идиотщина е това с тея градуси?пускайте парното бе,нали има топломери и всеки си го плаща?
10
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
на мен ми вьрнаха 13 лв вьпреки че парното работеше в кухнята и стаята докатотоплото стигне до 7 етаж отоплявам и останалите 6 етажа под мен по евтино ми излиза парното отколкото лекарствата и болницата
9
3
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Значи викаш да ти пуснат евтино парно.И кой ще доплащане разликата в цената на енергонодтелите за да може на теб парното да ти е евтино?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали много плювам те срещу Топлофикация.Ха да ви видя сега кой ще ви пуска парното. Да ви го пусне Банкянския Суджук. Той разбира от всичко.
7
5
 
20
 
! Отговори
Топлофикатор преди 6 години
Цяла зима ревете, че не иската парно и било скъпо и пр.Сега наопаки, защо няма парноНяма угодия!
6
0
 
12
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
"вИнтил" или правилното "вЕнтил", драги ми "журналисте" ????????????????????Иначе в сайта се поместват статии за все по-голямата неграмотност на населението.А за тази в публичните медии?Смях!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: 4На село, в малък град или в голям град - няма пълно щастие никъде!
4
11
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Ако сградата позволява , направете си локално парно. Многократно по- евтино е и си го пускаш когато си искаш.
3
1
 
7
 
! Отговори
acca преди 6 години
кой ще ни даде пари!!!
2
14
 
12
 
! Отговори
NeSofienec преди 6 години
Айде пак ще ревнат софиенци колко ще им е скъпо парното.Ми не го пускайте, или направо продавайте апартаментите. В съседната статия пише че се вдигнали цените. Няма нужда да отивате на село, идете в някой по-малък град, с парите от апартамента си купете там жилище и се отоплявайте на дърва или газ или на каквото искате и кажете после дали ви е излязло по-евтино от ТЕЦ-а.Ама да не ревете пък после че видиш ли в малкия град нямало работа и пак не можете да си платите отоплението?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не ви топли парното ще ви топли порното, питайте в Брюксел