След наводнението: Над 4 млн. лв. са щетите в Бургаско

Над 2 млн. лв. са нужни за възстановяване на пътища и мостове
26 окт 2017 16:37, Анисия Иванова
3
След наводнението: Над 4 млн. лв. са щетите в Бургаско
Снимка: БТА

Щетите от наводнението в Бургаско по първоначални изчисления се оценяват на повече от 4 милиона лева, съобщи кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Повече от половината са нужни за неотложни възстановителни дейности, тъй като са увредени или напълно разрушени междуселищни и вътрешни улици, мостове и други пътни съоръжения.

Още по темата

Общината включи всички свои ресурси, но разчита много и на солидарната държавна помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, за да има по-бърз и качествен резултат, заяви Николов.

При наводнението пострадаха много частни имоти, основно в село Равнец, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", село Братово, село Черни връх. Със съдействието на Общината навсякъде са раздадени необходимите бланки, с които може да се кандидатства за еднократна държавна парична помощ от 326 лева, за възстановяване след наводнението.

На най-пострадалите семейства ще помогнем с предоставяне на строителни материали за ремонт на домовете им, а при доказана повреда на битова техника заради бедствието ще им бъде закупена нова, каза Николов, съобщава БТА.

По-рано днес Димитър Николов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха най-пострадалите от поройния дъжд райони. На всяко от тях се работи активно по разчистване и по неотложни възстановителни дейности.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Вожда да стане почетен гражданин на поредното удавено от него село, да даде пари за погребенията, да обещае нови къщи, да докара фирмитенси да ги строят, да излапа парите и те така
1
0
 
4
 
! Отговори
бедствие преди 6 години
Да обявиш бедствено положение при първият есенен дъжд...действително тези хора се чудят от къде още пари да крадат........А при първият сняг...сигурно ще затворим държавата? Направо е срамно как управляващите не се спират пред нищо за да крадат...това са пари от фондове за бедствия, ремонти и всичко друго....Те затова и не предприемат никаква профилактика за да могат после да крадат от ремонтите....НЯ ВЯРВАМ НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ!