Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината

Хората негодуват от масово отравяне на животните
31 окт 2017 10:52,
54
Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината
Снимка: архив, Bulphoto

Зловещ протест в Перник – граждани оставиха мъртви кучета пред сградата на общината. Причината – желанието им да привлекат вниманието на властите към проблема, който напоследък става все по-сериозен – масовото отравяне на кучета.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци.

Още по темата
Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора.

По думите им от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.,  

"Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът", споделя един от протестиращите пред BTV. По думите им случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и ощетрупове.

След първия протест преди дни, който беше спонтанен, вече има и организиран. Той е насрочен за 10 ч. тази събота поред сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам роднини в САЩ, ходя често. Там свободни кучета НЯМА!!! Всичко се улавя, държи 14 дни в приют, тества се за агресивност, ако не се осинови, се евтаназира, т.е. ликвидира. Никой не си пуска кучето свободно. Ако се изтакова някъде, веднага го събира и хвърле на определено място. Да бъде ухапан някого очи убит от куче, собственика се съди като за убийство. А това което ще плати е стотици хиляди долари. Има места, спортни площадки, ако влезеш с куче, глобата е до 1000 USD!! А у нас кога ще стане
29
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една нация се познава по това как се отнася със животните. Българска нация по принцип няма, така, че няма какво да се чудим. Има едно глупаво племе което населява едно парче земя и живее ден за ден и всеки за себе си и ако може заедно против другия.
28
11
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
5 случая на ухапан човек за 20 години. Добре де да започнем да готвим шофиорите-през ден някой убива друг на пътя. По твоята логика трябва да ги избием и тях. А пияните дето пребият тоз и онзи? И тях. Ми накрая ще останете само ти и баба ти.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите както винаги пълни с балкански ***.
26
5
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
"...фанатико" не можеш да живееш без драма. Да не са спрели турските сериали. Аз дори нямам куче не знам защо реши, че съм обсебен от кучета. Казвам каква е разликата между Европейците и нас Българите. Ти явно не можеш да търпиш критика . Сигурно си вечно прав за всичко.А градовете ги има изброени в Гугъл, сам си ги потърси.И на мен ми е писнало от безпардонни *** наказали София. Тези дето мачкат всичко, което не разбират ама не съм тръгнал да ви тровя.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жестоко ли е да нахапят до смърт дете или възрасен човек, същите онези трупове които оплаквате? Колко такива случая вече има - как е възможно да защитавате тази напаст, да излагате на риск живота и здравето на хората. Какви хора сте вие, как може журналисти да пишат такива глупости? Вие деца нямате ли?
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам колко откачалки влачат кучета навсякъде, кск им казват, рша при мама, целуват ги по устата, гади ми се!!! Това е техен избор, но и моят избор е, когато ходя по улиците да не е на зиг-заг, от настъпени или размазани кучешки тортички, оставени там от кучефилите! Защо бе,кучефили, оставяте тортичките, защо гледате питбули и големи кучета? Това е комплекс за малоценност, за да се плашат хората, като няма с какво да ги респектирате. Ненормална работа. Ето защо на някого писва и трови.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма град в Западна Европа с бездомни кучета, кой реши че в България това е допустимо и дори желателно? Кой реши, че улицата е естествено местообитание на кучета? Кой и защо не допуска този проблем да реши толкова години вече? Какво като се кастрират, това се точи вече десетилетия!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое ми е зловещо от Перник, това е едно разумно решение! Почистили са града.
21
2
 
24
 
! Отговори
Пример преди 6 години
В Румъния, мисля, че в Букурещ, уличните толкова се бяха Развъдили, че ходеха на глутници.Името на кмета не помня, издаде заповед на ловните дружини и за три дни един по//ияр не остана. Да не говорим за замърсяването и чувствата на страх и несигурност у хората.И у нас трябва такива решение. Къде по света или Европа ще трепериш сутрин като излизаш или прибираш от работа с мисълта, ще ме нападнат ли днес или не?Във всеки блок има по 1/2 болни лелки, които хранят кучетата. Такива трябва да се съдят
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано всеки ден гражданите да носят по 10 умрели кучета.тогава проблема с бездомните кучета ще се реши от само себе си :)
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи когато бездомни песове хапят хора няма проблем, обаче като някой сложи край на този произвол вдигате врява. Колко ниско ще паднете? Не разбрахте ли, че на хората им писна от вашите простотии? Не може пречиш на всички и да очакваш свеобщо одобрение! Ще хапят децата ни, ще минират детски площатки, паркове, ще ни будят посреднощ, ще ни лаят на улицата и ние трябва да търпим - защо?
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък не искам да има бездомни кучета! Кво правим? Бабичките пред блока хранят няколко помиара и през ноща лаят и вият като побъркани. Особено лятото е някъв ужас, не можеш да си отвориш прозореца, че не се спи. И пвц дограмата не помага. *** кучколюбците.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито кучетата са виновни нито хората , които ги тровят . След като кмета не си върши работата така се случва . По принцип в Перник повечето проблеми се решават с ВИНКЕЛО .
16
2
 
21
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Пожелавам ти да те нахапят любимците, теб или някой от семейството ти, и тогава ще запееш друга песен. Наистина трябва да си болен мозък, да защитаваш първосигнални същества, които носят болести и да опасни за хората. Колко хора починаха от кучета, колко са се разболяли от тения, защо не се информираш? Били сме лоши, защо, защото искаме да живеем в чиста среда, децата ни да са здрави и да се прибираме вечер от работа без страх, ме ще бъдем хапани от улични превъзходни? Що не се гръмнеш?
15
3
 
24
 
! Отговори
Гражданина Кейн преди 6 години
Ако тъпите кучкари не смятаха всяка ливада за кучешка и не пускаха пумиарите си без кайшка и наморник може би нямаше да се натровят. Жалко за житовните, но грам не ме е яд за страданието на стопаните им... наскоро 1 кучкар налетя на бой защото му беше направена забележка, че си е пуснал псето на лидава на 50м от детска площадка(пес над 40кг) без наморник.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българите сме лошиКои са тези градове дали статут на кучетата на хора? Изброй ги фанатико? Това че ти си обсебен от кучетата, не значи че всички трябва да се съобразаваме с твоята лудост. Пишете само лъжи, на които и малките деца вече не се хващат!
13
24
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
И какво като тичат кучетата в парка? Какво като има деца? Не ти разбирам логиката. Както твоето дете иска да игра, така и кучето иска да играе. Къде е проблемът?А да не забравяме, че и Хитлер е бил дете.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко много дразните с това тенденциозно кучелюбско списване! Кои са тези недоволни и протестиращи хора? Избройте ги поименно, сигурен съм че няма да отнеме повече от 2 реда! А колко са онези недоволни от безпризорните песове? Целия проблем се генерира от кучкарите и продажни гей-медии като днес.бг, които всячески изкривяват истината. Нормалните хора искащи безопастни улици, няма кой да ги чуе, нямат зад гърба си паразитни организации и действат както могат.
11
26
 
5
 
! Отговори
Българите сме лоши преди 6 години
Не познавам по-лоши и проклети хора от нас, за съжаление. Докато в някои Европейски градове дадоха на кучетата статут на хора, у нас ги тровят. Дребни просташки душици, които тихичко мърсуват. Ама какво се чудя, оставихме 2 заптиета да водят 2 дена през планините Левски и да го обесят докато *** си гледа келепира. Сами убихме Ботев за пари. Това сме ние-каква Европа какви 5 лева?!