В дъжд и пек: 4 км пеш през калта в името на образованието

Майка всеки ден изминава тежък маршрут, за да води сина си на училище
1 ное 2017 14:02,
11
В дъжд и пек: 4 км пеш през калта в името на образованието
Снимка: архив Reuters

Една майка на две деца от Велико Търново всеки ден изминава по 4 км пеша, за да заведе децата си на училище и детска градина. А едното й дете страда от мускулна дистрофия и задачата й се усложнява.

Вече 8 години 35-годишната жена, която живее в отдалечен великотърновски квартал, минава през кал и локви за да стигне до училището на Пресиян.

Стане ли зима е почти невъзможно да премине през маршрута си, защото ледът буквално блокира пътя.

Детето е 100% инвалид. 35-годишната жена живее сама и се грижи за още едно дете – Божидар на пет години. Съпругът й е на легло и за него се грижат роднини.

"Трудно е, но както виждате - борбени сме, но се справяме", отсича Анета пред "Нова тв".

"Аз държа моят син да продължи да учи", твърди Анета. А той самият иска да бъде със своите връстници.

Анета се издържа с пенсията на болния си син и детските надбавки  - общо 970 лв.

"Аз не ангажирам хората да ми помагат", казва Анета. И се надява един ден да получи общинско жилище в близост до учебните заведения на децата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Може би трябва и твоите деца да са парализирани,тогава ще вземаш двойно.*** ли си,рогач ли си ,но коментара ти е отвратителен.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хилядарка на месец си е добра сума, без да работиш. Аз гледам две деца сама и заплатата ми е 520 лв. Дали да не ходя и аз да рева по телевизиите?
9
0
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Срамота, Българийо! Срамота, държавници!
8
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Данакоплатеца, не е работа на учителите да казват на държавата да си свърши работата. А държавата нехае, защото народът го позволява. Нехае не само за този случай. Тя нехае за смешните пенсии, за ТЕЛК иска инвалидите да бъхтят път до 6 ( ШЕСТ) комисии, искаше и редовно болните да накаже финансово заради фалшиво болните, а българските майки трябва да издържат себе си и децата си с пари ПОД минималната заплата. Кой е виновен? Учителите ли? Не. Двойкаджии като теб, дето все учителите са им виновни.
7
3
 
42
 
! Отговори
данъкоплатец преди 6 години
Учители има ли това дете, че да алармират заспалите властници??? Или фалшивите ни будители са били заети да празнуват пресветлия български празник хелоуин? Да се отнеме наградата Кмет на годината на търновския кмет!
6
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бившето министърче на здравето дало 1,7 мил на зетя и това било законно.Що за човеци са тия?Даже днес имат наглостта да говорят за будители?!Еднокнижници, нямате право да споменавате имената на Левски, Паисий, Ботев, Каравелов, Вазов и всичките наши безсмъртни будители!!!МЪЛЧЕТЕ!!!
5
1
 
48
 
! Отговори
Лора преди 6 години
До Естествен подборТи освен, че си неграмотен си и ужасно зъл и трагично елементарен в разсъжденията си. Може би плеймейтките, които се возят в западни коли са най-умните и кадърни представители на обществото ни? Тук говорим за човешки ценности, за цели, за родителска любов, за силата на духa. Съмнявам се, че разбираш тези думи.
4
62
 
1
 
! Отговори
Естествен подбор преди 6 години
Тази е някоя неудачничка която не е достатъяно флексибъл да се оправя при демокрацията и пазарната икомомика на капитализма. При капитализма и демокрацията умните и кадърните са добре, живеят в предтижни квартали с асфалтирани улици и возят децата на училище в новите си западни коли. Само некадърниците и неудачниците са бедни и им се налага да блъскат през калта, сами са си виновни, да се оправят както знавт. Капитизма с демокрация е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра.
3
39
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
До Някой,и кое точно адмирираш,наглостта на тая ли,една интересчийка,използвачка,получаваща безбожни пари не може да е за адмирации,а за срам е,но българите не познават тая дума,те имат други думи в речника си,като крадене,паразитиране,хленчене,наглост,самозабравяне и МЪРЗЕЛ
2
1
 
52
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Адмирации! На такива родители,децата стават истински и достойни хора!
1
1
 
83
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Ама иначе държавата пилее колосални пари от данъците ни, за да се опита да вкара в училище здрави и прави малки, чиито единствен проблем е, че са от ромов произход и не искат да учат !!!СРАМ И ПОЗОР !!!