Ананиев пристигна на мястото на трагедията, жертвите – вече 9

Всяка минута се променят нещата, призна здравният министър
Обновена: 17 ное 2017 17:12 | 17 ное 2017 17:11, Красимир Ангелов
11
Ананиев пристигна на мястото на трагедията, жертвите – вече 9
Кирил Ананиев. Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Към момента 9 са жертвите при тежката катастрофа край село Микре, съобщи за "Фокус"  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Още по темата
"Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ", посочи здравният министър.

Той посочи, че пострадалите са подготвени за последващо лечение, "но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи".

Както Dnes.bg съобщи, четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Осигурени са и допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите.

В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

От прессъобщение на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта става ясно, че загиналите са от Перник. Заради трагедията от съюза отменят насрочения за 20 ноември протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Точно този участък проблема му е следния, дърветата и храстите са доста към пътя и няма видимост, всички карат леко в насрещното, две големи пс като тир и бус ето резултата. Колко пъти да казвам че инфраструктурата в България е смъртоносна, тесни пътища, без маркировка, безумни знаци стоп и 60, шахти под и над но не и на пътя, храсти дървета и дори табели пречат на автобусите и камионите да се разминават спокойно... 10 г видими резултати. Хемус господа. Нито един глас за вас от северна България
10
1
 
6
 
! Отговори
до долния преди 6 години
То хубаво, ама точно тоя чичак, освен да предизвика повече хаос с некомпентността си, друго едва ли може да свърши там !
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се прави във всяка държава, когато има някакво произшествие, някой политик да отиде, за да се създаде чувство на спокойствие, че по-високите етажи на властта са близо до хората. Самото присъствие на здравния министър е допълнителна предпоставка да се вземат извънредни мерки ако е необходимо, макар и със закъснение. Това с реаномобилите си беше непремерена PR акция на щаба на министър председателя.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Както Dnes.bg съобщи, четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов."Че кой е Тиквата да разпорежда линейки да отидат на мястото на тежка катастрофа? Линейките няма да отидат при пострадалите ако той не им каже ли? Линейките ще отидат така или иначе защото това им е работата. Защо трябва да си прави PR на гърба на трагедията?
7
1
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Докато не започнат да правят качествени пътища непрекъснато ще има катастрофи и жертви. За качествена магистрала най важното е да се спазва съставката и дебелината на полагането и, но не и рязането на ленти при откриването. Освен това в училищата трябва задължително да се учи закон и правилник за движението по пътищата. Министрите не ги интересува качеството а големите заплати и премии при откриването предсрочно. Все повече се превръщаме в територия вместо държава.Докато са с имунитет така ще е.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да ги прости, загиналите!Затова Хемус трябва да бъде завършена час по-скоро. Този участък от пътя е много гаден - натоварен, много камиони, завои, усойни места и изненадващи изпреварвания.
5
0
 
12
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Ананиев е изкарал курс за Бърза помощ, преди 50 години. За това отива, да помага.
4
2
 
21
 
! Отговори
без пардон преди 6 години
Не разбирам какъв е смисъла? Катастрофата става към 13.00 часа. Към 16.00 часа пожарникаря праща линейки. Линейките ще бъдат в Микре към 18.00 часа. За какво са линейки на мястото на катастрофата, 5 часа след нея? Или пострадалите ще чакат линейките? За да ги дават по кабеларките? След 19.00 часа, по новините?
3
5
 
2
 
! Отговори
?! преди 6 години
До БГв предната статия питаха защо го няма там, сега ти пък питаш какво прави там
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реаномобилa............Проверено - пише се реанИмобили, реанИмация
1
6
 
15
 
! Отговори
БГ преди 6 години
И какъв ще го дири там точно тоя бачо ???То поне да беше доктор ...