Есента отстъпва на зимата! Облаци и дъжд през уикенда

Във високите полета към понеделник ще вали сняг
4
Есента отстъпва на зимата! Облаци и дъжд през уикенда
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно с валежи от дъжд. На места в Рило-родопската област и в Източна България количествата ще са значителни.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 8 и 13 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода ще е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1800 метра - сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по билата - южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В неделя ще се задържи предимно облачно, главно в източната половина от страната с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

След временното спиране на валежите в Западна България, през нощта срещу понеделник и в понеделник, с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана ще завали сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка.

В равнинната част от Южна и Източна България ще вали дъжд, там са възможни и по-съществени количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Есента е много красива!
2
1
 
4
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
По-вече от 100 години в България има метеорологични наблюдения ! Не е лошо като се дават данни свързани с климата, човек да се консултира все пак с ИМХ -БАН ! А за цените на горивата - всеки си ги фантазира, както му е удобно ! Свобода на словото и печата !!! Мисля че снегът все пак беше по Коледа и покривката бе дебела 242 милиметра !!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По това време през 70-те и 80-те години имаше 25 см. сняг. Бяхме заредили варелите с нафта която за битови нужди беше на цена 8 ст. литъра. Тези които нямаха нафтови печки бяха си заредили по няколко тона въглища на цена 13 лв. тон. Дървата бяха 5 лв. за кубик. Зимите бяха дълги и мразовити. Първият сняг падаше в краят на октомври и се топеше в краят на април. Сега ако настъпи такава зима няма да може да си платите нито парното нито дървата нито въглищата. Ще умрете от студ и глад.