Срещу войната по пътищата – камери и в цивилни коли

Така нарушителите няма да знаят, че полицията ги снима
20 ное 2017 20:30,
37
Срещу войната по пътищата – камери и в цивилни коли
Снимка: Архив, Булфото

Заради зачестилите катастрофи по пътищата полицията ще започне да слага камери в необозначени цивилни коли. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНР.

По думите му така шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.

Още по темата

Младен Маринов допълни, че засиленото присъствие на патрули е временна мярка, тъй като няма такъв ресурс.

"Пътят е да се въвеждат технически средства, камери за контрол на скоростта, включително и такива, които са в автомобили, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в движение. Практиката показва, че въвеждайки обозначение на местата, където засичаме скоростта, това води до намаляване на скоростта в тази отсечка, след което спокойно се развиват вече и високи скорости", обясни главният секретар на МВР.

Той каза още, че полицията вече ще сваля номерата на автомобилите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно управление на МВР. Така според Младен Маринов шофьорите, които нарушават правилата за движение, рискуват да изгубят ценно време.

"Където се налага налагане на принудителни административни мерки, в случая сваляне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се извършва в районното управление, към което работят служителите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
6
 
! Отговори
Захид преди 6 години
Виновен за това е Бойко Борисов!! Той ремонтира пътищата из България. Хубавите пътища са виновни за високата скорост, а високата скорост е смърт! На Българите не трябва да се предоставят хубави пътища и мощни коли. Тостестерона не прощава на никого. В България пътищата трябва да са с дупки и кръпки, само това ще озапти Българин. За Българина най-ценно е автомобила му и той кара внимателно само когато трябва да пази най-ценното си КОЛАТА!!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези със специалните коли - спонсорите ще го отвеждат ли? Или пак ще раздадат списък с номерата на автомобилите, които да не се спират.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почнат да приемат и записите от видеорегистраторите, като доказателство и да санкционират административно нарушителите. Това с отвеждането в районото е прах в очите за електората. Има един куп условия и протоколи да се изпълнят за да може да отведат някой в РПУ то. Само със заповед на министър не става да се пренебрегват закони.
6
2
 
13
 
! Отговори
пътник преди 6 години
Не оправдавам тези които не спазват правилета на пътя, но дайте да бъдем реалисти - пътищата в северна България отговарят ли на съвременния трафик. По-долу някой спомена Австрия, колко километра магистрали има там?
5
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Лишавайте виновните от правоуправление на МПС до живот и ще видите как ще се променят нещата.Неграмотни, пияни, надрусани и агресивни се мотаят по пътищата и избиват невинни граждани.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук в Австрия където живея от 20 години такива коли се движат и по магистралите. Когато те засекът в нарушение директно изкачат пред теб със същата скорост с която караш и отзад на заднато стъкло изписват със ветещи букви СЛЕДВАЙ МЕ! Извеждат те в най близката отбивка от магистралата спират те и ти показват нарушението. На момента плащаш иначе ти взимат книжката и колата и те пускат да си ходиш пеша. Като ти направят този номер следващият път ще си помислиш дали ще нарушаваш правилата.
3
0
 
7
 
! Отговори
така де преди 6 години
Ааааа, това не е ДЕМОКРАТИЧНО!!!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такова понятие отвеждане до мвр не съществува за това или трябва да се съгласиш да отидеш сам или да те задържат със заповед за второто си има ясни основания и ако си имаш документи за самоличност не си извършил престъпление или нарушение на общественият ред нямат право да те задържат.някакъв временно изпълняващ дадена длъжност не може да се разпорежда в разрез на закона затова завеждайте дела.
1
1
 
17
 
! Отговори
356 преди 6 години
Няма лошо, щом така са решили. Но голяма част от проблема е в това, че законите не се прилагат за всички. Това е и то важи за всичко не само за шофирането не по правилата.