Психар с питбул връхлетя и вилня в психодиспансер

Плашил лекарите поред, удрял с глава, заплашвал с убийство
12
Психар с питбул връхлетя и вилня в психодиспансер
Снимка: Булфото, архив

През есента зачестяват случаите на депресии при психично болните. Това се потвърждава от днешния случай, при който пациент, който водел на каишка питбул изплаши лекари и пациенти в Центъра за психично здраве в Пловдив. В момента полицията го издирва.

Днешният инцидент беше доста опасен, призна пред БНТ началникът на приемно-диагностичния блок доктор Теодора Арабаджиева, която е успяла да изведе мъжа извън сградата.

"На територията на поликлиниката влезе пациент явно с психични проблеми, който беше изключително агресивен, както вербално, така и физически. Водеше със себе си куче питбул, доста голямо, доста страшно. Този човек нахлу във всички кабинети, удари част от персонала, явно човека беше с психични проблеми. Удари ме с неговата глава па моята. Търсеше някакъв доктор, така или иначе този доктор не работи в диспансера, крещеше и казваше, че ще убие този доктор, ако го намери. Такъв доктор не познаваме в Пловдив", разказа тя.

Подобни инциденти се случват рядко, въпреки че от началото на годината през диагностично консултативния блок на Центъра за психично здраве в Пловдив са преминали над 34 000 пациенти.

Обикновено повечето от тях проявяват вербална агресия, но има и случаи на физическа.

Лекарите съветват, ако станете свидетел на такъв вид агресия, да реагирате спокойно, да не показвате, че се страхувате от човека и да внимавате да не ви нарани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скъпи моралисти кучето не е било там по собствено желание и не е направило нищо акцента на статията е в друга посока може би трябваше да пише куче нахлу в психодиспансер водейки със себе си луд.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баце-------------------И ти си като Баце!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ще да е бил някой софиидки сороски протестер който е превъртял от дрогата
7
0
 
8
 
! Отговори
решение преди 6 години
Психарят с лоботомия,а питбула в кучкарника!Тази порода трябва да се забрани,както е в нормалноте държави.
6
0
 
13
 
! Отговори
rupi преди 6 години
Преди 2-3 седмици, по центъра на Пловдив мина един абсолютно същия индивид, с един питбул. Псуваше целия свят, плюеше по сградите и заплашваше някой, който явно не присъстваше на мястото. Предполагам става въпрос за същото психо, поне описанието е същото - ръсещ закани агресивен луд, с питбул.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както не веднъж съм коментирал в статии свързани с нападения на питбули - Страх ме е от питбули, но още повече ме е страх от стопаните им. Не мисля, че нормален човек би си взел за домашен любимец куче от порода селектирана специално да убива.Този в случая е просто по-луд от останалите, но и другите въобще не са за подценяване. Случаят е показателен и за здравеопазването ни.
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То нормален човек никога няма да си вземе питбул първото което е...
3
14
 
6
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Принципно лекари по такива заведения, както и лелки и другарки по детски градини не са хора в 90% от случаите. Ако с лудите се отнасяш човешки в 90% и те ще се отнсят с теб така.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На БСП контингента.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До го приберат в стая с меки стени този индивид е заплаха за обществото.