Дъжд, студ и преспи! Новата седмица започва...

Синоптиците прогнозират лошо време поне до сряда
27 ное 2017 07:41,
3
Дъжд, студ и преспи! Новата седмица започва...
Снимка: архив "Булфото"

Новата седмица започва с понижаване на температурите и валежи от дъжд, които ще се превърнат в снеговалежи.

Днес в 17 области в страната е обявен оранжев код за обилен сняг и дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. Максималните температури могат да достигнат между 7 и 13 градуса, предимно в Югоизточна България.

"Снеговалежи ще има главно в Западна България, където ще бъде и по-студено", прогнозира синоптикът Петър Янков пред "Труд".

Той обясни, че днес и утре се очаква средните температури да бъдат между 4 и 9 градуса, тъй като в Източна България ще бъде по-топло и валежите там ще бъдат предимно от дъжд. Повече превалявания ще има в югоизточните райони в страната, по линията Хасково – Бургас, в рамките на 30-40 литра на квадратен метър.

Синоптикът прогнозира, че най-студено ще бъде през средата на работната седмицата. След това градусите ще се повишат и ще се наблюдава значително затопляне.

"В четвъртък и петък се очакват отново валежи, но този път от дъжд. Вятърът ще бъде силен от юг и в цялата страна ще се усети чувствително затопляне. Очаква се температурите да достигнат до 12-13 градуса", каза още Петър Янков.

Дали ще вали сняг около коледните и новогодишните празници или времето ще бъде необичайно топло за сезона, синоптиците са категорични, че все още е твърде рано да бъдат правени прогнози.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари