Починалият в съня си Кристиян – пушил "китайски чай"

Според специалистите дрогата може да предизвика инфаркт
28 ное 2017 21:10,
43
Починалият в съня си Кристиян – пушил "китайски чай"
Снимка: Facebook

18-годишният младеж, който почина в съня си във врачанското село Борован, е пушил от модерната напоследък дизайнерска дрога, известна сред учениците като "китайски чай".

Според разпитани от полицията младежи дванайсетокласникът е бил в неделя вечерта заедно със своя връстник и приятел от Борован Светльо С. и двамата били забелязани да пият и да пушат от модерната дрога. От полицията не съобщават дали приятелят на Кристиян вече е разпитан по случая, пише "24 часа".

Специалисти твърдят, че предпочитаната от младежите нова дрога предизвиква силна възбудимост, заради амфетамина, с който се обработват листата на чая. Ако имащи проблеми със сърцето тийнейджъри пушат от този "китайски чай", могат да получат инфаркт или поражения на бъбреците и белите дробове, твърдят експертите.

Някои са припадали или са стигали до опит за самоубийство от тези чайове, предупреждават във форумите запознати с въздействието на дрогата ученици.

И двамата родители на Кристиян са родом от Борован, но отдавна са разведени и имат нови семейства и живеят в чужбина.

Въпреки че учел във Враца, Кристиян предпочитал да пребивава по-често при баба си и дядо си по бащина линия в Борован, които се грижели за него. Именно при баба си Антоанета и дядо си Николай се прибрал в ранния неделен следобед тийнейджърът. В събота той бил с компания от съученици и приятели в къща за гости във Вършец. Разследването тепърва ще установява какво се е случвало на партито там и дали младежите са употребявали опасната смесица от алкохол и дрога.

Още по темата

Кристиян се прибрал при баба си и дядо си късно вечерта в неделя, споделил че е много изморен и ще си ляга. Възрастните хора не забелязали нищо необичайно в поведението му.

Рано сутринта в понеделник бабата Антоанета отишла да събуди внука си. Викнала му от вратата на стаята няколко пъти, но Кристиян не реагирал. Едва когато го приближила забелязала, че Кристиян лежи необичайно неподвижно.

Медицинският екип дошъл бързо с линейката, но на място само констатирали, че момчето е починало в съня си. При огледа не открили следи от насилие по тялото на Кристиян и споделили пред близките му, че вероятно сърцето му е спряло да бие няколко часа преди баба му да го потърси.

Тялото на тийнеджъра било предадено на съдебните медици във Враца, за да установят чрез аутопсия каква е причината за смъртта на 18-годишния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
59
 
! Отговори
демо крад преди 6 години
Не обвинявайте демокрацията.Няма таква.Има неофеодален либерастки режим.
16
12
 
55
 
! Отговори
Шчечев преди 6 години
Сега няма белене, има *** които обират и колят безнаказано възрастни хора. Корупция в невиждани мащаби. И затова не е виновен соца.
15
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е просто съвпадение, покрай демокрацията на тия години стана модерно младите да *** от редица неща, от които на времето мряха само старци.
14
1
 
50
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ти от къде знаеш колко е изпушил?Защо си сигурен,че не е предозирал дори само от 1 цигара?Това,че ти си имал късмет и не си се гътнал от 1-2 не трябва да те кара да мислиш,че това е безопасната доза.Дозата никога не е ясна на нещо нерегулирано и незаконно.Дори съдържанието не е ясно.Има отрови,от които дори капка е достатъчно да убият населението на цял град.Влез в някоя психиятрия и се огледай,колко млади хора вървят с празни погледи,дори вече да срещнеш такъв млад човек на улицата е ежедневие
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ ОТ ДРОГА МОЖЕ!!!НО ДЕТЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА УМРЯ ОТ СЪРЦЕ БИВШИЯ!!! ТЪЙ , ЧЕ ДОКАТО АУТОПСИЯТА НЕ КАЖЕ КАКВО Е Е САМО СПЕКУЛАЦИЯ!!!И ДА ДРОГАТА Е ВРЕДНА АМФЕТИТЕ СЪЩО!!!
12
16
 
32
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
За съжаление все още има такива заблудени, като тебе, които забравят да се питат защо рухна ултра идиотската планова икономика? Да не говорим, че явно си нямал роднини в Белене! Други с мозък в главата се питат и намират отговорите, а такива, като теб все още реват за бай тошо.
11
16
 
53
 
! Отговори
Шчечев преди 6 години
И при бай Тошо са ставали сакатлъци, ама не в такива мащаби като сега. 90% от хората бяха доволни и щастливи от живота си. Семействата не живееха толкова разделени като сега. Това са фактите другари демократе.
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за момчето!Съболезнования на роднините му!
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата родители на Кристиян са родом от Борован, но отдавна са разведени и имат нови семейства и живеят в чужбина.---Горкото хлапе. :( Дали гурбета не стана извинение да си изоставят децата. Разбирам поне единия родител да го гледа, но и двамата...
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че се е друсал е новина колкото и че вчера е валяло сняг.Всичко беше ясно още като са го намерили.
7
5
 
44
 
! Отговори
Пена от Враца преди 6 години
До лилиИ защо ги съжаляваш? Не им пука на тях. Развели се, зарязали го и всеки хукнал в чужбина да дири келепира. Създали нови семейства,
6
4
 
38
 
! Отговори
Ас преди 6 години
Нямате капка срам и морал гнуани *** и с трагедията на хората намирате тема да си защитите маЗните пари.
5
6
 
62
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
За какво съжаляваш родителите му? Че са се развели и са си хвана ли пътя и ''койот къде е'', а момчето са го зарязали да се бори само с живота още от тинейджърските години ли?
4
30
 
48
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Да ви е честита демокрацията другари. Вдишвайте с пълни гърди от нея и и се наслаждавайте.
3
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкоцигари са изпушили?10,20?Само недейте да обясняваъе как са помирисали цигарата с амфети и са се натръшкали.Не защитавам наркотиците просто казвам ,че всичко е първо от глупост а после от всичко останало.Интересно как така е легнал да спи след като е предрусал с амфети.Не че нещо ама през ВСВ военни пилоти не са спяли по една седмица когато са ги ползвали.Ама не са предозирали.Е тва е огромната разлика.Хайде Бог да го прости и никога не смесвайте алкохол и стимуланти.Или едното или другото.
2
39
 
23
 
! Отговори
лили преди 6 години
Най-много съжелявам родителите му ,а него -не !!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сто процента има замесен рушветчийстващ младопенсиониращ се тyлyп на държавна хранилка.