Убийства на животни изкара Елин Пелин на протест

Да се измисли хуманно решение на проблема, искат хората
29 ное 2017 09:52, Петя Славова
56

Пред общината на Елин Пелин започват да се събират хора, които ще протестират срещу нехуманното убиване на бездомни и домашни животни в района.

"Последният случай на убийство е в сряда срещу четвъртък - бяха сложени отрови до контейнерите. Постоянно слагат антифриз в хляб, за да тровят кучета и котки. Близо 10 животни бяха убити в последните няколко дни. Това зверство достига крайности", уточниха организаторите на протеста.

По думите им се режат лапичките на кучетата, а освен това с микробуси се докарват и оставят четириноги в близките села около Елин Пелин.

"Аз се притеснявам за моя домашен любимец. Всяка година по това време се тровят животинките", споделят още хората от протеста пред Bulgaria ON AIR.

Според тях човекът, който прави тези зверства, има някакви психически проблеми. Протестиращите настояват за изграждането на приют, който да събира всички такива бездомни кучета и тези инциденти с натровени животни да се спрат.

"Искаме да се измисли хуманно решение на проблема", категорични са те. Общината е дала обещание, но все още не се знае кога ще започне самото изграждане на приюта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези безделници няма ли да си намерят работа?
7
6
 
20
 
! Отговори
Зелен преди 6 години
До Анонимен (5)Без каишка да се разтича право на оня свят дано, а и ти след него...аман от nceтaтa и нахалните им стопани!
6
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са по-вредни от животните.
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си. Но нали ги пускат понякога да се разтичат из градинките без каишка. За това става въпрос, че песчето в един момент ти се губи за малко от очите и ще си налапа квото му хареса.
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей , какво фрапиращо заглавие - Елин Пелин излезе.....Сигурно и аз имам някакви психически проблеми щом искам да си вървя спокойно по улиците без да ме нападат вездомни песове и да пръскат зарази.Това зо няма никъде в цивилизования свят. Какво сте седнали да ми говорите за хуманност и за Брижит Бардо
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз се притеснявам за моя домашен любимец. Всяка година по това време се тровят животинките"Ако домашния любимец е по закон на каиш и с намордник - място за притеснения няма.
2
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийците на кучета са толкова извратени, колкото и тези които ги хранят.Неспособни за човешко общуване несъстоятелни индивиди, изпитващи перверзно удоволствие да дават или отнемат живот на клетите животинки.
1
6
 
35
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
"Искаме да се измисли хуманно решение на проблема" Еми измислете го, организирайте се тези, които ви е грижа, и си го платете. Какво хленчите и се лигавите по ТВ вместо да действате по въпроса, който уж ви тревожел.