Убийства на животни изкара Елин Пелин на протест

Да се измисли хуманно решение на проблема, искат хората
29 ное 2017 09:52, Петя Славова
56

Пред общината на Елин Пелин започват да се събират хора, които ще протестират срещу нехуманното убиване на бездомни и домашни животни в района.

"Последният случай на убийство е в сряда срещу четвъртък - бяха сложени отрови до контейнерите. Постоянно слагат антифриз в хляб, за да тровят кучета и котки. Близо 10 животни бяха убити в последните няколко дни. Това зверство достига крайности", уточниха организаторите на протеста.

По думите им се режат лапичките на кучетата, а освен това с микробуси се докарват и оставят четириноги в близките села около Елин Пелин.

"Аз се притеснявам за моя домашен любимец. Всяка година по това време се тровят животинките", споделят още хората от протеста пред Bulgaria ON AIR.

Според тях човекът, който прави тези зверства, има някакви психически проблеми. Протестиращите настояват за изграждането на приют, който да събира всички такива бездомни кучета и тези инциденти с натровени животни да се спрат.

"Искаме да се измисли хуманно решение на проблема", категорични са те. Общината е дала обещание, но все още не се знае кога ще започне самото изграждане на приюта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
19
 
16
 
! Отговори
Темерут преди 6 години
До До 18Стига сте сравнявали бездомните животни с деца и възрастни. Не, не искаме да теглим куршум на пенсионерите, а да ги предпазим бездомни кучета да ги разкъсат!!!! Лично съм пазил възрастна жена да премине междублоковото пространство на път за поликлиниката от необяснимата агресия кварталната глутница. На път за супера ме е хапала без никаква причини осиновена бездомна *** пред очите на придружаващите я баба и внучка. Да не казвам какво отвърна бабата на протеста ми.
27
14
 
13
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Факта че приравняваш животни с хора, говори за факта колко сбъркан сектант си, типичния фанатик-социопат.
26
0
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Защо психарите и лудите много ги бива да дават диагноза на нормалните?
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТялотоБраво много поучителна история! Страхувайте се хора, кучешката секта ще ви отмъсти. Внимавай какво си пожелаваш да не вземе да ти натрошат на теб кокалите хората страдащи вашите своеволия, тогава и най-големия наркобарон няма да може да ти помогне.
24
15
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Какво точно се очаква едно куче или коте да допринесат за обществото? Само ако дават мляко ли стават? Ами дай вместо да пращаме хората в пенсия - куршум. Те свършват с "допринасянето" и от там само взимат. Кой 10 години, кой повече. Ми да ги трепеме и тях а? Аман от ***.
23
15
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Това твоето не е съчуствие, а мания която преминава в лудост! Казвали че за едно общество се съдело по отношението към по-слабите, като тук такива сектанти като визират основно кучета!? Обаче които са тези които твърдят тази инфантилна глупост? Същите сектанти като теб! За едно общество се съди колко е цивилизовано единствено по това, дали се води и колко от разума! В случая ти искаш да заменим разума с някакви първични емоции - бъди сигурен това няма да се случи!
22
4
 
16
 
! Отговори
Тялото преди 6 години
След като държавата отказва да изпълнява закона и да разследва и наказва това престъпление, е въпрос на време да отровят кучето на грешния човек и всичко да завърши със саморазправа, а може би и убийство. В хърватска имаше такъв случай. На наркобарон бяха отровили кучето и за 12 часа ги намери кои са и ги бяха натрошили до неузнаваемост.
21
12
 
17
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Първо когато си разхождаш кучето, то задължително трябва да е на повод и с намордник, така че не тук домашните кучета нямат нищо общо, ако спазваш установените правила и цивилизовани норми на поведение! Второ на хората им дошло до гуша, това са крайни мерки, защото никой не прави нищо по въпроса, защото заради такива като теб, ни лаят, хапят, гонят, цапат и т.н. глудници бездомни песове.
20
10
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
До До 14Не не съм ку-ку, ами човек който 1, може да си го позволи, 2 не гледа на света през призмата на това да лупна две кебапчета и да пусна гьобеците, и 3, децата ми не ги мисли и 4, имам едно нещо дето ти няма как да го проумееш. Казва се емптия. Казват че за едно общество може да се съди по отношението му към слабите. Може в това число да се сложат и подобни животни. И след като ти това не можеш да разбереш, едва ли си човека който ще говори за деградация на обществото.
19
7
 
10
 
! Отговори
за преди 6 години
Така ли общината в Елин Пелин решава проблема с антифриз ! Прави са момичетата-приют трябва.А котетата и те ли пречат на някого.
18
14
 
15
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Ти си тотално побъркан - бил припрал 6 котки!? Ку-ку вместо няколко деца да отгледаш, котки ми взел! Ще ги пазим и отглеждаме котки и кучета, защото са много ценни, застрашени видове и допренасят много за развитието на обществото. Нямам думи вече колко деградира нашето общество!
17
6
 
8
 
! Отговори
shopo преди 6 години
Добре дошло за общината. Един проблем и разходи по-малко
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук става дума и за домашни животни, които също могат да бъдат натровени. Това с бедомните кучета, прилича малко на следното: - има в България един човек който е за убиване, затова ще избием всички хора в България.
15
9
 
18
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Няма и да видиш където и да е било в Европа бездомни песове, само в България ги има, защото сме клекнали пред няколко ненормалници, според които улицата било естествено местообитание. А най-наглото е че ако не си съгласен със същите тези сектанти, веднага по твой адрес се изсипват кофи с помия. Нека ни хапят кучетата, нека децата ни боледуват, нека вървим по минирани с фекалии улици, паркове, училищни дворове и т.н. - като толкова ни е акъла.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които тровят или осакатяват животните са леко казано за пребиване до осакатяване. Това е пълен *** който не заслужава грам съчуствие или да се гледа на него като на човек. Но и както са писали долу, и подобни "защитници" в повечето случаи са пълна пунта мара. Искаме, нещо да измислим, ще видим, ще решим. Ами действайте бе! Какво чакате. Аз лично в момента храня 6 котки. Вкъщи! Ерго, прибрал съм ги и по малко, по малко им търся домове. Две трети от подобни протестиращи нямат вкъщи и по 1.
13
2
 
20
 
! Отговори
Един преди 6 години
България е на първо място в Европа и на едно от първите места в света по болни от кучешка тения на глава от населението. Основна причина са бездомните кучета, защото който има домашно го ваксинира. Айде спрете да ми обяснявате кви права имат казанните мaстии, щото правата на хората са над техните.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елин Пелин излязъл на простест? Ако три кухи ***, като тук включвам и репортарката, са целия Елин Пелин или са някаква представителна извадка, аз съм Мечо Пух. На хората им писна от нищоправене и лигьовци, според които животните са по-важни от човека. Трябва бързо прочестване на улиците на всички населени места от безпризорни животни! Ако тези високоизвесини ултрасътрадателни женички, не желаят да отглеждат тези въпросните животни, да се умъртвяват бързо и евтино - точка по въпроса.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям протест, 3 кифли излезли на разходка пред общината!
10
2
 
22
 
! Отговори
От Франция преди 6 години
Където живея от 55 години -НИКОГА, НИКЪДЕ, нито в градовете, нито в селата, не съм виждала НИТО ЕДНО БЕЗДОМНО КУЧЕ !Това е немислимо и невъзможно.Глутници бездомни кучета видях преди 4 години в София, на Бъкстон както и в Центъра.Потресе ме. Идвала съм в България и през 1987 година. Не видях НИТО ЕДНО куче по улиците.Аха, защитниците на уличните песове ще ми отговорят, да, ама тогава беше диктатура
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато държавата и общината нехаят, хората взимат решенията в своите ръце! Така е и станало! Не ги виня, след като тези хуманните не предлагат решение, нормално е другите да го приложат!