КАТ дебне разсеяните шофьори. Кой пишел статус, кой пращал SMS-и

Наказанието: Отнемат 6 точки и глоба от 50 лева с акт
30 ное 2017 07:00, Петя Славова
40
КАТ дебне разсеяните шофьори. Кой пишел статус, кой пращал SMS-и
Снимка: архив, Булфото

Засилени проверки за използването на смартфони за разговори, писане на SMS-и и статуси във Facebook по време на шофиране започна КАТ-"Пътна полиция".

Акцията върви с информационна кампания за опасностите, свързани с разсейване при използване на телефон зад волана, като пътните полицаи ще раздадат хиляда листовки на шофьорите.

164 шофьори са хванати в Шуменска област от началото на годината, докато говорят и пишат съобщения в движение, обяви пред "Монитор" гл. инспектор Мирослав Миронов от КАТ-Шумен.

За това нарушение законът предвижда отнемане на 6 точки и глоба от 50 лева с акт.

"В последно време се наблюдава  нова и устойчива тенденция за отвличане на вниманието на водачи на моторни превозни средства. Освен говоренето по телефона често водачите се разсейват от писане и четене на съобщения и статуси в социалните мрежи. Отвличането на вниманието на всеки шофьор драстично увеличава риск от пътно-транспортно произшествие", коментира говорителят на ОДМВР-Шумен Ася Йорданова.

Единствената ситуация, в която има прошка за говорене по телефона, е позвъняването на тел. 112 в случаите, когато е невъзможно спирането и отбиването встрани от пътя.

Катаджиите са забелязали един и същ метод на шофьорите за спасяване от санкция - когато видят патрул или показана палка, всички водачи изпускали телефоните си под седалката, но... номерът им не минавал пред униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: КАТшофьорителефони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Полицаите са повече от армията ни. Нормално е да ги виждаме на всеки километър. Не е нормално че са повече от военните, външните ни врагове са повече
29
6
 
8
 
! Отговори
Фуражки глупави преди 6 години
Четенето на статуси в интернет, по какво се различава от четенето на вестник или четенето на рекламни билборди покрай пътя!? Пълни тапаци. Докато е пълно с неграмотен народ, който не си знае правата, ще ви свалят номерата и ще ви водят в районното за глупости.
28
0
 
27
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
В цял свят пътна полиция контролира и само в България "ДЕБНЕ"
27
4
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До АнонименИли си сляп или не живееш в София.Карам ежедневно и последните 2 седмици не съм виждал толкова полицаи, колкото за последната половин година! Пътувал ама си гледал в телефона явно..И на малките деца е ясно,че станахме най-полицейската държава!
26
2
 
12
 
! Отговори
Фкдсшт преди 6 години
Униформените да започнат да спират на пешеходна пътека. Днес сутринта двама в една патрулка за малко да отнесат мен и двете ми деца, докато пресичаме улицата. Всички други автомобили бяха спрели, само наглите фуражки бяха "заети да следят за ред и безопасност". Чакам и момента, когато ще могат да спират нафтовите печки на колела, докато бълват облаци по улиците.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде дебнат в София? Аз досега жив катаджия не съм виждал, а ежедневно пътувам по големи булеварди в София (Вапцаров, Цариградско шосе), ама кат няма. Има не само разсеяни шофьори, ами и мпс-та без светлини вечер; джипове, които са напълно почистени от снега с изключение на рег.номера - той е оставен покрит със сняг и не се вижда; бясно каращи лекенца, но понеже КАТ работи само на думи и плаши с проверки, а не прави нищо в действителност, затова нещата не се развиват в добра посока.
24
2
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До ЧиновникДа прав си, българите сме много богати, или поне според чиновници и политици като теб.Защо не се разходиш в чужбина и не погледнеш стандарта на живот на хората, какви коли карат, на каква възраст са. Да имаме смарфони, но за разлика от хората в чужбина, тука бачкаш 4-5 месеца да си купиш телефон (в САЩ работиш 2-3 дена и си го купуваш), освен ако не си го вземеш на изплащане както правят бедните хора, за да може после разбирачи като теб да се правят на умници. Отиди и си отвори очит
23
7
 
7
 
! Отговори
Припадам от смях преди 6 години
Кое е тва нарушение четене на статуси в интернет бе? Когато и да ги закрият КАТ все ще е късно.
22
3
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
А с какви пари "бедните хорица" си купувате смартфоните и си плащате мобилния интернет? С кави пари "бедните хорица" си купувате колите и зареждате гориво? Уж бедни, пък всеки е с телефон за 800-1000 лв. и плющи статуси из фейса, за това, колко е велик и търкаля някаква кола, която също е немалък разход на пари. Отдавна никой не ви вярва, че сте бедни.
21
0
 
1
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До HeinrichHimmlerСпраТ - грешка на клавиатурата!
20
1
 
17
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Първо полицайте да спрад да си ровят по телефоните и да се научат да си включват светлините и да подават мигачи по маневра както е по закон! Какъв пример дават тези хора ? От 10 патрулки в София 2/3 са с изключени светлини и не подават мигач, а като ги изпревариш те гледат лошо, сякаш си най-големия престъпник! *** ЗА КАТ!
19
1
 
4
 
! Отговори
прав е Василев преди 6 години
Гледам клипчета из туб-а и на много от тях хората се псуят и бият, и на задната седалка са децата им.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ МОГАТ ДА ДЕБНАТ САМО НЯКОЯ ТУБА С БЕНЗИН, ХАХАХА. КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!! ПЪРВО ДА СИ ОПРАВЯТ КОРУМПИРАНИТЕ, КРАДЛИВИ КАДРИ И СЛЕД ТОВА ДА СЪДЯТ ВОДАЧИТЕ. СРАМ И ПОЗОР
17
2
 
18
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, поне един учебен час по безопасност на пътя в училищата вече трябва да има , за да възпитаваме децата в култура на пътя и да бъдат отговорни, защото ние вече сме много лош пример, от нас учат само агресия и простотия и те стават такива шофъори!!!Агент Трейси Мърф!ЦРУ!!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Юнак преди 6 години
... Какво ? ... Какво правили КАТ , че нещо НЕ разбрах ? ... Дебнели ... така ли ? ... Ааа ха ха ха ха ха ...... Добър виц за сутрешно кафе и за Български "овце" , вярващи на празни приказки по медиите :) ... Може да "ДЕБНАТ" - да .... ама за ... СКРИТИ КАМЕРИ , около някоя бензиностанция за да могат на спокойствие да си наточат няколко туби ... "специална ВИСОКООКТАНОВА минерална вода" .......... :) ;) :)
15
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
14, програмата и стратегията е КАТ да вземат всички книжки, издадени след 1989 г. и проблема ще се реши. 99% от хората с книжки по улиците са плащали, когато е трябвало да изкарат изпитите, за това сега ситуацията е такава.КАТ трябва директно да ги наредят до стената и заедно с ръководителите след 1989 г., както и министрите ни на вътрешните работи, директно наказателен взвод да ги разстреля.Такъв план-стратегия добре ли е?
14
6
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, гледам по телевизията научните работници от БАН протестират!Ами защо не изработят една програма и стратегия как да се намалят убийствата по пътищата!!!Защото са неуки и невежи, искат да лапат готови пари!Могат да правят само платени стратегии за нови ядрени мощности и рестарт на АЕЦ Белене!!!Ха-ха-ха селяни прости, ами вие се самоубивате, хората ви дадоха свобода и модерни мощни коли , а вие се избивате!!!Не сте ли прости, селяни прости!!!???Агент Дуайът Брансън!ЦРУ!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
До Ким Ир СенТо в България всички са престъпници освен Бойко и компания
12
2
 
20
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До Дядо130Когато си я вкараш и в твоя двор, тогава наистина може да правиш каквото си искаш в твоята кола, ако искаш може да си затъкнеш телефона някъде или пък да си поиграеш със скоростния лост!!!Агент Ники Лейси!ЦРУ!!!
11
17
 
5
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
То си е моя работа какво ще правя в моята кола