След дъжда: Най-тежко е в кюстендилското с. Гърляно

Застрашени хора няма, обстановката е под контрол
2 дек 2017 14:23,
2
След дъжда: Най-тежко е в кюстендилското с. Гърляно
Снимка: БТА

След силните валежи, паднали вчера и тази нощ над Западна България, най-тежко остава положението в кюстендилското село Гърляно.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР в обобщение на ситуацията в страната към 12.00 часа. Няма застрашени хора, обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, пожарни екипи работят по сигнали за отводняване, съобщават от министерството.

В Кюстендилска област на терен работят екипи на пожарната, които до момента са реагирали на 7 сигнала за наводнени мазета и пътна инфраструктура. Най-тежко остава положението в с. Гърляно, където от 8 часа е обявено частично бедствено положение. Река Бистрица при селото е с повишено водно ниво.

Още по темата

В с. Ваксево, община Невестино река Елешница е заляла шест двора на къщи. Опасност има за приземния етаж на една къща. Привлечена е тежка техника от с. Невестино която пътува към с. Ваксево за ограничаване прилива на реката към къщите.

Екипи на пожарната са евакуирали двама души от къща в град Дупница – причината е срутила се подпорна стена на р. Отовица.

В Перник и Радомир са постъпили множество сигнали за наводнения по пътната инфраструктура и в мазета. На терен работят 7 екипа на ПБЗН - 2 в Радомир и 5 - в Перник. Няма застрашени хора.

На територията на област Перник е реагирано на над 30 сигнала, отводнени са училищни мазета и избени помещения на частни домове. В село Негованци са наводнени 6 къщи в ниската част на населеното място. От тях е евакуирано семейство, което е настанено при роднини. Причината за наводнението е големия водосбор от Колош планина над селото.

В столичната пожарна до момента са получени над 150 сигнала за наводнена пътна инфраструктура, мазета и избени помещения. На терен работят 12 екипа. Няма застрашени хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Рано е още да се каже:след дъжда.Той продължава да си вали,само,че на друго място.То България не е само югозапада или северозапада.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така Бог да помага на всички хора в нужда, да пази България от бетствия и моля те прости на всички онези, които кълняха хората бедстващи от урагани в другите държави, и сега плащат невинни хора заради тяхната злост. Амин!