Дрифт в града! Шуменец остана без 3 бона и книжка!

Шофьорът с глоба и защото не спрял на полицаи след екшъна
6 дек 2017 14:00,
31
Дрифт в града! Шуменец остана без 3 бона и книжка!
Снимка: архив "Булфото"

Шуменец остана без книжка и плати 3 000 лева глоба за дрифт в центъра на града. Освен това любителят на екстремното шофиране ще плати и 100 лева глоба, защото избягал на полицаите, опитали да го спрат на място.

Екшънът се разиграл на кръговото кръстовище на пл. "България". Шофьорът бил зад волана на BMW и така приплъзнал колата, че чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището, разказва "Дарик".

Колата излязла от кръговото, но продължила да се "върти" и по улицата, минавайки през четирите ленти за движение от ляво на дясно и обратно.

Насреща обаче се оказал паркиран полицейски патрул, а двамата катаджии в него веднага извадили буркана. BMW-то обаче не спряло. Катаджиите направили проверка, уточнили кой е собственикът на колата и му съставили акт.

Наказанието за дрифта е 3 000 лева глоба и 12 месеца без книжка. Отделно е санкцията за шофьора за това, че не спрял на полицаите - със 100 лв.

Дрифтаджията пък обжалвал наказанието пред Районния съд в Шумен. Той обяснил, че колата му поднесла заради мокра настилка, не заради дрифт. Полицаите обаче били категорични - валежи нямало, а гумите на БМВ-то се чували отчетливо как пищят, докато то се носи настрани.

За неспирането на полицейската палка шофьорът се оправдал с това, че имал неплатени глоби и го било страх да не си навлече нови.

Магистратите потвърдили глобата за дрифта, както и взимането на книжката. Все пак намалили санкцията за неподчинението на катаджиите - с 50 лв. Решението им може да се обжалва пред Административния съд в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
!? преди 6 години
Стига хейтихте бре, Що не го пребили , и разстреляли публично !? нали за това се борим- да няма нужда КАТ-аджиите да тичат след всеки не спазил правилата- закачат по една камера и да пращат честитките по домовете.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не че нещо, ама като знам колко ми струват гумите и останалите части, не съм си помислил никога за дрифт или пилене на гуми."Те затова хората хдят и обират *** при гумаджиите... пък окачването не страда чак толкова много, освен ако не е в настъпил период на полуразпад - а тогава за какво да се пази?ПП. Не че съм дрифтър, просто моя гумаджия е и ме светна за нещата. И аз си мислех, че си трошат колите и парите, ама се оказва че не е баш така.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Насреща обаче се оказал паркиран полицейски патрул, а двамата катаджии в него веднага извадили буркана". Браво г-жо Александрова. Само не уточнявате в "статията" къде е бил буркана за да го извадят и какво е имало в него /мариновани чушки, кисели краставички, или ловджийска туршийка/.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след всички закони и глоби дето се изписаха и приеха ,да ви кажа ли броя на загиналите в ПТП за тази година?Положението от реформите е Катастрофално!
24
1
 
11
 
! Отговори
гост преди 6 години
сякаш чувам съдебната власт да вика "и ко прайм ся", значи закона го има престъплението го има и този болкук няма присъда а само шикалкавене и време за адвокатите му да намерят вратичка и да го отърват.
23
2
 
8
 
! Отговори
rogo преди 6 години
Не че нещо, ама като знам колко ми струват гумите и останалите части, не съм си помислил никога за дрифт или пилене на гуми. Тези с дрифтовете са хора, които до скоро са се въртяли на въртележки и виенски колелета и им липсва детството. Сериозен човек-дрифтаджия не съм виждал,но може и да има.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво даже му е малко е тия лай..нари избиха една камара народ .Ако има нужда от адреналин да дойде да му пусна 2 кафкаски офчарки да го гонят гарантирам ще има много адреналин.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стига, че е в голямо нарушение, ами и нагъл. Щом е бмв всичко е ясно...
20
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ,де я някои да ми каже къде точно в закона е записано нарушение ДРИФТ!Как точно е описано като терминология.Че си е заслужил глобата ,заслужил я е ,но между поднасяне и дрифт понякога разлика няма.Какви са тези куриозни глупости гумите пищяли и не било валяло.Ами ,че пясък,дупка ,всичко може да те поднесе ,а да вземем да се убиваме ,на всяко поднасяне ,че да не ни обвиняват в дрифт.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го оправдавам изобщо!Освен глобата за това ,че е спрял всичко друго го няма в закона.И в съда точно с пет лафа се отървава.Колата е поднесла и в опит да избегне ПТП е изпълнил маневри за да неутрализира свръхзавиването.Ако знаете какви "дрифтове" съм виждал от непочистен добре сняг.
18
11
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
Хахахахахах *** селски бек. Така ли се прави бе. аз колко съм се въртял. Веднъж не са ме хванали. Ама си трябва и акъл.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво се чудите бре? В тази държава и десет човека да прегазиш, детска градина да събориш и в ядрен реактор да паркираш, и накрая да си признаеш и в затвор сам да искаш да влезнеш, пак трудно ще се уредиш.Ако световни злодеи се съревновават кой е по-по-най-... ще призная за гросмайстор този който бъде наказан у нас
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ром ли е бил дрислюту?
15
10
 
7
 
! Отговори
Дрифтър преди 6 години
Къде патрулират куките днес следобед? Ще ида да направя малко "донъти" пред тях, приготвил съм петдесетачка за глобата.
14
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво пък толкова е направил момчето че да да го глобят 3000 лв? Тъпите мутри карат с 300 по магистралата или с 200 в центъра на София но никой не ги пипа, бати помиарската държава стана бг.
13
4
 
15
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 6 години
Тия полицайчета що искат повишение на заплатите, след като само са стояли и са му гледали безобразията? Нещо преследване, залавяне това-онова... Номера му записали. Глоба били наложили. ПисАли у тефтера. Я бегайте от тука, бе! За тези безумия дето тоя е правил не трябва просто глоба, а трябваше да "падне" по стълбите. К'во праим ся?
12
0
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Не разбирам защо съдиите са му намалили глобата за неподчинение?!? Вместо да му я удвоят, защото се прави на луд, те му я намаляват!!! Е*гати съдиите!!!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, г-жо Александрова, открили сте прецедент в българската съдебна практика. Някой да си плати глобата, преди да е излязло съдебно решение при обжалването и. Поздравления!Или просто сте преразказали сводката на местния КАТ?
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го запомня. Мята ми катаджията с палката, правя се на разсеян и премествам 50 лв. в другия джоб. В нормална държава следва преследване, простреляна гума и проснат по очи нарушител, с белезници на ръцете и променена физиономия. Но не и при нас. Ами... ако е някой. Или на някой? Я по добре кротко, кротко. Че то трябва да се додрапа до пенсия и полагаемите се 20 заплати. Радев (не президента, разбира се), я коментирай.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като плати и 1000 лева разноски по делото и адвокат... абе добра глоба за България.