Зимен ад на пътя край Сливен! Автобус удари дърво – две жертви

Петима от пътниците са ранени и отведени в болница
12 дек 2017 08:52,
35
Зимен ад на пътя край Сливен! Автобус удари дърво – две жертви
Снимка: архив, Булфото

Двама души са загинали, след като автобус с работници се е ударил в дърво на пътя между сливенските села Сокол и Еленово, съобщиха от МВР.

Тежкият пътен инцидент е станал към 7:30 сутринта. На мястото на ПТП-то са екипи на "Пътна полиция" и Спешна помощ, извършва се оглед. Движението по пътя към момента не е затруднено.

По първоначални данни в автобуса са пътували работници.

Засега е ясно, че жертвите са шофьорът и един от пътниците.

Други петима са ранени и откарани в болница в Нова Загора за установяване на състоянието им и оказване на медицинска помощ.

Към момента не е ясна причината за тежкия пътен инцидент, но се предполага, че е свързана със скоростта и заладяване на настилката.

През изминалото денонощие по родните пътища е загинал един човек, а 17 са ранени, сочи статистиката на МВР.

Общо в страната са станали 18 произшествия. В София са регистрирани 64 леки и три тежки пътни инцидента. При тях трима души са пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновно е ЗАЛАДЯВАНЕТО на пътя!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Станишев , Нинова и всички от БКП-БСП да обяснят как така асфалт не яде , но пенсиите да се повишат с 4.50 лв. и то на МЕСЕЦ . Иначе БСП не са направили и един метър път , а само крадяха .
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Суджука и Ушев Цецо Крадецо да обяснят защо пътищата са с безобразно състояние, а винетките скочиха двойно!!!!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марсоливий сАполивий Ушев, поради що седиш на хранилките (стоянките) и гледаш да си попълниш норматива от ел. фишове на хубави пътища с безумни ограничения, вместо да отидеш на някой конфликтен участък, където двожението е опасно и е пълен хаос и да направиш движението наистина по- безопасно и спокойно?Ти блюстител на реда ли си, или пълнач на държавния бюджет?
22
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
До АнонименМалка корекция. Става дума не за намаляване на отрицателното ускорение на автобуса или колата, а за това на човека зад колана. За предпазния колан няма значение масата на самото превозно средство, дори в автобуса е по-добре, защото масата му е по-голяма и съответно инерцията, т.е. по-бавно ще спре при удар с друго движещо се тяло с по-малка маса, а не в скала напр.
21
0
 
11
 
! Отговори
ttt преди 6 години
Някой да е виждал камион и автобус спрени за превишена скорост. У нас камионите и автобусите летят със 110-120 км/ч. Преди една седмица на магистралата карах със 120-130 и ме изпревари тир. Даиаджиите освен да крънкак рушвети за нищо друго не стават.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата през деня, сутринта става на лед.За заледявания обработват ли се пътищата???Иначе всеки ден, за излетели от пътя, ще имаме новини.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АПИ, пак не си е вършела работата.
18
0
 
0
 
! Отговори
до Киртак 3 преди 6 години
"Жълтите" таксита помниш ли ги???
17
1
 
3
 
! Отговори
до Киртак 2 преди 6 години
Я ми кажи колко от бусовете ,са реално заводски и колко са пригодени от транспортни на пътнически. Колко от МПС в БГ са с обратен волан ? Опасни ли са ?Как им светят фаровете знаеш ли ?
16
2
 
5
 
! Отговори
до Киртак преди 6 години
Даваш един пример и то ако беше при по-високо ниво на водата ,можеше да се издавят 20 защото на половината в паниката, не им е стигнало времето,да се развържат от колана !По принцип си прав ,ненормално е да се пътува като свободен товар в превозно средство,но тук имаме друг елемент много хора и затворено пространство.Всяка ограничаваща ти евакуацията дейност може да е фатална.Цялата работа е да се взимат глоби ,въпроса е ,че в тази държава не се мисли за безопасността ,а за хазната.
15
4
 
1
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
До АнонименОсновната част от жертвите и тежки наранявания при автобусни катастрофи са от това, че пътниците и водача не с колани. Това никой не го оспорва. Аман от дървени философи. Като се обърна автобуса с ученици край Огоста. От 32-*** човека загинаха двама. Един учител пътувал прав и ученик, изпаднал от автобуса и автобуса го затиснал като се преобръщал.
14
3
 
14
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Чие задължение е поддържането на пътищата???? Оня опуления министър сега какви би ги изплюл? Това за шофьорите,че карат с несъобразена скорост е просто смешно.Лошото е,че никой не проверява шосетата през зимата за заледяване.Особено там където се стича вода през деня и то в големи количества. Всичко е до сиво вещество,което за съжаление на нашего брата е дефицит.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички коментарии за катастрофи са , че пътищата са виновни , но шофьорите никога . Другари , много бързо от каруци Българина се качи на бързи автомобили .
12
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
закриваи даи то се видя че няма контрол закриваи
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистически погледнато жaaraлотурчина с мпс е многократно по опасен от пияна едноока мЪймyнa с гаубица
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колана е средство за намаляване на отрицателното ускорение в автомобили!Автобусите са с тежка маса и при тях отрицателното ускорение много трудно може да е като в автомобил ,буквално минават през него.Колан,възрастни хора ,преобръщане ,нощ при пожар или във вода, е много по лошо решение.Хората в паниката си приковани към седалките трудно биха реагирали.
9
4
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
И като се запали автобуса ,да ти изгорят половината хора по седалките.То Автобус катурне ли се, шанса ти с колан или без е почти същия.Проблема като гледам е Лед на пътя ,за това вината е на АПита-подръжка ...Какво е виновен влака ,че няма релси?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, видя ли сега защо го е написал ........ Обидните според сайта раси се цензурират.
7
6
 
17
 
! Отговори
Резили преди 6 години
Вече имаме толкова хубави пътища, че след всяко ПТП е виновен шофьора , щото е карал с несъобразена скорост !