5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме

Мъжът се разплака пред съда: Съжалявам за момичето!
Обновена: 14 дек 2017 18:30 | 14 дек 2017 18:20,
71
5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме
Снимка: Булфото

5000 лв. парична гаранция ще трябва да плати Илия Шопов, който във вторник блъсна на пешеходна пътека и уби 19-годишната студентката Фатиме Колашева в Благоевград. Окръжният съд в Благоевград определи тази мярка за неотклонение, като прокуратурата поиска постоянен арест.

Съдът се мотивира с това, че няма опасност шофьорът да се укрие или да извърши друго престъпление, нито пък да повлияе на разследването.

Още по темата

В съдебната зала шофьорът се разплака и добави, че не е престъпник и съжалява за трагедията. "Не съм престъпник, всички ме познават. Случилото се не може да се върне, съжалявам за момичето", каза той.

Той работи към фирма "Георесурс" - Симитли и във фаталния ден е карал самосвал с пясък. Според прокуратурата, камионът е бил претоварен с 11 тона пясък над разрешеното.

Адвокатът на шофьора каза, че Шопов е правил завой, след като преди това е бил спрял, за да пропусне Фатиме на друга пешеходна пътека.  После тръгнал по стръмната улица, за да завие и е карал с не повече от 5-6 км в час. Фатиме също тръгнала да пресича втората пешеходна пътека. Не е имало челен сблъсък между студентката и камиона, тя била пометена от самосвала.

Тази вечер от 19 ч колеги на Фатиме за пореден път излизат на мълчаливо бдение на лобното място на първокурсничката, съобщи "24 часа.

Дъщерята на Шопов - Десислава - се разплака в съдебната зала и също изрази съжаление за загиналото младо момиче. Тя отново обясни, че пред очите на баща й, докато шофирал не е пресичала студентката, а чак когато той е взел завоя, тя е ударена от задната част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
21
 
5
 
! Отговори
dtrump преди 6 години
тоя *** само колко пьти през скапания си живот е карал с превишена скорост безнаказано, дотолкова че го приема за нормалносега сьжалявал и плаче, прекалено кьсно е- да е мислил преди за кьде бьрза да го питаш не знае и той, скапания му шибанякбьрза да разтовари курса набьрзо и да се прибера в *** си кьща да жули ракия- долно мрьсно племе
10
2
 
42
 
! Отговори
aha преди 6 години
Не се нахвърляйте на човека. Не го познавам, а и не съм бил там да видя случката, но помнете че никой не е застрахован. Не е някоя мутра с джип, нито е карал бясно, има съд, има свидетели, не го убивайте с камъни от сега. Жалко за момичето.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че това са глупости.Камионът качва 10 тона, те са му натова рили 11. Нищо невероятно.
8
18
 
4
 
! Отговори
www преди 6 години
КАКВА ГАРАНЦИЯ ТОЙ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА ....
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защитавайте ги такива шофьори които убиват на пътека, утре да не се чудите когато вие или някои ваш близък попаднете под гумите на 30 тонен камион.
6
2
 
21
 
! Отговори
Mitkyla преди 6 години
Само не разбирам как е карал с 5-6 км/ч,ударил я е със задната част на камиона и момичето е починало.....странно!
5
2
 
7
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 6 години
Не вярвам на 100% но ако камиона носи 25 тона, защо да не му сложжат още 11 - все ще ги тътри и тях. Пясъка тежи в малък обем.
4
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички които защитават такива убийци им пожелавам да бъдат прегазени по същия начин !
3
0
 
20
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 6 години
Каминона бил претоварен с 11 тона? Даяджиете сигурно са на абонамента такса при фирмата която държи камионите. А и *** ги боли фара за тая работа. Да носи колко може.
2
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има пешеходна пътека, има знак за ограничение 30км/ч, тоя се бил разплакал... направо да му слагат въжето, прекрати живота на 19-годишно момиче.
1
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не я срам, сама се е навряла в машината ! Ми да го пускат да си ходи, дори се е разплакал милия !