Българите все повече пътуват. Туризмът ни с 8% ръст

Очаква се през 2018 г. тенденцията да се запази
Обновена: 15 дек 2017 10:42 | 15 дек 2017 10:30, Петя Славова
17
Българите все повече пътуват. Туризмът ни с 8% ръст
Снимка: архив, Булфото

Родният туризъм отбеляза 8% ръст за 2017 г. Какви са бъдещите цели на Министерството и как се отразяват Годишните награди в туризма на сектора, коментира експерт пред Bulgaria ON AIR.

"Целим повишаване на интереса и отговорността на заинтересуваните страни, за да правят качествен и привлекателен национален туристически продукт. Това е големият смисъл. Годишните награди действат като признание за бизнеса и го стимулират. Интересът към тях е голям. В по-голямата част от категориите имаше по 7-8 участника", отбеляза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

По нейни думи иновациите в бранша изключително много помагат за разпространението на информацията сред по-младите хора.

"Единната интерактивна платформа "I love Bulgaria" отчете изключително позитивни резултати. Само след няколко месеца е свалена от 17 хил. потребители, а последователите в социалните мрежи са над 50 хил. Платформата наистина има едногодишна история, но бързо набира популярност", категорична бе тя.

Онлайн маркетинговият модел на Министерство на туризма включва и "Вайбър чатбот", който стартира едва на 1 април, но вече е обхванал над 250 национални обекта.

"Очакванията за 2018 г. са високи, не е задължително да постигнем същия ръст като през тази година, но се надяваме позитивната тенденция да се запази и се стараем да вървим нагоре", посочи зам.-министър Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Каква е разликата между Република и Народна Република Тя е същата като риза и усмирителна риза. Младите имат днешното като даденост ,няма как да направят сравнение.
15
1
 
1
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 6 години
Наистина пътуват.Безпроблемно .45 години не можахме да пътуваме.Даже ДО ГРАНИЦАТА НИ, се искаше открит лист.Това вие малки пубери няма как да го знаете.За туринг клуба и подписа на ген.Врачев се искаха огромни връзки и поръчители/членове на БКП/ за да те проучат и пуснат до Белград или Солун.А за западна Европа трябваше да имаш ,,вуйчо Владика".Имаше инструктаж на ,,Г.Димитров"/М.Луиза/За това само за 3-4 години след 89та над 500,000 напуснаха нРБ.Ех,деца,ех слободия е сега.Отиваш,връщаш се ...
14
0
 
1
 
! Отговори
До маркиз Дьо ла Пан преди 6 години
Пътуват...ама еднопосочно...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе държавата ни е красива ? ама само това
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не наричайте емиграцията туризъм!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърката на туризма нещо не е добре - всичко върви на долу тя отчита ръст
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Докато не знаеш как да пишеш - само до работата и обратно ще пЪтуваш.
9
2
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Абе то се е видяло че БСП вече власт няма да видят, що си даваш зор? Сипи си една водка, пусни един руски филм да минава времето по бързо докато се върне комунизма че да затворят границите и да спрат да пътуват тия га*дове и да забранят западните коли че почти изчезнаха Ладите и Москвичите.
8
1
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
На мене 2017-та ми е рекордна по пътуване. Април - Флорида. Май - Уганда и Руанда. Август - Прага. Ноември и началото на декември - мини околосветско по маршрута: Берлин - Осло - Лос Анджелес - Фиджи - Хонконг - Токио - Сеул - Банкок - Кьолн - Берлин. И всичко това плюс шест прибирания до София, където съм в момента. Грехота ще е да се оплаквам. :)))
7
3
 
7
 
! Отговори
До платените тролове преди 6 години
Валутен борд,еврофондове,емигранти пращащи пари на родители и деца-все някога ще свърши и тогава ще лъсне реално че, има ръст на емиграцията еднопосочно.Емиграция и туризъм са различни неща....
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още повече ще пътуват!!!- Няма работни места.- Няма нормално плащане.- Темата "Кой не скача е червен"!- "I love Bulgaria" - И аз обичам България, но България не ме обича!- Данъчните реформи - Плащаш днес за нещо, което ще го ползваш утре, но ще го получиш вдругиден!- Цените за медицина, лекарства и погребални услуги - Ако нямаш "мъни" можеш сам да си изкопаеш "дупката"!- Плащаш много пари за НИЩО - на ***, сини, зелени, медии, парламент, комисии, полиция, а после един XYZ!
5
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Банките пълни, лошите кредити силно намаляха, масови задръствания - коли с по един човек, опашки по КПП-тата, екскурзии по целия свят, хотели и ресторанти пращят по шевовите... - дори баби изхвърлят излишните ценности във валута и злато през балконите... - ПП ГЕРБ - още три мандата...
4
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Знаеш ли защо си гладно?
3
10
 
3
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
Еми тва е - рекорден брой нови коли, пътувания, спестявания и рекордно много злобни кометари на дребни душици. Само така да продължават нещата
2
1
 
8
 
! Отговори
АМИН преди 6 години
Мнооого отпътуваха към трапа.Еднопосочно...
1
5
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
И къде патуват масово от българите,до работа и обратно,повече от 60℅едвам свързват двата края.