Момчилград срещу Мехмед: Камъни за него, да мре като куче!

Според близки мъжът бил съветван да посети психиатър
21 дек 2017 14:45,
65

Над 80 души се събраха през дома на Мехмед снощи и поискаха да го линчуват. 25-годишният мъж бе арестуван вчера за убийството на малката Дамла. Полицията обяви, че той е направил пълни самопризнания. Майка му обаче го защити и обясни, че той обичал детето и не може да е убиецът му.

Още по темата

"Искам ей тия камъни да му хвърля... Ей тука да го вържем... И целия град да го замеря", закани се жена, присъединила се към протеста пред блок "Сава".

Един от мъжете пък настоя Мехмед да остане в затвора до живот. "Да не стане пак, че е болен и след шест месеца да е на свобода", каза той. Друг викна зад него: "Да мре като куче".

Един от протестиращите пък обвини полицията и прокуратурата, че три дни знаели кой е убиецът, но не го хващали.

"Ако беше избил второ дете, трето дете? Може ли да ми гарантирате, че след шест месеца като психопат няма да го пуснат?", не спираше мъжът.

Разплакана жена пък обясни, че и тя има дъщеря. "Нямам думи, не сме спали от страх", каза тя.

Междувременно познати на семейството на арестувания Мехмед обясниха, че роднините на младия мъж са били съветвани от лекар да го закарат на преглед при психиатър, пише 24rodopi.

"Обърнете внимание на това момче, то се нуждае от психиатрична помощ, закарайте го при специалист", били думите на медика.

Според адвокат Марин Марковски пък информацията по случая е прекалено малко, за да се говори каква присъда грози Мехмед. "Самопризнанието не е абсолютното доказателство", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
3
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Едно не разбирам - защо ние, Българите се бъркаме в между-ислямските отношения, каквото са тези между Дамла и Мехмед в случая?! Някакси неестествено изглежда! В исляма си има строго регламентирани и изискуеми от Корана убийства на лица от женски (а и не само) род, на гейoве, на лица неизповядащи ислям, на неверници - (лица, отказващи да приемат исляма) и т.н. стипулации! А иначе, Бог да го прости горкото момиченце!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Za riazanata svinkia ne znan, no Markovski SAS SIGURNOST triabva da go linchuvate!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30 ГОДИНИ ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА ВЪПРЕКИ, ЧЕ КОГАТО УБИЕШ ПРЕДУМИШЛЕНО КАКТО Е ТУКА БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА СМЪРТНА ПРИСЪДА!30 ГОДИНИ ЗАТВОР ПРИ МНОГО СТРОГ РЕЖИМ
14
3
 
11
 
! Отговори
Гюлсер преди 6 години
Абе защо никой не споменава другата баба (Юркюш, на бащата майката). Тя живее в Момчилград и то до автогарата. Хората говорят че майката не й давала да гледата детето,ама да го заключва само може! Майката и тя на съд!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Марин Марковски" - работата е ясна. Хора от Момчилград взимайте мерки още сега, че с тоя адвокат, този НЕчовек ще е на свобода след максимум 2-3 години. Оставете го на място, правосъдие няма да получите иначе. ОКО ЗА ОКО !
12
0
 
3
 
! Отговори
попо преди 6 години
Ясно ! Лепят го на *** така че да няма доживотен
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека първо да установят наистина той ли е извършителя, защото това самопризнание може да е измъкнато в стил "Теди Джорджо"!Много въпросителни има по този случай, най-вече по това че толкова бързо бе разкрит убиецът, и то само защото намерили някъде си, някакво тиксо! По тая логика целия град би трябвало да са заподозряни
10
5
 
1
 
! Отговори
проверки преди 6 години
да с е провери за малтретиране мъжът със спец наркотици.. В сащ обсебени от демони набеждаващи мъже за ухажвания на жени или за направо лечение с полови масажи тровят набедените с цел самопризнания .Има много пострадали от подобни спец отрови и у нас..
9
3
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Един високо професионален адвокат в кримиално процесионалнато област ще направи на "пух и прах" следствието и прокуратурата с "уликите" и така нареченото "признание" на 17г. младеж.Има нещо гнило в тази история....
8
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 6 години
До АнонименГлупости. За психично болните престъпници има затвор изолатор в Ловеч.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето и майка му изглеждат някак странно, не добре. Явно там животът е доста заседнал напомнящ държави, където вързват и убиват с камъни. Чудя се това България ли е? Затова по света има превенция, услужливи съседи се обаждат и казват детето е оставено само, в зародиш държавата си поема задълженията и така не се тресе обществото с чужди драми и безотговорности. Същото е и за прегазеното дете. Този отдавна трябваше да е без книжка.
6
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак да не забравяме че той е обвинен от нащата милиция и прокуратура, а както знаем на тях не може много да им се има вяра
5
0
 
16
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До 3 и 5Нали има признание, след като е остановено днк на лепинката!!! Какво доказателство друго!!! Сигурно е вленал след като майката е излезла на работа да поограби къщата ама се е паникьосал от малката сладурана ! За сега мисля, че е така!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво? Ще го освидетелстват и ще го пуснат.Няма закони за психично болните.В София нали си вилнеят на воля.Нямало места в болниците за такива.В затвор не ги вкарват защото не били за затвора.Много лесно е в тая "държава" - "Няма места в болниците" и толкоз, проблема е "решен".Променете законите. Направете затвори и за тея. Народа и без това се чуди вече на кой свят живее. Хората са гладни, а сега и луди на главата им се сторварват. За кое по-напред да мислят? Дайте им малко разбиране.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако сега вземе, че се окаже, че работата е по-дебела и не е този убиеца, тогава дали ще има и един от тези 80 човека, който да хвърли камъка върху себе си? Или всеки просто веднага ще тръгне да си търси друг, който му е виновен?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай, по-скоро в затвора да се спасява.
1
6
 
33
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Дайте го на Момчилградчаните, както викат те... Те знаят как да го накажат...!