Мини кола от дърво и ламарина, на ток! Творението на дядо Тодор

Със странния автомобил той се придвижва из белоградчишкото село Гюргич
Обновена: 30 дек 2017 13:39 | 30 дек 2017 13:20,
124

Снимка: БТА

Дядо Тодор от белоградчишкото село Гюргич измайстори сам мини автомобил с подръчни средства.

87-годишният старец няма книжка, но казва, че не му и трябва. Превозното средство на външен вид е странно, но вече е в движение, разказва БТА.

Дядо Тодор се придвижва с него из селото - от дома си до селския магазин и обратно, гордее се със своята кола и я смята за истинска.

Още по-горд е дядо Тодор, че сам е успял да сглоби автомобила, който се и движи. Направил колата от бракувана инвалидна количка, от която взел ходовата част. Купето пък сглобил от стари ламарина и дървени летви. Странният автомобил върви на ток.

Според някои превозното средство е много бавно, но пък дядо Тодор твърди, че автомобилът се движи два пъти по-бързо, ако самият той би вървял пеша.

В едно е категоричен - че мини колата, направена с подръчни средства, му върши работа и не му струва никакви пари. Не крие, че няма книжка, но смята, че не е опасен за движението в селцето.

Старецът споделя, че не е учил много, но пък е работил през целия си живот. В годините е бил и дърводелец, и миньор, и хлебар. Гордее се, че е добър казанджия и неслучайно в село Гюргич казанът, където се вари ракията, е един от най-добрите и го знаят в целия край.

С много любов Тодор говори за работата си като дърводелец и се хвали с майсторлъка си, в който влага много творчество. Че е баш майстор личи по спретнатия му дом и по изработения от него дървен трон, с който се гордее.

В дните преди Нова година дядо Тодор пожелава на всички пенсионери да са живи и здрави, да имат неговия дух за живот и им препоръчва всеки ден и час да се занимават с нещо, да майсторят или да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Дядото съвсем точно е пресъздал образа на соца.Браво! Творец.
85
6
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Чугунена тиква 95 Вярно си чугунена тиква.Я обясни на нас защо правилния строй почина в световен мащаб?Не човек а желязо , просъскал агента фашист.Тихо мъртвия казал: Не , чуг...н комунист.
84
4
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
И от какъв зор трябваше де се публикува тази новина? Сега човека ще ходи пеша до магазина.
83
3
 
2
 
! Отговори
Баш нашенец преди 6 години
Ми тъй де...тураш един чадър връз инвалидна количка и вече та пишат по вестниците за майстор изобретател на нашенско кабриоле :)))))....И Днеска.бг праи на ден хилядарка оборот с туй ми ти тутманици-коментатори,като нас :))))))
82
6
 
17
 
! Отговори
Чугунена тиква преди 6 години
Браво на човекът, показа на капиталистическите крадци, че мизерната му пенсия и напредналата му възраст не могат да убият любовта му към правилният строй. Да е жив и здрав!
81
0
 
17
 
! Отговори
pc-serviz-plovdiv преди 6 години
Много готино :) Браво!
80
1
 
16
 
! Отговори
Азотчо преди 6 години
Браво дядка, тва пример за чист въздух и творчество.
79
1
 
16
 
! Отговори
Лешникотрошачката преди 6 години
Евалата, бай Тодоре! Караш еко автомобил. Значи, не дължиш данък, няма да плащаш за Синя и Зелена Зона, няма да те хване КАТ да ти спре колата за вредни емисии!Такъви автомобили искам за Новата Година! Сите българи да карат коли като тази на дядо Тодор! Пожелавам ви го от сърце! Който кара различна кола от тази на дядо Тодор, ще я спирам от движение и ще я пращам за скрап!!!
78
4
 
22
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Да е жив и здрав адаша и още 87 години да си го кара безаварийно! Само по възможност с добри стопове отзад и плътно в дясно, че могат да го отнесат, при все, че е в селото. Има хора, за които това не е проблем да си карат със 120 км/ч! Колкото до емблемата ... ами вместо да плюете по човека, помислете, че той е живял 45 години през комунизма и още 30 години демокрация и е решил за себе си кое е по-добре! А всички, които намират кусури на бричката съм сигурен, че и една врата не могат да сковат!
77
14
 
9
 
! Отговори
акуд преди 6 години
готин дедка но това " чудо" си е по комунистически дизайн
76
45
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен ***, като всеки комунист.
75
6
 
12
 
! Отговори
Гъшка преди 6 години
До Един от СеверозападаТочно електрическа инвалидна количка си е, само дето е изработил своеобразен чадър от летви и кована тенекия да не го вали дъжда и да не го брулят ветровете.
74
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яша бе Тодоре, голема кола голем кретем.
73
0
 
11
 
! Отговори
47295 преди 6 години
До АнонименНа Вашия изискан книжовен български език наистина му подхожда само баварец.
72
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но най великото изобретение на соца беше хеликоптера от култовия филм Кин Дза Дза.
71
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в туркия какви велики опити правят............................................................
70
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам някой от политбюро на БКП да кара това нещо.Те там обикновено са с мерцедеси.
69
26
 
4
 
! Отговори
cool преди 6 години
Дядка дядка , сърпа ти се мятка...
68
23
 
5
 
! Отговори
Бакърят преди 6 години
Органите требе незабавно да го сексионират,оти е опасан за овществото .
67
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трабанта даже беше по-красив от тази изродщина.Все грозни работи- Трбант, Варбург (евреин милиардер финансирал Хитлер), Масквич, Джигули, Зазка...Нема един свестен аутомобил при теа.