Разглобиха 90 трошки във Варна. Софийските кога?

Мярката е само за коли, които не са в движение и са без преглед
Обновена: 8 яну 2018 08:44 | 8 яну 2018 08:40,
43
Разглобиха 90 трошки във Варна. Софийските кога?
Снимка: "Монитор"

90 стари коли, които с години гният по улиците и междублоковите протранства във Варна и пречат на останалите автомобили, като заемат паркомясто, са били предадени за разкомплектованe. Това съобщи шефът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов във връзка с кампанията по разчистване от стари коли, която започна на 15 ноември м.г.

Досега тази мярка е била приложена само за автомобили, чиито собственици са уведомени, но не са ги потърсили, след като развалините са били откарани на Наказателния паркинг с "паяк".

Общинските инспектори са маркирали още 109 излезли от употреба моторно-превозни средства по улиците и паркингите във Варна. Мярката се прилага към автомобили, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години.

Съставени са общо 190 констативни протокола за излезли от употреба моторно-превозни средства. 104 от тях са прибрани от собствениците им, а 38 коли са преместени на паркинга в Южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там те могат да останат за срок от 3 месеца и ако не бъдат потърсени през това време, ще бъдат предадени за разкомплектоване на лицензиран оператор, с който общината има договор, пише "Монитор".

След добрия почин на общината в морската ни столицата, логично следва въпросът: Кога и столицата ни ще бъде разчистена от трошките?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната част ще отидат за този, който ги разглобява - тоест за гражданите. Само че за една определена ктегория граждани - връзкарите. Както винаги е било и ще бъде в нашата бедна и глупава татковина с бедна и глупава популация.
1
21
 
19
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
А парите от разкомплектоването за гражданите ли са или това е поредната кражба на общината от личното имущество на варненеца?