Дупка! Пълнят я и пак: Бетон се рони над "Тракия"

Проверка: Новоположеният асфалт може да се изгребе с шепи
12 яну 2018 11:50,
24
Дупка! Пълнят я и пак: Бетон се рони над "Тракия"
Снимка: архив "Булфото"

Една неголяма дупка на надлез над магистрала "Тракия" създаде работа на АПИ. И след намесата на пътната агенция обаче над аутобана продължават да се ронят бетон и асфалт.

Опасният участък се намира в района на пазарджишкото село Черногорово. Агенция "Пътна инфраструктура" пълни дупката спешно заради сигнал.

Човекът, подал сигнала, обяснил, че от надлеза над магистралата край Черногорово се ронят асфалт и бетон, които падали на "Тракия", когато по надлеза минават тежкотоварни автомобили. Това създавало реална опасност за тежък инцидент на магистралата, информира bTV.

"Ако пропадне, ще попилееш гума например. Не е голяма, но е дълбока", обясни още тогава Иван Ласев, който е жител на Черногорово.

Няколко часа по-късно АПИ скоростно попълват дупката и уточняват, че са взели мерки, въпреки че съоръжението е собственост на община Пазарджик.

И след обезопасяването обаче опасният участък остава опасен, показва нова проверка на мястото. Положеният асфалт се разпада и може да бъде изгребан с шепа само часове след полагането му.

"Това означава, че не е асфалт. Или е намалено количеството битум или както там се казва. Иначе как ще се рони", категоричен е Ласев.

От община Пазарджик потвърдиха, че надлезът над магистралата е тяхна грижа, но тъй като дупката вече била запълнена от АПИ, отказаха да коментират ще запълнят ли дупката наново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари