Майка, убила новороденото си: Искам да се грижа за децата си!

Невена от Сталево получи 2 г. затвор от съда в Димитровград
31
Майка, убила новороденото си: Искам да се грижа за децата си!
Снимка: "Дарик"

"Бял ден не съм видяла, откакто осъзнах грешката си. Няма да оцелея в затвора. Искам да ми дадете шанс да се грижа за децата си и да работя" - с тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви.

Още по темата

Невена Тенева обаче получи 2 години затвор от съда в Димитровград и бе призната за виновна, че е убила новороденото си дете през зимата на 2016 година. Тя обжалва присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според защитата присъдата на съда е неадекватна. Държавното обвинение пък заяви, че жалбата е неоснователна. На съдебното заседание, което продължи около 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Невена Тенева и нейните деца.

Според нея емоционалната връзка между майката и децата е скъсана. Тя смята още, че след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които сега са в приемно семейство в село Ябълково.

"Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали", обясни специалистката, цитирана от "Дарик".

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Припомняме ви, че жената родила момиченце сама в началото на 2016 г. в семейната къща на родителите й. През цялото време е крила бременността си от местното население, тъй като, по думите й, била притискана и й е оказван натиск от собствената й майка, която била против раждането на трето дете.

Според запознати със случая, детето се е родило живо и след около шест часа е починало от измръзване. Причината за смъртта му е потвърдена и от аутопсията в хасковската съдебна медицина.

Невена признава, че тя е сложила телцето в чувал и го е захвърлила зад къщата, където го намерила и полицията, на която сама показала мястото.

В момента на раждането и на захвърлянето на бебето на двора двете деца на Невена се намирали вътре в къщата. Братчетата са изведени от дома на майка си още в нощта, когато е разкрито убийството и настанени от социалните в приемно семейство.

Съдът ще обяви решението си в законния срок до един месец.


31
Още по темата: село Сталево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Доста се е погрижило..браво бе
26
2
 
9
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 11 месеца
Нима това чудовище става за майка?
Децата й със сигурност ще се чувстват по-добре ако са далеч от нея!
И откъде има деца без баща - да не е Дева Мария?
25
2
 
5
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 11 месеца
...този който ми е сложил минус трябва да е или сама Невена или някой по зле и от нея, който се радва на постъпката, хахах
24
2
 
10
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 11 месеца
горкото детенце, току що се появило на тоя свят и разбрало че е нежелано и от най близкия му човек на света, който му помогнал да се върне пак там от където е дошло. 100% е на по добро място сега
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Ми ако беше прочел статията щеше да разбереш, че бащата го няма, а точно бабата по майчина линия е натискала дъщеря си (майката) да не ражда трето.

А че социалните се намесват когато всичко е изтървано е съвсем друга тема.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До †БПЦ†

и като твойта
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пълна лудост. това не е нормално поведение.
Кому е нужна такава репродукция.
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За УБИЙСТВО в цивилизованите държави се дава 20 до живот, ве изчaдия ypодливи!
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Драмите" на подобни боклуци ме ужасяват. Такива не трябва да се размножават. Жалко за детенцето.
18
0
 
28
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Мисля, че кастрация на подобни индивиди е най-доброто решение, тъй като няма опция смъртна присъда в нашата държава....убила детето си, а иска да се "грижи" за останалите. Без коментар просто! Лошото е, че възпроизводството на подобни *** е тенденциозно се увеличава!
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Всичко това е

Ми такива сте, кой ви е крив.
Прокажен народ.
Никой не е по-долен от вас.
16
3
 
11
 
! Отговори
Божееее преди 11 месеца
Да изгние в затвора тоя гад. Малко са й 2 години.
15
4
 
12
 
! Отговори
Всичко това е преди 11 месеца
ВСИЧКО ТОВА Е ПЛОД НА БЕЗУМНАТА МИЗЕРИЯ, КОЯТО СЕ Е УСТАНОВИЛА В БЪЛГАРИЯ КАТО НОРМА,!!! ЖАЛКО ЧЕ СЕ РАЖДАТ И ВЪЗПОЛЗВАТ НЕСТАНДАРТНИЦИ И ЕМОЦИОНАЛНО ОЩЕТЕНИ МЛАДИ ХОРА.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спциалните са се представили блестящо като са откъснали децата от познатата им средс, безспорно мизерна, и са ги дали на платени приемни родители за по 600лв парчето. Да о по е са заедно някъде, иначе са им счупили психиката за цял живот. Майката е следствена, но имат и баба и дядо, защо на тях не са ги оставили?
13
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божке в каква държава живеем. Хора на по 40-50 години живеят с родителите си, всички вкопчени в вдна минимална пенсийка.. и под заплахата да изчезне на какво ставаме свидетели - майка убила детето си, в северна България имаше статия за деца, живеещи с починалите си родители по месеци, за да имат доход. Това не са психически заболявания, това е мизерията, която ги принуждава да го правят. Докъде са ни докарали със 70 години кражби..
12
0
 
4
 
! Отговори
колко е лесно преди 11 месеца
Така е трябвало да направи и майчето на Дупестия.
11
4
 
10
 
! Отговори
†БПЦ† преди 11 месеца
Защо религията е спестенА?
.
†††Религията е същата като на Роналд/Елвиса†††
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо религията е спестенА?
9
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А пък недоклатената Елена Йончева роди на 52 изкуствено бебе от някакъв откачен архитект.
8
4
 
27
 
! Отговори
Morfin преди 1 година
В щатите нямаше да й се размине смъртното наказание. А в България 2 годинки на топло с закуска, обяд и вечеря.