Ще режем уши, ще те убием... Баба разказва за ало терора

Шуменската полиция пусна клип с жертва на измама
17 яну 2018 09:10, Златко Желев
45

Шуменската полиция разпространи клип с цел предотвратяване на телефонните измами. В него се е решила да говори истинска жертва – възрастна жена, пострадала от ало мошениците.

"Първо ми се обадиха със заплахи... ще ми режат ушите, че ще ме убиват... После позвъни полицай от районното в Шумен, помоли ме да участват в акция по залавянето на престъпниците... каза ми като оставя парите, да заключа вратата и да не поглеждам през прозореца, защото може да има престрелки... Бях измамена", допълва огорчената и стресирана жена.

От началото на 2018-а в Шумен има лавина от телефонни измами – 8 души са изгорели, като възрастните хора са изхвърлили през балкони или са оставили до домовете си 36 816 лв.

Всички жертви до една са вярвали, че помагат на полицията, но впоследствие са разбрали горчивата истина.

През изминалата 2017-а в региона измамените по телефона са 37, а сумата, с която са се разделили хората, е 142 000 лв.

Полицаи от месеци провеждат беседи по читалища, пенсионерски клубове, обикалят по населените места в Шуменско, за да убеждават възрастните хора да не се доверяват на непознати по телефона и да не дават пари.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
Идея до МВР преди 11 месеца
Защо не почнете превантивно да "тероризирате" хората занимаващи се с това? Проверки от всички институции и всичко, което не могат да докажат да бъде иззето. Нека ни съдят после където искат.... Права на човека ли?
29
1
 
6
 
! Отговори
ДО 40 преди 11 месеца
Ами да ги затворим и вкъщи под ключ? Това, че държавата е абдикирала от задълженията си не трябва да ни превръща в затворници
28
0
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 11 месеца
Това са само регистрираните случаи, а повечето не са такива! За да не се занимават, а и навярно защото вземат процент и са в схемата, полицаите убеждават потърпевшите, че нищо не могат да направят.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спрете на старите хора телефони те бе. Хората са измисли ли интернета скайпа по тях се свързвайте. Защо му е на стар човек телефон да се обаждат на комшиката и на гаджето ли?! Ако им потрябва лекарска помощ има комшии които могат да се обадят на бърза помощ.
26
3
 
16
 
! Отговори
баба преди 11 месеца
ужасно долна измама, чудех се защо хвърлят, а то е, защото ги плашат с рязане, дране и т.н Обадих се на МВР в момента на измамата, отговорът - нямаме проследяващо устройство! Нищо не можем да направим.
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма как да не е целенасочено. Никой не може да ме убеди, че ако държавата искаше - нямаше да се справи с така наречената "ало - мафия". Това са шепа хора, които се знаят от всички, просто явно е политика на правителството да не иска да се справи с проблема. Никой не е по - голям от държавата и при желание всичко би могло да се "смачка" за много кратко време... Просто няма желание
24
3
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 11 месеца
До Анонимен31,напротив,точно те са най-свястната част от обществото,те единствени раздават малко от така нужната справедливост,да крадеш от крадеца не грях,това правят те,паметник да им се направи,за каъв затвор бленуваш
23
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи заплашват някого с убийство.

Какво обаче прави полицията - провежда "разяснителна кампания". И протестира за по-високи заплати.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
onq vashiq Andrei Karlovich lukanov beshe go kazal PROST narod lesno se upravlqva
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ченгесарите мързеливи били им малки заплатите?Заработват и като лъжат пенсионерите да им дават хилядарки!И пак не им стигат парите,че и стачкуват!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До POLOV ATLET MURGAV
Българите никога не са били роби. Че сме били поданици на отоманската *** и са ни ебавали отвсякъде е ясно. Но ти никога не си поробвал никого, затова не си присвоявай чужди постижения, кържав хуманоид. Нали разбирате, че все още дишате само и единствено защото властта ви пази в качеството ви на хелекторат? Ако не беше така, досега да сме на първо място в света по износ ***.
19
1
 
25
 
! Отговори
Той е преди 11 месеца
20 вмирисани *** разиграват цяла България и никой не може да се справи с тях. Вероятно не е политически коректно МВР и прокуратурата да се справят...
18
12
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 11 месеца
мозъкът търпи много промени, единствената профилактика е да нямат много пари в себе си, всичко друго са дрънканици, а пък тези които са под 70г., са откровено прости, и не търсете вината само в полицията, за какъв дявол има са хилядарки на толкова възрастни хора?
17
6
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 месеца
Това са инвеститори, а не измамници. вкарват свежи пари в икономиката директно от бурканбанк.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Телефоните измами започнаха от 2007 година.До 2018 къде беше полицията?
15
2
 
39
 
! Отговори
Шопо преди 11 месеца
Редовно се обаждат ! Жена ми ги псува !
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дайте ни имената и адресите на тези Ло измамници, моля !
13
4
 
37
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Не се занимавайте с глупости - важни са ни само истанбулската конвенция и лифта на цеко минев.
12
1
 
8
 
! Отговори
весе преди 11 месеца
До абсолютно прав си

до 10 - е всеки 2ри а много по често почти всеки
11
2
 
15
 
! Отговори
Бай Курти преди 11 месеца
До 1Полицията не може да им влезе в главите.Достатъчно информация има но кой да чуе.