Фатална "хитрост": Техник загина заради опит за кражба на ток

Мъж разрешил на зет си да прокара опасния кабел до къщата си
Обновена: 25 яну 2018 12:58 | 25 яну 2018 12:48, Веселина Йорданова
34
Фатална "хитрост": Техник загина заради опит за кражба на ток
Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата в Монтана обвинява мъж, прокарал опасен кабел с ток, за смъртта на техник от фирма за интернет, съобщиха от държавното обвинение.

Н. Ванков от квартал "Кошарник" разрешил на друг човек от същия квартал, който живеел с дъщеря му, да си прокара кабел за ток от неговата къща на улица "Камчия" до новопостроена къща в полето край квартала.

Кабелът бил с дължина близо 2 километра и минавал по стълбовете на електрическата мрежа, а след като те свършили - по други дървени стълбове.

На 3 септември 2016 година техниците от местна фирма за доставка на интернет и телевизия отишли в квартал "Кошарник" по сигнал на клиент на фирмата, че няма сигнал в дома си.

Те установили, че цялото трасе за доставка на интернет и телевизия към квартала не работи и един от тях - 26-годишният П. Цветанов, се качил на електрически стълб, за да провери кабелите.

Там се подпрял до неправомерно монтирания коаксиален кабел с нарушена изолация, който бил под напрежение. Техникът бил ударен от ток, паднал от стълбата и загинал на място.

Заради случилото се обвиняемият Ванков може да бъде наказан със затвор от 2 до 8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука има, тука нема, познай в кой коаксиален кабел е мрежовото напрежение 220V. В такава махала всичко се пипа с предпазни средства.
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 2 км коаксиален кабел няма да стигне и за крушка, не за печка. А "техника" толкова е техник. Как ще се качиш на стълб необезопасен и то с голи ръце. Загиналия си е виновен сам. Независимо колко тъмно-сини са били пусналите кабела. На много стълбове има голи проводници и за 220 и за 20 киловолта. Каква е работата на лице което не е собственик на стълбовете да се катери и да пипа кабели които пак не са негова собственост.
24
4
 
12
 
! Отговори
Електричар преди 6 години
До присъствалУжасТ!!! Немам думи за шведската изобретателност. Виждал съм *** да пускат 220V по ФТП и по чудо не стана беля, а тези направо на оплетката. Чудно ми е как не е изпушило мрежовото оборудване, защото те си го заземяват на място...
23
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Съвсем изнагляха.
22
5
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Не бяха ли дали срок на интернетските доставчици да вкарат комуникациите си под земята? Ако това полагане на кабели по стълбове, стрехи и балконски парапети е забранено в Монтана, то виновна е и фирмста, че използва незаконни инсталации. Жалко за момчето.
21
0
 
17
 
! Отговори
присъствал преди 6 години
До Електричар Понеже присъствах на мястото на злополуката и видях, че въпросния "татко" беше пуснал по оплетката на коксиялния кабел фаза до къщата на дъщеря си. Нула взимаше от водопровода. На стълба беше протрита изолацията на кабела и беше офазил всички у-бани на интернет доставчиците.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи по коаксиален кабел,а?
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно с какво напрежение е пристигал тока след 2км пътуване?
18
3
 
8
 
! Отговори
До бг смешки преди 6 години
Смешка е ЖАЛКОТО ТИ "съществуване "бе ***
17
1
 
20
 
! Отговори
българин преди 6 години
В квартал ,,Кошарник" - Монтана , бели няма !
16
1
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Кака, мощността не се мери с волове!===========================Не, бе - мери се с коне . Хахха.
15
6
 
7
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Коаксиалния кабел си е доста здрав.Има медна сърцевина.
14
15
 
20
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
крадлив и завистлив народ и тва си е .. българинът беше и ше си остане тарикат на дребно - селски тарикат .....нема оправия !
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина, 2 километра за кабел е супер много. Преди време бях повикал един елтехник да ми изчисли колко ще ми излезе да ми спусне кабел до една точка на отстояние 20 метра, и само кабелът щеше да ми излезе към 50 лева от магазин. 2 лева е метърът някъде.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н. Ванков от квартал "Кошарник" разрешил на друг човек от същия квартал, който живеел с дъщеря муПроверете го този дали е законно свързан към мрежата и дали си плаща тока или дължи хиляди левове.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зетя или свата е обвиняем и малката булка знае ли?
10
1
 
38
 
! Отговори
SS преди 6 години
За сведение кв.Кошарник в Монтана е "Шведския" квартал , така че не се чудете ...
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може наистина умникът да е пуснал мрежово под коаксиален кабел и това да е подвело човека.
8
5
 
26
 
! Отговори
До инженерите преди 6 години
Цялата ни работа е такава - колко километра е кабелът, колко струва, как се измерва токът... Един млад човек си е отишъл, защото някой се е направил на разбирач и хитрец. Не ви разбирам коментарите, честно.
7
0
 
21
 
! Отговори
Лектричар преди 6 години
До PilotЧе има такси, има, но знаеш ли колко струва два километра жица? На едро - примерно 100 м 2х4- 150 лв.Освен ако не жицата не е гепена.