Даряват Терез и Максуд на... зоопарка в Пазарджик

От "Четири лапи" стягат протест, настояват за Холандия
15
Даряват Терез и Максуд на... зоопарка в Пазарджик
Снимка: "Четири лапи"

Лъвчетата Терез и Масуд, родени в началото на септември в разградския зоопарк, ще бъдат дарени на зоопарка в Пазарджик. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници в Разград.

Още по темата
До повторното гласуване на докладната, свързана със съдбата на лъвчетата, се стигна, след като областният управител върна решението на местния Общински съвет с мотива, че общината няма документи за собственост върху животните.

Решението на Общинския съвет бе прегласувано с допълнена нова клауза, предаде БТА. По предложение на общинския съветник Божинел Христов съветниците приеха възрастните лъвове Асен, Рая и Хектор, също от разградския зоокът, да бъдат предоставени на спасителен център в Холандия.

Внесена бе и докладна записка от независимия общински съветник Милена Орешкова оспореното решение да бъде отменено и петте лъва да бъдат предоставени на холандския спасителен център. Предложението обаче не бе прието.

"Не мога да коментирам дали съм удовлетворен или не, решението лъвчетата да бъдат дарени на пазарджишкия зоокът, е на Общинския съвет", заяви след сесията кметът д-р Валентин Василев пред журналисти.

Той бе категоричен, че желанието и на ръководството на общината, и на общинските съветници е лъвчетата да намерят най-добрия за тях дом. Милена Орешкова коментира, че казусите по темата за лъвчетата ще продължат, тъй като според нея документално гласуваната днес докладна не е законово издържана.

Междувременно от фондация "Четири лапи" организират протест в социалните мрежи - на 30 януари, вторник от 12 часа пред Министерския съвет. Те настояват животните да заминат за Холандия, където имало по-добри условия за тях. 

"Лъвчетата бяха на финалната права и вече с по една лапичка стъпили в свободата. Но нечий дебел интерес засенчи това и общинарите в Разград отново решиха да гласуват за изпращането им зад решетките в пазарджишкия зоопарк", заявяват природозащитниците.

Те припомнят развитието на сагата и обещанията от премиера Бойко Борисов и екоминистъра Нено Димов, че държавата ще се намеси, но развитие по случая няма повече от месец - след предишния протест пред МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четирите лапи много държат лъвчетата стигнат до Холандия. Сигурно ще сгънат нещо. Ако милеят за тях, могат да се грижат за тях и тук. Да ги осиновят в зоопарка в Пазарджик.
14
0
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Защо инфото спира до Холандия? Планът е лъвчетата да бъдат догледани в Холандия до определена възраст и после да ги препратят в Южна Африка, в резерват за ОТСТРЕЛ на диви животни от богати туристи. Категорично по-добре е да останат тук!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
В България отдавна няма място за истински лъвове...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ами насочете усията си да се построи нов зоопарк, не просто да се затварят и толкоз!
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72044да ги затворят добре, но да построят нови, иначе кервана си върви, кучето си лае
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOLKO E KOMISIONNATA NA CETIRITE LAPI,TOKU TAKA BEZ PARICKI MAMA NA TATE NE DAVA.HOLANDIA E EDNA BEDNA DARGAVA I NYAMA DA MOGE DA IM OSIGURI DORI I PREHRANATA NA TEZI GIVOTINKI.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Защото зоопарка там е пълна трагедия и граничи с престъпление.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре хората от фондацията да се заселят в Африка сред дивите животни. Да живеят там без електричество и да се научат на смирение.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"и вече с по една лапичка стъпили в свободата." - говорят така все едно че като отидат в Холандия ще ги пуснат да ходят свободно по улиците на Амстердам... Мястото на лъвовете е в Африка - като толкова искат - да уредят изпращането им там
6
0
 
7
 
! Отговори
преди 6 години
Предлагам изнасяне на онези 80% от българите към Холандия.Тук да останем с лъвовете и другите животинки.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарджишкия зоопарк е по хубав и уютен от на повечето хора в БГ жилищата
4
3
 
8
 
! Отговори
72044 преди 6 години
В България няма пари и условия за хора, а това с тези животни е прищявката на някой "големец" от партията. Ако държавния апарат работеше тези така наречени "зоопаркове" щяхада бъдат затворени и закрити поради ужасните условия в тях.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да изнесат бездомните кучета към Холандия, живеят в ужасни условия, за 2 големи котки, все ще се намери начин да се отглеждат достойно
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не са в Пазарджик за да могат нашите деца да им се радват, Ама зора е да се изнесат заради далаверката. Иначе условията в Пазарджишкия зоопарк са много добри, отдавна има тигри, които изглеждат много добре. Парка е обширен и покрит с растителност, много приятен и за хората, препоръчвам на всеки да го посети.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 4 лапи защо не настояват в бг да се отпускат достатъчно пари за достойното отглеждане на големи котки, ами се мъчат да ги изнесат от тук, май има някаква далавера с тая Холандия, аз не съм съгласен, и хората ли да се изнесат от тук, защото условията не са добри за живеене или да се опитаме всички заедно да си оправим кочинката и да я почистим от корупция?...