Слънчев понеделник, с температури до 14°

През нощта ще бъде ясно, с температури между минус 5° и 0°
28 яну 2018 19:40,
1
Слънчев понеделник, с температури до 14°
Снимка: visualhunt.com

През нощта ще бъде предимно ясно, a утре – предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

Ще се затопли и минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между 9° и 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-13°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, а на 2000 метра – около 0°.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за януари – слабо ще се понижи.

И във вторник ще е предимно слънчево, ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 11° и 16°. В сряда вятърът ще отслабне, ще има временни увеличения на облачността, а температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще се усили до умерен. Ще е предимно слънчево и сравнително топло, с максимални температури около и над 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари