Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието е приоритет но без транспорт не може да иде на училище,
19
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соц възпитание, соц "матрял", соц политици, соц манталитет.Всичко бяга от соца тук.
18
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина гледа само себе си. Такъв му е манталитета. Българите един друг се мразят ама ако могат заедно да направят мръсно на трети нямат грешка. Пропаднала и оскотяла "нация" която за радост на целия свят изчезва с бързи темпове.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се сърди тази жена,тя не знае ли,че задружноста и взаимопомоща са отдавна умрели понятия за повечето българи! Сега виреят други ,,ценности" иначе ще ти кажат ,че си наивен селянин!
16
4
 
23
 
! Отговори
varg преди 6 години
Не са ви виновни ромите,че вие сте един против друг-българи.Затова и скоро няма да я има България.
15
2
 
25
 
! Отговори
Това е то.. преди 6 години
Това е истината, умираща и деградираща нация.....НЯМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИМ ОСВЕН НА СЕБЕ СИ.... ЗАСЛУЖАВАМЕ ВСЕКИ ЕДИН ПОЛИТИК КОЙТО НИ МАЧКА... ЗАЩО ЛИ АМИ ЗАЩОТО НИЕ САМИТЕ СЕ МАЧКАМЕ...Е КАК ДА СТАНЕ....
14
4
 
41
 
! Отговори
Гочо преди 6 години
Аз съм около 2 метра, тежа 130 килограма... Винаги намират дребни да ми върнат, редовно плащам с 20 левова банкнота. Не е имало проблем до сега.
13
1
 
46
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Хора, ако не може да се обичате и да си помагате като общество, поне не се мразете и не си завиждайте. Най-нормалното нещо на света е човек да помага на човека, само така е излязал от пещерата и е станал 'човек'.
12
2
 
51
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Като няма да върне няма да връща и детето ! Ще си ги пише на нейната сметка на края на работния си ден ....какво е виновно детето че кондукторката нямала дребни ? Това и е работата, а не на детето да има задължително дребни .....тая кондукторка заслужава всеки път да и дават за билет само по 1 стотинка ....ако остане на работа де защото силно ме съмнява подобна простоти да стане реалност .
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца ни беше страх много. Никой не смееше да противоречи на котрольор.Оттогава ни е останало да сме като стадо. Всеки си трае.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама чакай сега кондуктора има право да те бие, да те малтретира, да те обижда, да те свали с юмруци на земята. Това го пише в Конституцията.Това е още от времето на комунизЪма така. Помня имаше една контрольорка тогава беше някакъв ужас, колегите и казваха "Бягай, че ако те хване колежката...". Тази веднъж свали един пътник от рейс по пътя за хижа "Алеко" в нищото насред студа и снега. Онзи не беше успял да си купи билет и искаше да си купи от нея, но тя го изрита от рейса.
9
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаш що даваш дребни или едри, ако нямаш що па нямаш. Все е зле.
8
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде ни докараха мутрите капиталисти?! Тази кондукторка от кое село е? Само *** може да свали детето насред път. Човек с образование и култура това нещо неможе да го извърши. Ако действително това дете беше пострадало от ПТП на някое кръстовище кой щеше да поеме отговорноста. Кондукторката ли? Останалите хора в автобуса ги разбирам всеки стиска стотинки за хляба щото сме много богати! Но можеха да се застъпят за детето а не онази *** да го свали! Евах тоя капитализъм мутренски!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно и другите не са имали дребни. Ето управляващите като ни разправят,че живеем добре ние бе вярваме. Иначе встрани от майтапа тежки дни ни чакат.
6
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските кондуктори се не особено интелигентни гадни твари.
5
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това направи комунизЪма- озлоби хората и ги накара да оцеляват сами.Държавата няма вина.Държавата е такава, каквито са хората в нея.Цял народ от сбъркани хора.
4
0
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кондуктурката е длъжна да вземе парите щом са в обръщение! За това , че няма дребни да върне, си е неин проблем. Сега трябва да последва уволнение или най- малко орязване на процент от заплатата.
3
3
 
37
 
! Отговори
11 преди 6 години
Права е. Повече ще просперират ромите от колкото белите...
2
67
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е много съмнителна история ,детето е от крими контингента и се е държало нагло не е дало 10 лв защото котрольорките са заринати от дребни ,а и хората щяха да развалят айде стана известна още една п-ча
1
4
 
33
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Хайде министъра раздава апартаменти в Горно Оряховица.Емигрантите да се връщат че живот ги чака.:))