Агресията в забавачките: Заравяме ли глави в пясъка?

Крясъци, заплахи и обиди от плевенска детска градина
13 фев 2018 09:30,
54

Родители застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да изразят възмущението си и последствията, които виждат у децата си, след поредната агресия от страна на възпитателка в детска градина, този път от Плевен.

"Проблемът не е единичен, той е масов! Малтретирането над деца е публична тайна, а ние - родителите и обществото, трябва да спрем да си "заравяме главите в пясъка", призова един от родителите!

Още по темата

Вчера в социалните мрежи се появи запис от фалшив профил, който разкрива крясъци, заплахи и обиди, отправени от учителката на ДГ "Надежда" Стойка Гатева. Тя е педагог с 40-годишен стаж в целодневната градина в Плевен.

Днес майка сподели, че е подозирала за подобно отношение спрямо детето ѝ, тъй като то се оплакало, че е било ударено по ръката от г-жа Гатева.

"Освен това, когато си подрежда играчките вкъщи, детето ми започва да се кара на мен и баба си: "Аз командвам тук!" Няма как то да е чуло тези думи от другите деца в градината", убедена е майката.

Директорката на детското заведение Дарина Стойчева не е подозирала за случващото се и обясни, че след края на отпуската по болест на Стойка Гатева, тя ще изиска писмено обяснение, след което учителката ще бъде отстранена от длъжност.

Община Плевен също започна проверка по случая и заместник-кметът Стефан Милев подчерта, че досега жалби от такъв въпрос не са пристигали.

"Призовавам всички родители, които имат съмнение за агресия над децата си в детските градини, да подават сигнали в общината", заяви зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстинатаТрябва всеки родител да може по всяко време да наблюдава какви ги вършат в детската градина или в училищете, както отрочетата им, така и възпитателите и учителите..............А кой ще работи в градините и по училищата при такива условия, питаш ли се?Как камерите ще ни напрвят по-добри хора? Вие сте ботове.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
често децата не разбират от педагогически подход и в дългата си практика педагозите на терен ,установяват ,че "непедагогическия" е по-ефективен...но като има камери,нека да се види не само подходът на възпитателите ,но и държането на някои отрочета,което е не по-малко скандално. Това се пренебрегва и цялата фиксация е върху педагозите.Аз пък ако съм възпитател,ще направя едно клипче с безобразното поведение на някое дете и как примерно реагира на педагогически подход....и кво правим тогава.....
21
1
 
5
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:19Съгласен съм с теб,но тук не говорим, че лелките са тези дето трябва да превъзпитават децата.Нали се сещаш,че тези времена отминаха преди 28г.Всичко идва от семейството, ако детето няма уважение и е гаменче това е от родителите.И никой няма право да посяга или да крещи на детето ми освен мен.За това е цялата тема
20
4
 
14
 
! Отговори
рускиня до 18 преди 6 години
А защо не се въведе и обратното - ако детето идва в детска градина или училище без навиците на дисциплина, без да уважава възрастни, с неуправляемо поведение - нека тогава възпитатели да подават веднага сигнал към социални служби - да бъде извършена проверка в семейство. Както това се прави в Норвегия Швеция и детето да бъде веднага прибрано - до изясняването на случая. съгласни ли сте? Или всичко се стоварите само на възпитателките?
19
4
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Истината е, че куцо кьораво и сакато го взимат за лелка в детските.Давам ви пример от миналата година с моето дете.Отивам да го взимам от детската, и въпросната госпожа, едва ли не почти плачеща ми се оплаква от детето, че не я слушал и подкопавал респекта й към другите деца!?!?? На мен ми стана смешно,е извинявай нали това ти е работата, децата да имат респект към теб, да можеш да си медиатор с тях.Все пак затова имаш педагогическо образование.Аз съм охрана, и да кажа,че ме е страх от конфликт
18
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че сегашното прекаляване в защитата на децата в законите, води до невъзможност за възпитание на все повече деца и накрая всички страдаме от гаменчета израснали без страх и уважение към никого, вкл. и към собствените си родители. Както се казва: Пътят към ада е постлан с добри намерения.
17
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Докато не се въведе постоянно видеонаблюдение в детските ясли и градини, както и в училищата, няма да се оправим. Трябва всеки родител да може по всяко време да наблюдава какви ги вършат в детската градина или в училищете, както отрочетата им, така и възпитателите и учителите.
16
4
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Че, днешните родители са 80% е така,виждаме ги всеки ден, по болници по детски градини, по ясли,в била и кауфланд и т.н.Но тук не говорим за възпитанието на детето вкъщи, то или го има или го няма, въпроса е, че не даскалицата,не лелката или госпожата трябва да вика да крещи и да удря детето.На нея не й е това работата, и само говори за липса на всякакъв професионализъм.От старите хора знам,че всичко може и става с говорене, боя и крясъците е липса на респект и безсилие.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме си ние пред личния лекар , голяма навалица и едно 3-4 годишно момиченце , майката на което за 30 мин нито веднъж не вдигна поглед от телефона, вече толкова му стана скучно че отиде при една жетна и каза " Вижада ти се ***" Майката не е помръдна. Жената взе детето на ръце и започна да му говори. То се успокой и даже започна да дреме.Къълна се че е истина, която и не ми се вярваше че съм видял. Тези учителки са продукт на това общество, не са паднала от Луната.
14
3
 
6
 
! Отговори
GeorgiTenev преди 6 години
Този който защитава това поведение на детски възпитател и има дете навярно не го обича. А в интерес на истината оплаквания към институциите са безсмислени ако медиите не са намесени.
13
2
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
интересно,че в парка ,както чувам речника на тези докачливи "***" се чудя да не са учили от хамали. Седят , лющят семки, хвърлят на земята, налапали цигари, като пушек отива към децата. Но когато посмея да направя забележка към тяхното гаменче ,което троши, цапа руши - скачат като опарени. Децата масово не знаят какво е това дисциплина, култура, поведение .
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителите трябва да преминават ежегодни психотестове.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никак не е забавно там! Даже и е опасно за децата!В училищата също!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Институциите заравят глава в пясъка!Родителите сами нищо не могат да направят.А институциите са тези,които си затварят очите пред начина на възпитание в детските заведения!Не само семействата са виновни, че у децата от ранна възраст се насажда агресия.
9
2
 
16
 
! Отговори
ЕХ преди 6 години
Медиите го обърнаха в лов на вещици! Мед им капе да раздухват още и още. А родители се надъхват и те да станат герои, ровят и душат да открият насилие. Не гледат в домовете си как се държат невъзпитани и нагли дечицата им, а ги защитават каквото и да са направили убиват, крадат - те са деца - може.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Ами нали джендърите сега се напъват да приемем всичко... То от един месец новините са само за пребити/убити жени и насилие над деца. Иначе ние мозъци не промиваме... То трябва да имаш мозък, за да ти го промият. *** народ
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко нещо си има две страни, как пък няма записи на ***, които питат ще работят ли градините на Коледа и Нова година, защото щели с "неизвестния" татко да ходят на планина и няма кой да им пази детето.
6
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Интересно как такива бойки дами като тази с години тормозят децата,но другите възпитателки и директорките никога нищо не са чули и не знаят!?!?!?
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съвременните деца са без домашно образование- а как може да има- от 7 часа до 19 ч са в институцията ДГ, НАБЛЪСКАНИ ПО 25+ и по списък 35, с бройка деца с еди какви си потребности, КАМЕРИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ СВЪРЗАНИ В ИНТЕРНЕТ ЗА ДА СЕ ВИДИ ОТ ВСЕКИ КОЙ ЛУДНА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ. ДЕЦАТА НАБЕЗРАБОТНИТЕ РОДИТЕЛИ ИЗВЪН ДГ, А В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГРУПИ ПО 3/4 ЧАСА КАКТО Е В ЕВРОПА. РОДИТЕЛИ ПОЛЗВАЩИ УСЛУГИТЕ НА ДРОГА И АЛКОХОЛ ИМАТ НАСЛЕДНИЦИ , НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОРАДВАМЕ В ИНТЕРНЕТ ВСИЧКИ И СЪС ЗВУК.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ми впечатление лавинообразното увеличение на такива записи...