1438 кв. метра бетон изкъртен от плаж "Слънчев бряг-север"

Премахнатото игрище за мини голф е част от незаконните обекти
16 фев 2018 17:15, Анисия Иванова
22
1438 кв. метра бетон изкъртен от плаж "Слънчев бряг-север"
Снимка: Министерството на туризма.

Освобождават се 1438 кв. метра площ от ивицата на морски плаж "Слънчев бряг - север", заети от бетонни елементи на игрище за мини голф, съобщиха от Министерството на туризма.

Той е сред незаконните обекти, съборени при разчистването на ивицата от новия наемател, който продължава стриктно да спазва поетите ангажиментите и задълженията си по договор.

Премахването на нерегламентираните постройки е част от подготвителните дейности преди началото на предстоящия летен сезон. Планира се през следващите месеци да има срещи на местно ниво за обсъждане на готовността за сезона.

Преди старта на лято 2018 г. ще се направят и инспекции, в които да участват както експерти от Министерството, така и от всички останали контролни органи.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е инспектирала на място в края на миналата седмица, за да провери как върви събарянето на незаконните обекти, припомнят от МТ.

Тогава е било установено, че повече от 190 незаконни постройки са премахнати. Всички нерегламентирани обекти трябва да бъдат съборени и плажът да е разчистен до средата на май, когато влиза в сила забрана за строителство по курортите.

През 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж "Слънчев бряг - север" заради разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. метра одобрената от министъра на туризма схема.

В началото на 2017 г. бе определен нов наемател на плажа. Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв.

Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
M преди 6 години
SAMO TOLKOVA BETON LI IZKARTIHA!? TA TO PLAZ NE OSTANA,PJASAK NE OSTANA,DA IMA EDNO LESNO I V MORETO SHTE VLEZNAT DA STROJAT S PRANITE SI PARI.GNUSNA ISTORIJA.
19
0
 
19
 
! Отговори
идилия преди 6 години
сега като набодат онези ми ти чадъри чак до водата............копнеем ние да се излежаваме на шезлонга, а краката - директно в морето. така е в несебър - южен плаж.
18
0
 
24
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 6 години
1438 кв м, тая цифра звучи толкова тържествено и гръмко! На фона на цялата свинщина по черноморието и ски курортите. Като се засимсля това е декар и половина не законен бетон (бордюри) - звучи "обнадеждаващо" :))) витае едно усещане в пространството, че се *** с нас - "простолюдието" :)))хопхкйххжгх
17
0
 
22
 
! Отговори
от морето преди 6 години
Докато "дрънкате" , фирмата ни работи по 2 нови обекта- Обзор, 1бр Сл.Бряг и 2 малки-Балчик. Сроковете са Май-до към средата на Юни. Това е положението-застрояването продължава! На никой не му пука, защото всичко е законно, а как ще изглежда след време трябва да са мислили даващите разрешителни държавни служители. Нас повече ни вълнуват заплатите. Хората правят и по-лоши неща за пари в т.ч. проституция, дрога и какво ли не.
16
0
 
24
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Има стари снимки на Слънчев бряг (слънчев, не бетонен). Нека поне малка върнем старото положение където може да стане. Има още незаконни неща за събаряне. И на тяхнъ място паркчета и градинки. А покрай пясъка изцяло открито. Това е.
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ОАЗИС С ОГРОМНА МОЖЕ БИ НАЙ-ГОЛЯМАТА СИГУРНО НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЛАЖНА ИВИЦА!!!СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е САМО ЗА МЕН ВИЕ ХОДЕТЕ ДРУГАДЕ!!И НИКАКВИ РУСНАЦИ ПОВЕЧЕ ДА ОДЯТ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ!
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите хора днес, които не са виждали друго по черноморието ни, освен бетон, мръсотия, тълпи и шум, нямат представа какъв елегантен курорт беше Слънчев бряг преди 30-40г. Огромни зелени площи, богати туристи от Западна Европа, спокойствие, безкрайни плажове и дюни. Чистота и класа. Сега навсякъде е маймунарник. Добре че я има Гърция.
13
0
 
21
 
! Отговори
Коректор преди 6 години
Игрището не е ТОЙ, а ТО !
12
0
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
А колко кв. метра вода се изпаряват дневно от морето?
11
0
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Митьо УЧИТИ дали е авер с Валерката?Щото тез игри в Слънчев бряг не виреят без БЛАГОСЛОВИЯТА от " Капо ди тути капи ", нали?
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След ивицата от пясък направете двойна ивица от зелени площи със екзотични дръвчета(до колкото позволява климатът с хубави алеи и тук там по една голяма бяла бесетка...
9
4
 
31
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи за 4адър, шазлонг и бира в слънчев бряг даваш 20-23 лв. За Същото в Гърция даваш 4лв. Еми секи сам да си направи сметката!
8
2
 
36
 
! Отговори
dfgdfg преди 6 години
На тоя застроен курорт, треее пари да ми дават за да ида. Какви хора ходят там въобще?!?
7
1
 
39
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Такааа... разчистихме хубаво, а сега на тяхно място да построим едно хубаво хотелче.
6
1
 
31
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 6 години
На тоя плаж, за да се уредиш на работа дори като помощник-спасител се искат здрави връзки.
5
1
 
34
 
! Отговори
Просто преди 6 години
"новия" концесионер, разчиства старите постройки за да може да изгреди по-нови и по-високи "преместмваеми", "модулни" "сглобяеми" и т.н. Наречени според вратичките в закона обекти и да набучка плажа с чадъри през 1 м., първия ред от които бива заливан от морските вълни всеки ден слез 3 часа - виждали сме ги вече тези...
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От водата до първата сграда трябва да има едно 700-1км. поне.
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се правят по 1,650 млн.лв на летен сезон в БГ, че въображението ми куца. Дори и всики ден да работи този плаж, това са по 4520 лв на ден само за таксата, ами за поддръжка, заплати, техника, мебели?
2
3
 
40
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Турист, дошъл на Сънито, трябва да е мазохист да повтори в тази наркоманска дупкa.
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия камбанарии отзад на Зографския манастир ли са? Слънчака ще си остане кoчина, не 1400 кв.м. а 1400 тона бетон трябва да се махнат за да заприлича отново на нормално място.