Ледено пътуване: Над 10 часа с влак от София до Бургас! При -13°C!

Пътниците не разбрали причината. От БДЖ - проблем със захранването
Обновена: 1 мар 2018 13:53 | 1 мар 2018 13:50,
42

Пътници във влака София-Бургас бяха блокирани три часа край Айтос в мразовитото време. Влакът им потеглил снощи малко преди 23 часа от Централна гара, а пътуването им до Бургас продължило над 10 часа.

Премръзналите пътници пристигнаха на гарата в Бургас към 8:30 ч. сутринта, след като от Бургас е бил изпратен дизелов локомотив, който да издърпа закъсалия влак.

Хората чакали три часа в купетата, а навън температурата е била -13 градуса.

"На нас нищо не ни обясниха, но това, което стана е, че влакът просто спря, парното спря, всичко спря", сподели пред Bulgaria ON AIR момиче, пътувало във влака.

"Никой не дойде да ни обясни нищо, само накрая ни казаха, че ще получим обезщетение за това, че сме чакали два часа и половина, но никой не ни призна точната причина за това какво се е случило с влака", допълни друга пътничка.

Машинистите твърдят, че е имало повреда в локомотива, но отстраняването й не било в техните възможности. Наложило се е да се качват върху него, за да разберат каква е повредата.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че не е имало захранване в контактната мрежа и затова влакът е спрял, както и отоплението в него.

Междувременно потребител в социалните мрежи сподели във Facebook групата "Видяно в София" кадри от друго мразовито пътуване с влак.

Снимка: Facebook

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Нали знаете онзи виц - Като казали на японците, че от Варна до София се пътува 8 часа с влак, те решили, че България е по-голяма от Китай.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През зимата винаги пътувам с влак- по-сигурно е, евтино и далече по-удобно от автобус. Първа класа е малко по-скъпа, но там е по-просторно, по-чисто и с малко пътници. Веднъж имаше повреда с отоплението и кондукторът ни покани в по-топло купе. Да уважим хората от БДЖ, които работят в тежки условия и в случая са направили всичко възможно да се погрижат за пътниците. Рискове има при всеки транспорт, но с влак са най-малко.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като малък ( по онова време ) не ми се е налагало да пътувам с влак, защото имахме кола, а когато сме били без нея сме ползвали автобус. В някъв момент дойде дългоочакваното пътуване с влак. Помня мизерията, мръсотията, захабеното, изпочупеното и разбира се миризмата! Останах страшно разочарован. После станах студент, беше вече демокрация и пътувах доста с влак - ужасни спомени имам. Сега не ми и идват на ум такива идеи!Всичко тече, всичко се променя, БГ-влакът - НЕ !
36
2
 
8
 
! Отговори
Дърт котарак преди 6 години
Премръзналите котета от репортажа да дойдат да ги стопля. И трите!
35
2
 
7
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Има тук едни дежурни двама-трима,дето цъкат минуси!Ей така,за спорта.Чели недочели-цъкай!!
34
1
 
5
 
! Отговори
БДЖ - Фризер преди 6 години
- Кой туй чудо, ве?!?
33
0
 
11
 
! Отговори
система ерор преди 6 години
и влаковете като държавата некъде между комонизма и капитализма в пропаста най лошото взето от двете системи ...
32
9
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Всеки поемайки на път с влак, автобус, кола, самолет, кораб знае,че може и да не стигне. Никой не ги е карал да използват бдж но са го направили ! Същото е и с нискотарифните авиокомпании ! За нищо не стават но все са пълни и накрая ние плащаме за тяхното прибиране с държавния самолет щото им се свидят пари за нормални компании!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги мислете, поне по два анцуга "adibas" имат навлечени отдолу!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..Поне да беше на връщане към София, като ти извадят тия пишман бургазлии бурканите, бутилките, сланините, купон щеше да стане!...
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ревете бе това си е цяло приключение и вие повдигнало адреналина!? А този сняг във вагона е поради това че някой *** не е затворил прозорците в коридора и вратите. Джендърите са безръки същества. Колкото до авариралият локомотив за него ще кажа че този локомотив ми е набор. Когато работех като машинист с такива локомотиви превозвахме народа до морето. Производството но тези локомотиви е през 1971 година. Как ви се струва колко години още може да тегли вагончета? До краят на света ли?
28
0
 
10
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Във влак не се бях качвал 15 години но това лято реших да го направя :) от ямбол до варна първа класа 6лв за 3часа и 15 мин. Вярно жега си беше но в купе бяхме по 3ма и място бол. Отворихме прозореца и *** кефа беше. Мизерия на за тез пари толкоз.
27
3
 
0
 
! Отговори
избирател преди 6 години
До 24Рядко споря с никове АНОНИМЕН Имайки предвид,че аз не поемам ангажимент и то срещу заплащане да превозя стотици в снежна виелица,наистина не ми се налага да тръгвам с две машини накъдето и да е.Случая не е такъв,имало реална опасно за живота на хорицата според мен при предварително ясен риск.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като нема ток пуснете дизел или некъв хибрид ам то тука нема техника кой да сложи едно гребло отпред или да сметне колко е 1+1
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГРОБДа не би на французите и испанците някой от "Европа" да им ги е подарил тези влакове? За каква солидарност говориш?
24
9
 
8
 
! Отговори
ГРОБ преди 6 години
европа на 7 скорости ...в испания и германия франция ВИСОКОСКОРОСТНИ ВЛАКОВЕ тука машина шкода и вагони набор на баща ми 61 ама пак а после евроценности солидарност грижа човека а у само празни приказки ...пари интереси до гроб тва е положението
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До избирателЯвно не си от интелигентните избиратели. Кой прикачва второ превозно средство просто ей така? Ти като тръгнеш с колата да не би да теглиш още една, в случай че на първата и се развали двигателя?А не говорим и че БДЖ няма локомотиви...
22
4
 
5
 
! Отговори
избирател преди 6 години
До супер стеТе тия от лето 681,ако знаеха,какъв народ ще се пръкнем брат,жалък и боязлив само на ракоблудство щяха да я карат и ни едно дете нямаше да създадат...........
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ексстудента (11), седи се седнал, а се стои прав. Не са те научили.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Англия например влака е най-скъпия транспорт. Затова влаковете са нови. Тук влака е най-евтиния транспорт. С такива цени няма как да се купят нови влакове и само пeнсии ще пътуват с картите си за намаление. Никой сериозен няма да разчита на влак в случай че трябва да пристигне от точка А до точка Б за определено време.