Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив

48-годишният Иван Димитров може да получи до 20 години затвор
3 мар 2018 19:55,
280
Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив
Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
3
 
! Отговори
Евалата преди 6 години
Така трябва на всеки дръзнал да прекрачи прага ти без твое позволение!Няма тука мутра било,ненаяло се ЧСИ,лихвари и всякаква подобна
185
8
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До "Лекарят"Такива като тебе трябва да бъдат анихилирани от хигиенни съображения.
184
1
 
12
 
! Отговори
Бойчо преди 6 години
С тая съдебна система, ще гледаме Шенген през крив макарон. Щом Цецка Цачева е министър на правосъдието - какво искате от него !!!
183
2
 
36
 
! Отговори
кккк преди 6 години
този човек е за награда че е отървал обществото от един плъх!!!убивайте крадците посмели да влезнат в дома ви!!!да видим как ще осъдят целия народ,мамка им продажни политици!!!!!НАГРАДА ЗА ДОКТОРА!!!
182
4
 
25
 
! Отговори
бай Петьо комшията преди 6 години
Що за *** са тези, които повдигат обвинение в убийство на човек, който е защитавал живота си?
181
2
 
23
 
! Отговори
Рамбо преди 6 години
Егати смешната държава, *** краде от доктор който го убива и сега ще трябва да го лежи... Кога ли ще имаме поне малко от американските закони.
180
1
 
40
 
! Отговори
Body m/f Count преди 6 години
Гаднu ченгета. Много бързо откриха " убиеца" и го хванаха. Ама не можаха да хванат Жоро плъха като краде, не могат и телефонните измамници да хванат. И само за заплати реват.
179
2
 
51
 
! Отговори
А.ДИМОВ преди 6 години
Не присъда, медал за доктора! БРАВО !
178
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако бяха задържали ром за убииство на българин сега цялата махала щеше да е пред ареста да го защитават , но щом е българин ще го осъдят ето за това България ще изчезне от картата на света
177
1
 
21
 
! Отговори
Кака преди 6 години
Абе не сте разбрали, докторът е отишъл да краде у махлата, носил е пищов и бат Жоро се е защитил с ножа. После доктора го гръмнал.Вече ни обърнаха на ***. Кучето убило семейството в Нови Искър, пеленаче застреляло ресторантьора, сега това.
176
2
 
26
 
! Отговори
Бай Пешо преди 6 години
Добре го е гръмнал.... лошо , че са го хванали. В тази "мутренска" държава е по-лесно да си престъпник.
175
2
 
11
 
! Отговори
ме преди 6 години
До ВтрещенОстани си втрещен,дано ти се случи да те оберат! Тогава ще разбереш какво е да си "втрещен" ...
174
41
 
0
 
! Отговори
"Лекарят" преди 6 години
"Тренирал, Емоционален лекар" - това пише в друг сайт.Аман от такива "лекари" - тренирани и емоционални.Като те ранят с нож, първа реакция е да спреш кръвотечението и ако ти е в къщата да стоиш до жената и децата, за да ги защитиш. А не да търсиш оръжие на престъпник "твърди се че оръжието е самоделка на нападателя" и да стреляш няколко пъти.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZASCHTITE BYLGARINA DE VI OT BXK?
172
4
 
42
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Смятам, че доктора и други в неговото положение трябва да заведат дело срещу държавата за това, че институциите не са си свършили работата . Толкова пъти жертвата е бил задържан / осъждан, а са допуснали отново да го направи. Като следствие от нефункционирането на съдебната и правораздавателна система, д-р Димитров е постъпил по единствено правилнив начин - защитавайки себе си и семейството си.
171
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по форуми няма да се оправи държавата, хората са излезли на протест и има защо и още "Пред събралите се съпругата на д-р Димитров разказа, че това е бил третиятпът, в който крадци влизат в дома им", обикновения човек няма кой да го защити в тази държава
170
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 годишно дете " простреля " ресторантьор , собственика на оръжието оневинен и възтановен в общината, бизнесмен прегази с джип малкия Петьо, 3 год. затвор и вече на свобода . Лекаря и семейството му нападнати посред нощ у дома им от двама рецидивисти ,при самозащита Плъха е убит следва до 20 г. затвор ? ТРЯБВА спаведливост за тези хора, Свобода за лекаря.
169
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая държава в повечето такива случаи невинните изгарят, а нащи мутри горе има кой да ги пази, даже са пазени от държавни органи за които плащаме всички
168
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв фар няма, само глупости, тия са нахлули в дома му, има деца и жена човека, много знаете ама ако на вас ви изколят децата друга песен ще пеете, а нащи хрантутници няма да променят закона щото ги е страх точно от това
167
1
 
8
 
! Отговори
до втрещеният преди 6 години
Преди около 40 години в Плевен милиционер преследвал избягал затворник.Прицелил се в крака ,стрелял но улучил бедрената артерия.След по малко от минута затворникът загинал,защото оттам му е изтекла всичката кръв-до капка!В същото време съм виждал 14 годишно момче което се беше простреляло с ловна пушка в гърдите,но оцеля!Имаше огромна рана в гърдите и отзад на гърба откъдето бе излязъл куршума.