До 20 дни: Старт на строежа на "Хемус" от Ябланица до "Боаза"

За година и половина 10-те км трябва да са завършени
Обновена: 5 мар 2018 16:01 | 5 мар 2018 15:15,
27
До 20 дни: Старт на строежа на "Хемус" от Ябланица до "Боаза"
Снимка: архив "Булфото"

До 20 дни ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза". Това съобщи регионалният министър Николай Нанков пред БНР.

Още по темата

Той съобщи, че че проектирането на участъка от Ябланица до пътен възел "Боаза" вече приключва.

"До 20 дена стартираме с реалното изпълнение, в рамките на година и половина да сме завършили тези 10, 3 километра. Паралелно с това в момента тече проектирането и тежката геология, която се извършва, в участъка между пътен възел "Боаза" и разклона Ловеч-Плевен. 52 километра е дължината, ще го разделим на три етапа и в средата на година ще стартираме с обществената поръчка за избор на изпълнител", каза министърът.

Нанков съобщи, че с новото проектиране на участъка от пътен възел "Боаза" до разклона за Ловеч и Плевен ще бъдат спестени 300 милиона лева от държавния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
От днес.бг прикриват истината и информираността на хората! Добавих коментар с линк към клип който показва, че и в момента магистралата се строи, но ми го истриха! Да живее истината...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До уят (16)Твърдиш, че Това е България, тук всичко незаконно е законно.Съгласен съм и дори ще добавя: Това е България. Тук всеки, който стриктно спазва закона, рискува един ден да бъде изправен пред съда. Ако няма повод, ще му скалъпят постановка. Да не пречи.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният проект от Боаза към Плевен/Ловеч е безумен, отново нагло лъжат народа с някакви 300 млн., дано не го удобрат, иначе жалко за хората от селата, през които трябва да мине магистралата...
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мисля че при бай Тошо тая магистрала щеше да е отдавна завършена вече и забравена.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко думи, като човек в бранша: 1.Обществените поръчки са наредени и спечелени предварително, всичко е нагласено. 2 Цените на обществените поръчки са надути от около 300-500 % от пазарната такава. 3.Около 30 % от стойноста "потъва" по партийна линия в даденото министерство, около 10-20% "потъват" на местно ниво. 4.Изпълнителя влага най-евтиното, с "ромска" ръка, проект не се спазва. 5. Контрол на СМР-тата - никакъв, няма как общината сама да се проверява, при положение, че всички крадът.
18
11
 
8
 
! Отговори
Сер, гей, Стан и шеф преди 6 години
А, ние навремето икономисахме много повече от 300 000, като не построиха нищо.
17
5
 
5
 
! Отговори
уят преди 6 години
До До 12-ВЪХТи май си от платените, много лесно се издавате, И си платен с парите от новите магистрали !
16
18
 
17
 
! Отговори
До 12-ВЪХ преди 6 години
Ами ,,ТЕ" дълги години смятаха че щом стига до Правец е завършена. Какво знаете вие деца невинни.Нали асфалт не се ядеше ,а сега изведнъж-Искаме магистрала!!!Когато Европа строеше магистралите си ,ние направихме за 45 години-60 км до Правец.Сега искате за 5 години 1000 километра.И пенсии големи искаме и заплати.И още и още....Света вървеше напред,а ние строяхме недоносчето социализъм.Е сега му берем ,,плодовете"Само с лозунги и губещи предприятия не става. И не стана !!!Животът го показа.
15
1
 
13
 
! Отговори
уят преди 6 години
До АнонименТова е България, тук всичко незаконно е законно
14
1
 
15
 
! Отговори
уят преди 6 години
Пази боже българите от новите магистрали с трайност колкото на сирене без саламура
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А магистралата Варна-Приселци? Изпълнителите и проектантите също са за затвора, няма такава уж нова отсечка. С какъв акъл развалиха готовия път и направиха това безумие, да бяха откраднали парите без да правят нищо, нямаше да ме е яд. Някой твърдят, че не била довършена - да бе да, оправдания. Ако е ката значи няма Акт 16/разреешително за ползване/ а е отворена за движение, не ми се мисли ако нещо стане кой с кого ще се оправзава. Крадливо племе ...
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой прие естакадата към летището?Виражът е с обратен наклон и през ден изхвърчат коли.Този, който е приел съоръжението, трябва да влезе в затвора.
11
3
 
24
 
! Отговори
ВЪХ преди 6 години
ПАЗИ БОЖЕ !!!ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ЛИ ДА ВИДИМ ХЕМУС ЗАВЪРШЕН???
10
2
 
4
 
! Отговори
ohooooooo преди 6 години
Nachi nqkoi proektant 6te lapna 300 miliona leva ,koito uvkim spestili
9
1
 
25
 
! Отговори
Българина преди 6 години
10 км..... От 240??? Ес ще се разпадне три пъти
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за новина.... 10 км за 18 месеца... При тези технологии и възможности, за това време може да се построи цялата отсечка
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незабавна оставка и съд на гербавите престъпници!
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура-а-а! Победа на бойковизма. 5-6 км. магистрала - всичко, което му се откъсна от шамандурския джоб.
5
5
 
15
 
! Отговори
Любен Лазаров преди 6 години
Нанков много си манипулиран и много манипулираш средствата за масова инфолъжеформация. Още на 25.02.2018 - неделя, багер на фирмата и 2-3 самосвала извършваха изкопни работи над мостовото съоръжение на 78 км. Директно си за затвора в Ловеч, където се славиш в града като администратор - чантажия, без познания в областта на строителството.
4
1
 
6
 
! Отговори
сирма преди 6 години
пак ли?