Борисов иска по-малко опашки от камиони на "Дунав мост"

Румънският премиер е обещала проверка на границата
6 мар 2018 17:30,
16
Борисов иска по-малко опашки от камиони на "Дунав мост"
Снимка: Архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов поиска бърза намеса от страна на Румъния, за да бъде решен проблемът с образуването на опашки от тирове на ГКПП-Русе. Това стана по време на телефонен разговор с румънския премиер Виорика Дънчила, съобщават от правителствения пресцентър.

Тя пое ангажимент пред българския премиер още днес лично да провери системата за вход и изход в страната, както и възможността за подобряване на организацията и състоянието на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни действия за облекчаване на трафика през граничния пункт.

Двамата обсъдиха и развитието и изграждането на транспортните инфраструктурни проекти в региона, сред които коридорите № 4 и № 9, пристанищната свързаност, Дунавската стратегия, като подчертаха, че тези проекти ще доведат до повече инвестиции, преки бизнес контакти и повече работни места в държавите от тази част на континента.

Борисов и Дънчила бяха единодушни, че реализацията на всички регионални проекти са изключително важни и ще бъдат полезни не само за балканските страни, но и за всички държави-членки на ЕС. 

Премиерът Дънчила покани българския министър-председател в Румъния за провеждане на съвместно правителствено заседание, като датата за провеждането му вече е в процес на обсъждане. Бяха отбелязани и положителните резултати от проведените до момента четиристранни срещи на високо ниво между България, Румъния, Сърбия и Гърция, като румънският министър-председател подчерта, че следващата среща в този формат, чиито ред на домакинство е на Румъния, вече е в процес на организация.

Виорика Дънчила поздрави българския министър-председател за успешното водене на председателството на Съвета на ЕС, като отличи приоритетната тема за приобщаване на страните от Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борискал това, Борискал искал онова.....Ама кой си ти бе, Борискал, че да искаш?!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно се е обадил на румънския министър предсдеател и му вика я виж онези камиони там че ми пречат на магистралата
10
1
 
17
 
! Отговори
Ууууууу, преди 6 години
Тоя знае само да иска,а нищо не дава . Това ми напомня за приказката за попа,който паднал в дълбока вода и започнал да се дави. Минал човек,видял го и му викнал: Дай ръка,дядо попе. Но,попът не е свикнал да дава и....се удавил. Ееее,трябвало е да каже- НА ТИ РЪКА дядо попе, ама не се е сетил човекът.
9
0
 
16
 
! Отговори
www преди 6 години
ЧЕ ДА ПОСТРОИ ОЩЕ ТРИ МОСТА ВМЕСТО ДА КРАДЕ...
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците знаят ли, че три папи са го галили по кухата тенекия и на Балканския полуостров няма друг тъй красив. Hезабавно да разширят Дунав мост със 10 платна най-малко и да ги санират немедленно.
7
9
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ 10години номер1 преди 6 години
Пак ще се срещнем след 10 годиниВчера помляхме пак Бесепе
6
0
 
15
 
! Отговори
КППеец преди 6 години
Щом ББ го е поискал, считайте го за факт. От утре ще има разширение на Дунав Мост с по един етаж и по едно платно. Само да свърши с ЧЕЗ и се залавя, лично!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шестица от тотото не иска ли, сладолед на клечка или нещо как да угодим на капризното дете ?
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цела нощ не спа и се чуди какво да си поиска на сутринта.И те така. Най-после се сети.
3
2
 
25
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Защо повечето статии за другаря Борисов започват с "Борисов иска...",ние република ли сме или монархия?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата иска и какво като иска вместо да строи спортни зали за любителите на тиквени семки да беше построил един мост или нещо, искал бил. Като оня виц -Пак ми се ходи на море -Шо бе комшу миналата година къде ходи ?-И миналата година ми се ходеше и тази пак ми се ходи.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФЕОДАЛИЗЪМ С КОМУНИСТИ