Проблемите не спират, сигналите не секват: Дупки, кучета...

Институциите започнаха да отговарят на сигнали в платформата HelpBook
6 мар 2018 16:30,
7
Проблемите не спират, сигналите не секват: Дупки, кучета...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

И през изминалата седмица гражданите продължиха да се доверяват на платформата HelpBook.info, за да сигнализират за различни нередности до отговорните общински и държавни институции.

Гражданин ни показа снимки на поредния незаконен паркинг, този път на детска площадка в ж. к. "Христо Смирненски".

През последните дни продължиха да постъпват сигнали за глутници улични кучета, които хора са забелязали в ж.к. Павлово и кв. Бояна.

Научихме за опасно пропадащ участък от ул. "Васил Стефанов" в Mанастирски ливади. Сигнализиращият обръща внимание на факта, че положението се влошава, а трафикът е натоварен, като преминават и пешеходци.

Постъпиха и два сигнала за камиони и друга строителна техника, които излизат непочистени от строежи, замърсяват и разбиват ул. "Георги Райчев" в кв. Витоша  и ул. "Георги Русев" в ж.к. Малинова долина, която улица, по думите на гражданина, скоро ще е неразличима от пътека в полето.

Пристигна сигнал и за незаконно поставени видео камери във вход на жилищен блок на ул. "Георги Райчев" 21Б.

И този път не се размина без сигнал за улични дупки в София. В случая става дума за огромна дупка, както я описва гражданинът, която се разширява с всеки ден и се намира на завоя на ул. "Витиня" и ул. "Момина клисура". Сигнализиращият определя дупката като опасна, защото около нея се отварят и други дупки, поради което преминаването е станало рисково за леки автомобили и пешеходци, понеже колите захождат встрани и навлизат в зоната, където се движат пешеходците.

Освен опасни дупки в столицата се оказва, че има и опасни дръвета, като това на кръстовището на ул. "Славище" и ул. "Кожух планина", което е голям стар дъб, който е изгнил по средата. А частта, която се намира над изгнилото, е масивна и при евентуално падане би нанесла сериозни щети или наранявания, алармира гражданинът.

И накрая, въпреки че изглежда, че на зимата й се вижда краят, за кратко ще се върнем в големия сняг с два сигнала от столичния квартал Младост 4 и от гр. Сливен, за които се надяваме, че са получили навременна реакция от съответните институции, за да няма втори случай като този от миналата година, когато Столичен инспекторат отговори през август на сигнал за непочистен сняг, подаден през зимата.

Започнахме да получаваме и отговори от институциите, в резултат на сигнали в HelpBook. Получихме отговор от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", в който ни информират, че ще извършат проверка във връзка с подаден сигнал . Получихме и отговор от "Столична регионална здравна инспекция", в който ни уведомяват за резултата от проверката по друг сигнал.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Дианабад преди 6 години
Съседите по квартал в Манастирски Ливади с това поточе покрай улицата, дето ще я доизрови до месец, два... не са много за завиждане хахах! Сега сериозно - що не се обадихте по - рано, бе хора?
6
0
 
4
 
! Отговори
Селянка преди 6 години
В Петрич положението е трагично не може да се ходи по улиците от улични кучета порода убийци късмет е още, че няма осакътен човек улиците са пропаднали с дупки, тротоарите също мърсотия до шия. Кмета окраде парите от бюджета с ортаците от общинския съвет и сега си ходи до Благоевград при любовницата, която уреди на длъжност заместник областен управител .
5
0
 
7
 
! Отговори
Уникална "държа преди 6 години
Да не избиваме уличните ***, да не трепем крадливите....... Ако кажат и да не запълваме дупките - влизаме в Гинес...
4
0
 
7
 
! Отговори
До анонимен 1 преди 6 години
Ти,в кой свят живееш? Май в паралелния свят на Борисов....
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кв.Христо Смирненски има поне 50-на незаконни гаражни клетки, и то от много години. Кога ще бъдат махнати?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ще дойде ли някой до зах ф-ка да види защо няма у-ще ?
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те проблемите никога няма да секнат, важното е че нещо се прави и доста по-добре и по-бързо от преди