Съпричастни сбрали 130 бона за гаранцията на Марин Рачев

Според кмета атаката е заради находище на минерална вода
9 мар 2018 15:15,
9
Съпричастни сбрали 130 бона за гаранцията на Марин Рачев
Снимка: архив, Булфото

Гаранцията от 130 хиляди лeва., която Специализираният съд наложи на кмета на Септември Марин Рачев, заради повдигнатите му обвинения за корупционни практики, е платена. Това съобщи самият Рачев в съда в Пазарджик днес, преди поредното заседание на делото, което се води срещу него за укриване на данъци в особено големи размери.

Още по темата

Градоначалникът обясни, че парите за гаранцията му, дори повече от необходимото, са събрани от "съпричастни хора, които не искат община Септември да бъде въвличана в схемата на така наречените "спасители" /НПО "Да спасим Община Септември" - б.а./.

Според Рачев атаката срещу него е заради находището на минерална вода в местното село Варвара. Оттам идвали нещата, които се случват в общината, обобщи септемврийският кмет, цитиран от "24 часа".

Минути преди неговото изявление председателят на сдружението "Да спасим община Септември" Николай Баташки съобщи за нови частични скандални данни от проверката на АДФИ в септемврийска община.

От тях става ясно, че за периода от януари до август 2017г. в Септември е доставяно гориво без обществена поръчка от фирма "Ойл транс ПЗ", управлявана от Владимира Бояджийска, която е братовчедка на кметската съпруга Васка Рачева. Горивата са доставяни от бензиностанция в покрайнините на Септември, която е брандирана с името "Рачев".

При друга сделка от 2016г., за изместване на електрически стълб от пътното платно на пътя Ветрен-Славовица изпълнението отново е възложено на фирма на Бояджийска - "Строителна техника ПЗ". Поръчката е на стойност 20 хиляди лв., без ДДС. От своя страна Владимира Бояджийска възлага преместването на електрическия стълб на подизпълнители, на които плаща 5000 лв., без ДДС.

Договорът между "Строителна техника ПЗ" и община Септември е подписан от тогавашния зам. кмет Даниела Малешкова, която в момента е депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
marina преди 6 години
TOZI KRADETS SE PODIGRAVA NA VSI4KI, I NA NAS PENSIONERITE
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБерът е ГРЕБал доста от кацата с меда
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте му само крадливата муцуна, на този червенобузест шкембелив пухчо.
6
3
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
Хахаха, няма пари за сираци, за чакащи операции, пенсионери, образование, но ей така благотворително за няколко дни се събраха 130 хилки с помощта на безкористни дарители загрижени просто ей така, защото са загрижени за опазването на имиджа на малката, китна община Септември, за да пуснат на свобода този красавец!
5
3
 
10
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХ преди 6 години
БОЖЕ ГОСПОДИ, ВАЖНА ЛИЧНОСТ ТИ КАЗВАМ Бе хаххахаххХАХхаха иначе с тия пари храните 50000 пенсионери за 1 месец :D БОЖЕ БЪЛГАРИ къде ви е мозъка бе да търпите тези изчадия
4
4
 
19
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Синдромът Ценко Чоков дьо Галиче - любов необяснима.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко било лесно да се съберат 130 ХИЛЯДИ ЛЕВА от съпричастни граждани в град с население около 8 хиляди души, но явно там хората са заможни.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАФИЯ РАЧЕВ!МАФИЯ В КМЕТСТВОТО И ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ!МАФИЯ В ПАРТИЯТА НА РАЧЕВ!И ПРАВОТО НА РАЧЕВ НА "ТРУД" В ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ!ЗА КАКЪВ "ТРУД" СТАВА ДУМА!ЧЕСТЕН ИЛИ МАФИОТСКИ "ТРУД"!Т.Е. ДАЛАВЕРИ????
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига "братята" да могат да докажат произходът на парите, но понеже държавата и съдът са в почивка това няма да се случи.