3 млн. лв се отпускат на Хайдерин за язовирите

Да се готвим за бедствия в хубаво време, каза Борисов
10 мар 2018 10:15, Петя Славова
14
3 млн. лв се отпускат на Хайдерин за язовирите
Снимка: архив, Булфото

На извънредно заседание на МС, свикано от министър-председателя Бойко Борисов за обсъждане на мерки за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете, създадени от препълването на язовири, премиерът обяви, че днес ще бъде прието постановление на правителството за отпускане на 3 млн. лв. за язовирите в Хайредин.

Още по темата

Сред темите, които ще бъдат обсъдени на заседанието, премиерът посочи предложението на икономическия министър Емил Караниколов да се направи отделна аварийна компания, която само с язовирите да се занимава или да се ползват експертни ресурси на НЕК, които ремонтират държавните язовири.

Когато се готвим за бедствия, е хубаво да се прави в хубаво време, а не когато e настъпило бедствието, каза премиерът на заседанието и изтъкна, че месеци наред се наблюдава процес на "безкрайно администриране" между държава и общини, агенции и структури, по отношение на състоянието на язовирите, и заяви, че безкрайно се вбесява от това, че чува как нещо не може да стане заради административни и други причини. Лавинообразно нарастват цени, суми и всичко останало, коментира премиерът, предаде БТА.

Той информира, че вчера е имал среща с хидроинженери от Враца и попита какво толкова сложно има да се поддържат съоръженията. Това са едни кранове и те се поддържат в изправност, отбеляза премиерът.
Той напомни, че в страната има 7000 язовира.

В заседанието участват също директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР Николай Николов, зам.-председателят на ДАМТН Кирил Войнов, както и областните управители на Враца и на Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Що бе, ние сме доволни.Бойко е комунист, управлява си по комвунистически - еднолично, да не са му уроки.
13
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен10 Частни язовири няма. Ако ги е взел някой частник, то е "под наем" , за да развъжда риба.Язовира си е държавна собственост, макар и на документи да е общински.Държавата носи ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ за състоянието им, тъй като от тях са застрашени и живота и имота на населението. А това-че не си върши работата държавата, командувана еднолично от Баце, си е проблем на Баце, и скоро ще го усети съвсем реално.Ще гледа , както Костов едно време след изборите, или като Тато на 10-ти.
12
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Единият язовир , дето го даваха с разрушен преливник е така от години.Къде дремахте до сега, или не е рентабилно да се ремонтират язовири, че малко ще се "усвоява" от гербаджийските фирми???
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 млн за това пусто място, а за хората от Бургаско, които умряха -нищо - нито компенсации, нито им оправиха пътищата. Бургас и Камено май вече не са ГЕРБ или оттам нямат хората, които да крадат
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако частния язовир прелее и издави хора вие ще питата - защо Държавата не даде някой лев за поддръжка ...?!Вие, комунистите, сте вечно мрънкащи и недоволни.Бойко е Шефа, свиквайте ;)
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак точене на средства.Толкова ли ум имат гробарите!Без обществена поръчка се наливат едни пари и резултата ще е същия.Не може частни язовири да се ремонтират с държавни пари.Като толкова искат да ги вземе държавата, да си направят държавна фирма за ремонт на всички язовири и така, да се знае кой яде и кой плаща.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето една нищо и никаква обществена поръчка на герберите на гърба на народа, как за 105 лампи в тунел ечемишка за 500 000 лв и като с всички останали поръчки за милиарди е Куче влачи рейс диря от палето с парите няма. https://gospodari/mobile/господарите-питат-&quotавтомагистрали&quot-еад-за-скъпия-ремонт-на-тунел-&quotечемишка&quot-търсят-се-200-тона-желязо-videom124059.html
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а по коя логика язовирите са частни, частника печели от рибата там, а държавата заделя пари за нищоправещи наблюдаващи комисии и оправяне на преливници?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият девиз: "Във всяко заглавие - грешка"
5
1
 
4
 
! Отговори
Признателен преди 6 години
Да благодарим на вожда и учителя ,че дава пари непрекъснато ,как не му свършиха!Сещам се за един много стар виц -стихотворение:Благодарим ти партио любима ,че увеличи бензина!За сиренето и яйцата ,ще ти благодарят децата.....!дано децата ни да нямат нашата робска психика!
4
0
 
4
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Колко риба хванах покрай тия наводнения не е истина просто, направо със вилата отивам и бода фризера ще се пръсне да сме живи и здрави и все така да е на берекет браво Бойко.
3
2
 
5
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Дъждът свърши, заповядйте качулка!
2
0
 
10
 
! Отговори
минувач преди 6 години
"Хайде" си оправете заглавиете, хайрединовци ;)
1
7
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Бацко много щедър,отпуска,отпуска,отпускааааа..............все едно си ги вади от задния джЕб тези средства!