Ангелкова: Над 400 хил. руснаци имат втори дом у нас

Русия е сред петте страни, които изпращат най-много туристи
11 мар 2018 14:45, Анисия Иванова
95
Ангелкова: Над 400 хил. руснаци имат втори дом у нас
Снимка: Булфото, архив

Русия е генериращ пазар за България и е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас. През 2017 г. близо 558 хиляди руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хиляди граждани на Руската федерация имат втори дом в България, заяви Николина Ангелкова.

Българският министър на туризма бе удостоена с награда за професионално партньорство на международното изложение "Интурмаркет" в Москва, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

България е сред десетте най-предпочитани за почивка от руските туристи държави и затвърждава сред тях облика си на семейна дестинация.

Туроператори от федерацията, които работят на пазара в България, информират за повишение към момента с 15-20 процента на търсенето за лято 2018 г. в сравнение март миналата година, се казва в съобщението. 

"Интурмаркет" е сред най-големите международни борси за професионални туроператори. Тази година в нея участват повече от 1400 изложителя от над 130 държави, както и руските региони и национални туристически представителства.

По неокончателни данни тридневният форум от 10 до 12 март ще бъде посетен от над 74 хиляди души. България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културноисторически, балнеоложки, спа и здравословен туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
8
 
! Отговори
РУСНАЦИ ИДВАТ ТУКА преди 6 години
..ЩОТО ИМ Е ЕВТИНО!ЩО НЕ ХОДЯТ У ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ??!АЗ ,ПЪК......ВСЕКИ ПРАЗНИК СЪМ У ГЪРЦИЯ!
56
8
 
11
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
До АнонименНе само ,че не им гледат доходите , а им дават безлихвен кредит за покупка на жилище в България .Вероятно не на всички и всичко това прилича на обмислена държавна политика за промяна на етническия състав. Така са станали Калининград и Кримнаш
55
8
 
23
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
По-добре руснаци, отколкото араби...
54
9
 
16
 
! Отговори
Разбира се че преди 6 години
Ангелкова: Над 400 хил. руснаци имат втори дом у насРусия е сред петте страни, които изпращат най-много туристиИзпращат щото могат, а ние какво изпращаме по света? Роби на запада за да задоволим тяхната нужда от евтина работна ръка. Има разлика между роби и туристи, нали?
53
3
 
12
 
! Отговори
ангелков фейс преди 6 години
В тая кобила,*** какво е харесал? Всичките грозници ли е събрал,за да им намери мъже?
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от идеите на Путин е да се конфискува недвижимостта на руснаците зад граница, ако не могат да докажат с какви пари са ги купили. Освен това ще се ограничи износът на валута от страната, освен определен размер рубли и травел-чекове.
51
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
400 хиляди руски бежанци от руския Гулаг !
50
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са най-големият частен инвеститор в България , направете проста сметка 400 000 по 30 000 евро ,това прави 12 милиарда евро са инвестирали в България руснаците през последните години у нас , а ние ги плюем и обиждаме . На това му се вика нечовешка неблагодарност!!!
49
4
 
11
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
кой ти иска мнението бе. дори само това че са наляли едни чужди пари в Бг е достатъчно. Хайде да няма това лято нито един руснак и ти гарантирам че ББ е паднал . По морето чакат тези четири месеца да вържат цялата година, вземи им 40% от печалбата и ги храни 5 месеца за твоя сметка.
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя и Гинка си купува разни неща... от ГЕРБ я спонсорират , и после министърката даже и не била разбрала
47
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
братушките са добре дошли -- не искаме английските пияници
46
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и с какво тези 400 хиляди допринасят за развитие на туризма, даже ги отдават на сънародните си, когато не ги ползват. Данъци ли плащат, отиват в местния магазин вземат си ядене и пиене и с пиянските си истории гонят другите туристи.
45
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е за тия дето твърдят, че руснаците при Путин били бедни и нямали какво да ядат.Смех.
44
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелакова не е в час . Руснаците са купили в България около 40-45 хил. жилища , които ги тдават под наем на свои сънародници за по седмица -две. Естествено договарянето и плащането става в Русия и нашата държава нищо не получава от тази "стопанска" дейност. Руския турист рязко обедня в последните 3-4 години и сега само се разхожда по алеите и се напива във втория си дом!
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запитайте се кои българи си купуват имоти в Гърция,Итали и др. и ще си дадете отговор кои руснаци могат да си позволят втори дом в България.
42
9
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 6 години
Тази ов_ца това за гордост ли го има,че цяла колония са си направили у нас руснаците и то съсредоточени по морето! Наред с икономическото и военно влияние,това население подсилва зависимостта от евразийската държава!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще получат гражданство и право на глас? След 5 години всеки от тях би могъл да подаде документи...
40
13
 
18
 
! Отговори
Прозрение преди 6 години
България винаги е получавала доходи от Русия
39
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали Русия е под строги санкции и на ръба на пропастта? От къде взима пари? Вероятно, трябва да питаме Гинка.
38
2
 
20
 
! Отговори
Тъпи до №36 преди 6 години
То всичко 80% българско е продадено на чужденци само защото България е бедна и българите нямат възможност да бъдат собственици на тези предприятия и земи .Имаме огромна площ земеделска земя , от 25 години и сега все още мечтаеме да я обработваме .Но как да купя машини защото не мога да бъда мошеник,политик,крадец и др. ,не искам да я продавам на чужденци и се надявам бъдещите решения на моите наследници .