Нова версия за трагедията в Хитрино: Незаключена стрелка!

Шестият вагон тръгнал по два коловоза, твърди собственикът
12 мар 2018 12:45, Екип на Bulgaria On Air
49

Нова версия за причината, довела до трагедията на гарата в Хитрино, лансираха от фирмата, собственик на взривилата се цистерна. При експлозията в края на 2016 година загинаха 7 души, десетки бяха ранени, а много други останаха без дом.

Не високата скорост, а счупена стрелка е била причина за дерайлирането на цистерната.

Още по темата

Това става ясно от международните технически експертизи, които представиха собствениците на цистерната, съобщи Bulgaria ON AIR.

Изчисленията на експертите сочат, че за да се преобърне влакът, скоростта трябва да е била почти 112 км./ч. И твърдят - локомотивите и първите пет вагона са преминали безпрепятствено.

Едва шестият вагон тръгва по двата коловоза, което води и до преобръщането.

По данни на фирма "Булмаркет" след изтичане на пропилена дежурните енергодиспечери са подали електричество, което е породило волтовата дъга. А последната най-вероятно е причинила и взрива.

Засега на подсъдимата скамейка за трагедията, при която загинаха седем души, са изправени машинистите на влака, а делото срещу тях вече е в ход.

Като причина за инцидента прокуратурата сочи високата скорост, с която влакът е влязъл в гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
24
 
! Отговори
Старият машанаст преди 6 години
В ЗАГЛАВИЕТО- незаключена, А В ТЕКСТА- счупена стрелка! Това са различни неща!ЖП стрелките се заключват за да не се разместят езиците им при преминаване на влак. При разместване на езиците от вибрациите, дерайлирането може да стане и (както е станало) по средата на влака.Счупена стрелка е много общо и неясно- какво и къде е счупеното?Никъде не прочетох, какво е състоянието на ребордите на първата от дерайлиралите цистерни. Ако те са износени и остри- това също може да е причина за дерайлиране.
14
5
 
21
 
! Отговори
Не спорете преди 6 години
Да гласуваш за герп е същото като да гласуваш за бесепе.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има май служители на фирмата здраво лепят минуси .Да ви е.... ***...
12
5
 
29
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 6 години
Има само един виновен и това е Винету от Банкя!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на края фирмата превозвач даже ще получи обезщетение.
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При разрешени 40! км/ч да влезне в 2! стрелки със 71км/ч е лудост. Локомотивите е нормално да останат на релсите, заради по-голямата си тежест и по-нисък център на тежестта, докато поставените цистерни с цилиндрична форма се изсипват. И всичко това заради ПибМаркет
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СПОДЕЛЕНА ВИНАТо за това от 10 години ГРОБ са на власт и държавата процъфтява и просперира. И за това дори и в този случай вината е на машинисите а не на БДЖ........***!
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това звучи по правдоподобно.Винаги съм се съмнявал ,че машинистите са виновни и е било в резултат на висока скоростл
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Написал съм поне СТО ПЪТИ !!!!В с. Бисер СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ и цвъки газета калта за да няма виновни от феодалите !В Аспарухово направиха СЪЩОТО !!!!В с. Хитрино , ТИКВАТА запечатва селото за всички , дори за жителите ! А телевизия и радио показват как гологлави пожарникари гасят ,, опасните" цистерни !!Всичко се прави за спасяването на кожата им !! *** , повече от *** сме !
6
32
 
11
 
! Отговори
СПОДЕЛЕНА ВИНА преди 6 години
Всеки който е гласувал за БСП е виновен за смърта на хората!!!Гласувайки за БСП ти избираш комунисти, водещи България към разруха!!!!!"Гласувайки за БСП,ти си Убиец!!!!!
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си спомняте,че цялата власт беше на мястото на трагедията,а транспортния министър стоеше с дни там и не даваше пиле да прехвръкне.Още тогава се появиха съмнения за технически проблем,но управниците не дадоха и дума да се издума.Защото това щеше да ги срине от власт и да загубят и без това рехавата им подкрепа.
4
0
 
17
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Труден казус. Когото и да осъдят ще остане впечатлението,че е несправедливо. Но очевидно надлъгването е за това кой да плати обезщетение на близките. Ще трае още години,а на онези хорица няма кой да избърше сълзите.
3
11
 
26
 
! Отговори
Споделена ВИНА преди 6 години
Всеки който е гласувал за Гроб е виновен за смърта на хората!!!Гласувайки за Гроб ти избираш калинки, водещи България към разруха!!!!!"Гласувайки за Гроб,ти си Убиец!!!!!
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се. Виновният поръчал на "експерти" да му напишат версия в която са невинни. Каква по-хубава версия от тази, че стрелката е виновна, при положение че влакът я е повредил и не може да се докаже че би била изправна, ако влакът беше преминал през нея с разрешената скорост
1
0
 
28
 
! Отговори
бай х преди 6 години
приема се винаги най изгодната версия за властта , а не реалната ..помним и други такива случай