4 г. по-късно: Кой е виновен за фаталната акция в Лясковец?

Майката на загиналия командос: Системата е насреща ми!
15 мар 2018 15:00, Екип на Bulgaria On Air
26

Преди 4 години при полицейска акция в Лясковец загива командосът Емил Шарков. На 14 март 2014 г. при опит да бъде задържан 53-годишният Петко Петков, 3-ма елитни служители от Специализирания отряд за борба с тероризма биват ранени, а Шарков загива при опит на баретите да влязат в дома на барикадиралия се неуравновесен мъж.

Още по темата

Майката на командоса и семейството му не спират да търсят отговор на редица въпроси и несъответствия, свързани с акцията. Част от тях вече са открити. Какви са допуснатите грешки и кои са истинските виновници за инцидента в Лясковец?

Според майката на убития Емил Шарков - Ваня Рибчева, всички усилия при разследването са били не толкова да се поправи нещо и да се изяснят грешките, а да се прикрият виновниците и да се потули инцидентът.

"Започнах да се интересувам от случая, да търся хора, станали свидетели на случилото се. Успях трудно да намеря преки свидетели. Те ми разказаха как точно се е случила стрелбата. Аз самата се добрах до истината", отбеляза Рибчева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ случаят бил потулен за 2 месеца, проверка била извършена, но цялото разследване бил "един политически театър".

"От данните стана ясно, че цивилното население притежава толкова оръжия, че може да се конкурира с професионалната армия. С години нищо не се правеше. Накрая стигнах до заключението, че насреща ми е една система", уточни още майката на загиналия в Лясковец пред Bulgaria ON AIR.

Жената е категорична, че тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и командващият екипа Георги Гайков на своя глава са изпратили спецполицаите, без точна стратегия и психопортрет на неуравновесения Петко Петков.

Още новини четете на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баретите и преките им началници, които тъкмо били изгледали "SWAT" и телефона звъннал
3
4
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
ВЕЧНА СЛАВА ЗА БАЙ ПЕТКО БРЕНЕКЕТО!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Само че тези действия са били абсолютно безсмислен риск! Не виждам какво толкова е наложило намесата на спец отряда в ситуация с един психично неуравновесен човек!Който е разпоредил акцията е истинският виновник за смъртта на Шарков!
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може само да вземат пари и държавна издръжка без риск. Такава е професията. Всеки човек и неговите роднини са наясно с рисковете. Да станат библиотекари, ако искат без риск.