Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
13
 
7
 
! Отговори
Жълъдинов преди 6 години
Преди няколко дена един подобен тиквеняк се дървеше по тв-то че 20 години не му дали нито веднъж резултати от изследвания на питейната вода, обаче и той също не ги е искал , но другите му виновни. И пред гламавите му селяни сигурно минава за много загрижен.
69
5
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И тълпата се втурна след изтърканите популистки пароли на един селски кмет.Всички знаем, че бедните живеят зле, а тези живеещи в разрушената ракиджийница - на 100% са роми! Да го кажа така, че да ме разберете - предпочитам държавата ни да се грижи за щъркели - отколкото да финансира 12тото *** на ВеситУ.
68
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ИЗДЪРЖА НА ДЕМОКРАЦИЯТА - ПРАВИЛА, ЗАКОНИДРУГО СИ БЕШЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА АНАРХИЯ - КРАДНИ, КРАДНИ И СЕ ПОДМАЗВАЙ
67
3
 
33
 
! Отговори
Кмета преди 6 години
Няма ли кой да напише нормален коментар ? На този кмет му стискам ръката ! Мислете бе хора ! Не драскайте , като некадърни журналисти !
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е решил да го направи по книга т.е. да се съобрази с всички и резултата е налице в държавната администрация никой не иска да вземе решение да не би после да му изстине топлия стол. Да беше го преместил гнездото без да пита никой и всичко щеше да е мирно и тихо.
65
4
 
28
 
! Отговори
нормален гражданин преди 6 години
Те щъркелите за последните 1000000 години все на НПО-та и на *** са разчитали да им местят гнездата. Ами ако по този начин селото е спасило от насилствена смърт популацията от жаби??? Тогава какво ще кажат ненормалните в зелено? Новият световен ред-това е диктатура на душевно болните!
64
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИПИЧЕН РУСОФИЛ - ПРИРОДАТА МУ ПРЕЧИ
63
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА КАК ДЪРЖАВАТА НИ ДА ПОТРЪГНЕ ДОКАТО ИМАМЕ 1 МИЛИОН ГЕРБЕРАСТА В НЕЯ!ВСЕКИ КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ ЗА БУДА НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ Е БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛ И *** И СИ ГО ЗНАЕ!ТАКИВА ХОРА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СА ЖИВИ!
62
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До време еВреме е червените *** да се научите какво е работа и да си я вършите. Не да мрънкате кат тоя.
61
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф аман от червени хрантутници които започват да пискат в момента в който трябва да свършат нещо...
60
4
 
29
 
! Отговори
време е преди 6 години
Прав е . Има топки . Мъж е. Браво. Дано излиза от сърцето му. Тогава има бадежда за нас нормалните. Дето спим с жена и искаме да се женим и да имаме деца преди 30 годишни. Браво. Хайде по смело да казваме истината.
59
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кълве го щъркела по кратуната явно
58
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от това което е напиано в тази статия излиза, че кмета мрънка от това, че трябва да си върши работата...
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам, щъркелите ще плащат ли данъци за гнездото.
56
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На туй старо номенклатурно ченге са му разбутали рахатлъка да мести гнездото и за туй реве от местене на гнедзда не може да краде. Ще местиш бе и хоро ще играеш.
55
19
 
4
 
! Отговори
Хе-хе преди 6 години
Поредния *** който смята че някой друг трябва да му свърши работата.
54
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Според един основен проблем за решаване в България бил "БЕДНОСТТА". И как се решава този проблем - хващаш се за косата и се изваждаш от бедността. България по-богата спешно няма да стане - избиите си наивните представи за света.Основния проблем в България е липсата на РЕД, ЗАКОННОСТ и СПРАВЕДЛИВОСТ. В обществата в които ги има се живее добре. Богатството си идва с тях.
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ганевНе глупакo, едното непречи да бъде правено другото. Кое ви е толкова трудно да разберете? Има институции за хората има такива и за животните, явно едните не си вършат работата. Какво внимание какъв либерализъм вие напълно сте изтрещели.
52
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Загрижеността е едно от малкото неща, които ни различават от останалите животни, и не е ненормално, а е похвално, когато има кой да се интересува от съдбата на щъркелите.Липсата на солидарност обаче е очеизвадна, но това е съвсем отделен въпрос и няма нищо общо с горното.
51
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените *** гледам са се разпенили пак :) ама големи сте хуманисти бе :))) от Пратията на Милионерите (БСП) нещо не отпускат май на народа що така? :)

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe