Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бугарина се интересува от всичко друго но не и хората
29
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щъркели, кучета, котки, а социалисти кога? НИКОГА.
28
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** обича да трича щъркели и кучета това ще го направи душевно и финансово богат.Какво за хората, грижете се сами за себе си, сега има много банани и тоалетна хартия при бай Тошо нямаше банани и тоалетна хартия..
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОЦИАЛИЗМА ПУКНАИЗРОДИ РЕВАТ
26
3
 
36
 
! Отговори
МНОГО ТОЧНО И ТЪЖНО преди 6 години
Прав си Кмете! За кучета и котета може, за хора неможе. По презумция на "управниците" ни, в София няма бедни, нещастни и несретни в България. Цъфтим и връзваме, има институции с лакеи на заплата дето се грижат да няма социални драми, да защитават деца и болни и т.н. добри пожелания. Всичко е Ок на книга, както и със здравето и престъпността, вземат си заплатите от нашите данъци и няма несретници, не сме чули за пребити, гладни, безпътни българи... те ако са такива да отиват роби в странство
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО БЕШЕ СОЦИАЛИЗМАКУЧЕТА И КОТКИ МОЖЕПРАСЕТА НЕ МОЖЕ
24
3
 
9
 
! Отговори
..до "възмутен& преди 6 години
...не зная "възмутен" ли си или к'ъФ си но според "мен" тИ трябва един мнооого ЗДРАВ,ПРАВ,КОРАВ И ОБРАСЪЛ К***Р Од ЗАД АКО МОЖЕ И ДА Е ПРАВОЪГЪЛЕН,ЧЕ КАТ'ТЕ ЗАВЪРТИМ ДА ПОЧУВстВУВАШ "УДОВОЛСТфИЕ"...
23
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ти бе, светецо, за да станеш кмет, не си ли обещавал и от щъркел мляко?!?!
22
2
 
24
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Изгоря кмета.При тоя подем на държавата.европредседателство.икономически успех и тн....Явно човека е от гадовете.
21
3
 
48
 
! Отговори
delibaltov преди 6 години
Браво, кмете! Изключително много си прав!Бедността трябва да е проблем N:1 в България, и загрижеността и усилията трябва да са насочени за преодоляването му. В противен случай след недълго време на теритирията ни ще останат само кучета, котки и защитените от Хелзинкския комитет!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възмутен 4Следващата стъпка е да ти забранят Прайда и ще завиеш на умряло...което ще значи, че Обществото е отново на прав път
19
24
 
5
 
! Отговори
Щъркел преди 6 години
веднъж в годината се сещате за нас (щъркелите) , кога требва да си свалите мартениците. и тогава ви тегне що аджеба за некой търтей не се мисли , а за щъркели ... :) ... нема такива егоисти като homo sapiens ...
18
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маке смoтано, къде в статията видя да убиват щъркели, бе крeтеноид?
17
30
 
3
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Remember that we all are brothersAll people, beasts, tree and stone and windWe all descend from the one great beingThat was always thereBefore people lived and named itBefore the first seed sproutedНе можете да убиете щъркела и той душа носи и се научете да се грижите за себе си, селяните да четат книги и да търсят сами правата си.
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванова, този е провокатор. Що му се връзвате не мога разбера.
15
0
 
23
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
До ВъзмутенЧовече, май от теб нищо не става!Преди да решиш да кажеш или напишеш нещо помисли,защото се излагаш.
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, все някой ще се намери да провокира под която и да е тема. Тоя 4-ти си е чист провокатор. Не усещате ли?
13
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4 възмутения Моята баба има 40 години трудов стаж като начална учителка. Сега на 70 години взима 220 лева пенсия. Къде е държавата в случая? Или викаш за нищо не е ставала баба ми затова има 40 години стаж като учителка и й хвърлят мизерните 220 кинта? ***.
12
17
 
8
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Какъм му е проблема пък на тоя, всички промени в историята на човечеството са са се случили само след революции. Приказването е популизъм хората са върховен сюзерен те решават каква е съдбата им или ще направят революция или ще ги хапят щъркелите.
11
1
 
52
 
! Отговори
маке преди 6 години
ако се замисли човек какви пари се дават за измислени проекти в съседно село 1000 м водопровод струва 5 млн лв ако ги бяха дали на 50 местни безработни щяха на ръка да го изкопаят и да го направят за много по малко хората щяха да са доволни ама не защо ли