Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За триполовите и селян.дурите управници приоритета им е не хората а щъркелите щастливите кокошлета кучетата и всичко друго но не и народа. А това е така щото този народ или по скоро овцете сами си избраха да живеят така. Преди близо 30 години този *** народ си избра да живее в демони-крация. От тази демони-крация се възползваха едни другари които се преименуваха в господа. Та тези господа унищожиха всичко и се отрекоха от всичко само и само да постигнат целите си. А целите им са милионите.
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хладния разум "е присъщ и на един компютър, но добротата може да бъде притежавана само от живо същество.Мислиш ли, че един политик, който прави пари за сметка на народа ,не е интелигентен?Той много добре знае кое е "правилно" за него .Реалността е грозна именно заради хора, които не ценят истинските човешки чувства.
208
1
 
3
 
! Отговори
до Авторката преди 6 години
От онлайн медията Монитор знаят ли че им открадна Новината?
207
2
 
1
 
! Отговори
До 212 преди 6 години
Хе-хе конкуренция има и между представители на един вид, а не само между отделните видове. Логиката ти издиша.
206
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се как може да има хора в тази страна за който живота на едно куче стои пред живота на един човек.Така далеч не бихме стигнали.
205
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така! с мрънкане по форумите и фейсбук нещата ще се оправят. Вярвам в това. Арабската пролет откъде почна? Браво кмете , само така ,продължавай да ни отваряш очите и да казваш истината в очите. Ние сме с теб и се гордеем с такива като теб! В такива като теб ни е спасението!
204
2
 
4
 
! Отговори
До 209 преди 6 години
Нито сме изсекли горите, нито сме унищожили дивите животните, но дори това да е вярно, ако сме го направили за развитието на човечеството всичко е оправдано. Всички видове живеят в сурова конкуренция с останалите видове - такава са правилата на играта на природата и да се правим, че ние сме различни и върха на глупостта.
203
18
 
2
 
! Отговори
Кънчев преди 6 години
Кмете, Отец Иван от Нови Хан не хленчеше по форумите , а помагаше на нуждаещите се. Обаче гледам се харесващ на тукашните форумни хленчещи другари.
202
5
 
2
 
! Отговори
До 203 преди 6 години
Това което ни прави хора е разума, на него дължим всичко! Всеки крадец, може да граби и след това обгрижва семейството си, кучето си, щъркел и т.н., смятайки че това което прави е добро и така проявява съчувствие, следователно това доброто е нещо субективно! Хладния разум може да установи кое е правилно и кое не, кое е градивно и кое е, чувствата, инстинктите и емоциите не могат, напротив те задълбочават всеки един проблем. Нежеланието да видиш реалността е големия проблем!
201
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осякохме горите, унищожаваме дивите животни, но това не е важно, по-важно е да се грижим за хората.
200
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типична Позитанска акция.Някакъв написал нещо глупаво.Тимажийският сайт на варненските мотри го популяризирал и направил новина.Цялото ***-войнство на позитанските кутки - веднага на бойна нога и яко тролеж...Така смърди на Кутевско мероприятие, че ....
199
4
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До 204Добре де какъв е проблема, кмета призовава , вие му се радвате, а аз обещавам да се вслушам в думите му. Или нещо не ми вярвате ли, що ли?
198
11
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И пак са се изходили ромолюбците под статията!Кмета ги зове - да избият животните , и да помогнат на бедните роми!Няма друго такова стадо!
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пише "Монитор".......хаха ....пак ли краде от други сайтове , сайта ви не се ли казваше днес.бг
196
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧиновникАйде стига злобаДано един ден да имаш нужда от помощ и човещина, после ще пищиш ,че никой не те забелязва Злоба ей така , за злобатаАмеба
195
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разум лишен от доброта и съчувствие не струва две стотинки .Всеки крадец и грабител може да има разум.Именно защото не се цени добротата сме на този хал.
194
11
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Ех кмете, щом призоваваш и то от фейсбук, от утре ще мисля повече за хората и по-малко за животните. Ура другаре!
193
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешното общество е потънало инфантилност, милозливост и други хипи-гей ценности, а разума, той е не просто отхвърлен, разума е сатанизиран, той е лош и не бива да се използва, хората трябва да се водят единствено от чувства, инстинкти и долнопробни емоции. И така тази деградация ще доведе до неизбежния край на цивилизацията ни, която ще се сгромоляса при първата трудност или от тежестта на собствената ни глупост, просто защото отказваме да приемем света, такъв какъвто е.
192
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиони години еволюция, а се оказва че щъркелите са абсолютно безпомощни без грижата на еко-био фанатиците. Така е трябва да подчиним живота си в грижа за животните, тревичките и дръвчетата. Трябва да преоткрием дивото в нас, да тичаме голи в гората, да се надбягваме с вълците, да ги храним с нас и тем подобни угодни за животните неща. Това е приемете го хора, това е бъдещето.
191
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова сте щастливи в малките ви апартамента ,попикани входове,че не може да кажете, поне това,да кажете една добра дума.Цинизъм, егоизъм, завист.Да , добре е когато се грижим за щъркели.Да добре е ,че хора живеят като скотове , така се чувствате добре, има и по зле ,нали?Отвратен съм