Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?

63-годишният мъж е предупреден с протокол от общината
19 мар 2018 08:50,
76
Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?
Снимка: Монитор

63-годишен мъж от Хасково е предупреден с протокол, че е нарушил обществения ред, защото се опитал да засади няколко дръвчета пред блок на улица "Ком".

Димитър Ганев бил изненадан от инспектори от общинската служба КОРЗ (Комисия за опазване на реда и законността) в момента, в който копаел ямите на бъдещата градинка. Мъжът бил подготвил за засаждане няколко иглолистни фиданки.

КОРЗ му връчили протокол и го предупредили, че руши обществения ред. Фиданките можел да засади, но само ако първо подаде молба в общината. Едва ако получи разрешение доброволецът ще може да облагороди междублоковото пространство.

"Нарушителят няма да бъде глобен, нито ще се конфискуват фиданките. Всеки може да засажда дървета, но трябва да го координира с общината", коментираха от кметството пред "Монитор".

Причината била, че някои видове дървета и храсти пускали дълбоки корени, които повреждали сгради, тръби, кабели и друга наземна и подземна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До До тоя с доматитеА пък аз си пожелавам, скоро да ми станеш клиент, че заплатата ми върви на бройка. И съм доволен, при "Стабилността" на Бойко с турските домати и гръцки корнишони;)))
28
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо в Лондон да може да има домати зад блока а в Хасково не може? Да, сетих се. Лондон е пропаднало гето докато Хасково е център на вселената. Междугалактическа столица.
27
4
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ГЕРБЕСАРИ сега като са пълни с гръцки, турски и европейски ***, пак не ги купувам. Искам да си имам бахча пред блока. И дори асма. Не ми пука за "европското развитие". То води в Гроба.
26
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тези загрижени за обществения ред служители засаждаха фиданки вместо да глобяват единствения решил да го направи - градовете щяха да бъдат много по-красиви и зелени. Просто безполезни търте_и. Другия път да ги засади в неделя следобед. Тогава никой не може да го глоби. А докато проверят кой ги е засадил, имал ли е разрешително, да изкарат заповед за премахване - те ще станат 20 метрови дървета.
25
0
 
24
 
! Отговори
Пепа преди 6 години
До До тоя с доматитеТака е, обаче в повечето държави, в които съм била, тези общи пространства се поддържат добре и на човек не му иде да ги облагородява допълнително.
24
2
 
17
 
! Отговори
общинар преди 6 години
А къде ще си паркирам колата на тревичка?
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КривонделМожеш да кажеш ,че са прави ако те се грижат за между блоковите пространства . Ако поникне някоя джанка никой няма да и обърне внимание с години , защото няма на кой да се пише акт . Ама когато става въпрос за човек който сади ... опазил ни Бог от такива "злосторници" веднага предписание !
22
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше случай службите да се нахвърлят върху младежи, които раздават топла храна на бедни. Не били извадили нужните документи за санитарни изисквания и прочие. Ами проверете ги и им извадете, нали за това ви издържаме с данъците си. Хора ровят за храна по кофите, оттам отговаряща на санитарните изисквания ли я вадят?
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати малоумието .... то те кабелите и тръбите си нямат канали през които да минават !
20
29
 
11
 
! Отговори
До тоя с доматите преди 6 години
Не виждам какъв е проблема. Да се разходи за 5 минути до общината и ще може да си засади.То градовете ми затова са заприличали на бардаци. Всеки санира, всеки сади, тура си гаражни клетки и асфалтира градинки.Я пробвай в нормална държава да излезеш и да почнеш да копаеш в общото пространство да видиме какво ще стане? *** свикнали от комунизма да си правят каквото искат и сега се оплакват.А за това с доматите пред блока само мога да се радвам, че вече не съществува.
19
2
 
36
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Не че не са прави - прави са общинарите. И са изключителни когато става въпрос за подобни случаи с хора, които така и така уважават закона. А каруците, които излизат от парковете с трупи - те какво и как нарушават?
18
3
 
16
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Добре е хората да се грижат за околоблоковото пространство, но също така всички виждаме що за сметища се заформят - един сложил старата си маса, друг - дивана на баба си , канапета , табуретки и смучат бири до полунощ. Да не говорим че като порастнат въпросните дървета - никой не се занимава да ги поддържа.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от кога работа за общественото благо е за порицание . Или в тая клоака българската администрация и един с мозък няма ... начело с лидера ?
16
0
 
42
 
! Отговори
Старателни, бе! преди 6 години
По начало е правилно, но пък общините хич не са се престарали да поддържат междублоковите пространства. Сещат се чак когато гражданите хванат облагородяването им в свои ръце.
15
15
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕСАР преди 6 години
До ГробокопачАми като бяха празни магазините, всеки се "самозадоволяваше". Живееха по 4-6 в една панелка и имаше по пет коли пред блока. Пак заповядай. Една магистрала до Правец и една до Пловдив.
14
10
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
При Бойко Диктатора е така. Навремето, по соца, пред блоковете се сееха цели бахчи с чушки и домати и никой не лопаше и дума за това. Сега на тяхно място има молове, пфу...
13
2
 
19
 
! Отговори
Ghost преди 6 години
Не знам за жалост или за щастие, но старите хора знаят за проблемите много по-добре от младите и също го съобразяват това. По-скоро е похвално за общината че го е направила в правило. Ако бяха още по-читави вместо протокол щяха да проверят и извадят разрешително на място. Ще се научим няма как...
12
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Терена е общински, ако не се сещаш. Ако дойда и засадя див кестен във вас няма да ме почерпиш и с право. Българина отдавна е отучен да оважава собствеността. Особенно общинска и държавна. Паркира, сече, сади, огражда и строи.
11
3
 
9
 
! Отговори
До №9 преди 6 години
Сега ще те изтрият, защото си прекалил с тиретата, против правилата на сайта е.
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите селяни в Младост са засадили лозници до стената на всеки вход на блока, но от общината ги мързи и чакаме блока да клюмне на една страна за да ги отрежат.