Българинът в Гърция – демонстрира благополучие, паралия...! А у нас?

Няма причина за притеснение от това, че българите ходят на море в Гърция
26 мар 2018 11:10,
91

Голяма част от българите, които ходят на море в Гърция, ходят на различни почивки в България и ние не трябва да се притесняваме от това, че близо милион наши сънародници избират да отидат в Гърция на море. Това каза в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Нямаме статистиката - вътрешната, тя е доста невярна по отношение на пътуващите българи", подчерта Драганов пред Bulgaria ON AIR. Той обясни, че никой никога не е броил българите, които посещават родното Черноморие, нито колко нощуват или харчат.

Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм обясни, че тези близо милион българи, които пътуват в Гърция, не са загуба за родния туристически бранш.

"Това, всъщност, е прекрасна възможност. Нашият фокус трябва да бъде да качим ръста на чуждестранните туристи", категорична беше Карастоянова.

Тя подчерта също, че трябва и инвестициите на държавата в туризма да се увеличат, а също и бюджетът на министерството. Карастоянова аргументира това с факта, че туристическият бранш дава сериозен процент от БВП на страната.

Журналистът Крум Савов пък заяви, че според личните му наблюдения има два мита, които битуват сред българите за морето в Гърция.

Първият е, че почивката там излиза по-евтино от тази на родното Черноморие, а вторият е климатът на южната ни съседка, който според него не позволява дълго стоене на плажа, както у нас.

"Това е една мода и една мания непременно да демонстрираме някакво благополучие или някакъв модернизъм", каза той.

Савов беше категоричен, че по негови наблюдения дори персоналът по нашето море предпочита българските туристи. По думите му в нашите курорти българите се чувстват "на гости", а чуждестранните туристи се чувстват "у дома".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
е,тази година бях 3 пъти на море в Гърция.Никога не съм го правил в българия.Ходя от 12 години там.Дали ми харесва,как мислите.Замислям се за имот там.
84
4
 
15
 
! Отговори
Робърт Георгиев преди 6 години
Гърция ни предлага чисти,спокойни и екзотични плажове......няма мутренски изпълнения,тонове бетон и превзети от чадъри и шезлонги плажове.....за мръсотията не ми се говори.....
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Паралия'' на български значи плаж. Моля за извинение!
82
2
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Хубаво е на ''Паралия''- на плаж де в Гърция. Супер.
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро четох една статия в която Путин казва пред наши бесарабски българи ,че нашите първи били много лакоми и много крадяли ,казва ,че България била богата страна и ако му дадат само пътищата ,черноморието и златните мини щял да увеличи двойни пенсиите още веднага
80
4
 
23
 
! Отговори
Неочаквано тъп. преди 6 години
Супер,ако можеше всички да ходят на гръцкото море,нашето да си остане диво и чисто,майната му че парите от туризма ще влезнат в гръцката хазна,тук и без това половината не се фиксира,а после и ги крадат министерствата,а уж се разпределят.
79
4
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Работя като управител на малко заведение в к.к. Златни пясъци. Пари да ми дават не бих дошъл на почивка в БГ . Пияни полячета на първа алея и по плажа цяло лято. Полицията продава кока и играе със сводниците . Лично са идвали служители на МВР да ми предлагат да "давам" за тях с протекция .
78
8
 
35
 
! Отговори
Мария преди 6 години
В Гърция на плажа и в моретое чисто! Няма викащи майки , има мноооого големи плажове, не ти ходят по главата съседите и да по- скъпо е , но е спокойно, красиво и не се връщаш с коремни проблеми :)
77
23
 
12
 
! Отговори
Боян преди 6 години
Ходете на палатки. Ще ви е евтинко и няма да ревете. Не разбирам припаданията по Елада.
76
8
 
36
 
! Отговори
Илина преди 6 години
Истината е, че българите предпочитат Гърция, защото хората си пазят природата, а тук тъпите парвенюта унищожиха цялото Черноморие. Другото е, че там обслужването е перфектно, за разлика от нашите курорти. Всеки, който е бил и на едното и на другото място вижда разликата.
75
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът в Гърция демонстрира благополучие, паралия...! А у нас? у нас една жалка смешна мишка изпълзял от дупката
74
7
 
24
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Всички хотели в големите ни курорти са собственост на руснаци или на партийни любимци- там случайни собственици няма!
73
4
 
27
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Ще обясня просто: Хората не искат да се чувстват зле, особено, когато са на почивка в чужбина, ПОРАДИ ТОВА СЪБИРАТ ЦЯЛА ГОДИНА, за да могат да се в ЧУЖБИНА. В България малките дребни смотани душици, собственици на малки дребни перачнички на парички, назначават и прекарват още по дребни сервитьорчета. А тези сервитьорчета се опитват все пак да си докарат левчета.Та като видят и чуят работещи люде от РБългария, ги "щавят" ама яко. Българи от татово време предпочитат да са на почивка в Гърция.
72
8
 
31
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи това че персонала на БГ морето предпочита българи е ДОЛНА ЛЪЖА! Изпитвал съм го на свой гръб! После като път да идеш от София до Гърция ти излиза по евтино! Като това да идеш на плаж в Гърция при това къде да е ти излиза в ПЪТИ (НАД 7) ПО-ЕВТИНО отколкото плажа тука в БГ! Трето спокойствието добрата атмосфера доброто обслужване красотата чистата вода и още десетки други такива "ДРЕБНИ" подробности са в ДЕСЕТКИ ПЪТИ повече в Гърция отколкото по БГ морето! Та така драги ми Крумчо!
71
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за черноморието....разбира се че в Гърция , е в пъти по добре...и посрещане , топлина ...знаят как да си вземат парите....тук , съжалявам , че пиша лоши изречения , обаче е самата истина....тук движи мафията....Пример:- брат ми живее в Чехия , помоли ме със съпругата си , да им резервирам хотел в Сл.бряг...самият ужас..порнография абсолютна...за 10 дни 5 хилядарки...упътена бях да се обадя на някакъв си тел..от който ми даваха информацията от София...разбира се , заминаха в Грецията.
70
8
 
22
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Baba vi......И какво като е много скъпо?И на база какво?Дюнер 5 евро (не съм виждал такъв повечето са по 3), но е с месо, а не като в България картофи и салата и тук там някоя жилка.2. Фрапе - никои не те кара да пиеш фрапе3 По скъп бензин, но в пъти по качествен - а не като в България да замръзва зимата и да мирише на изгоряло олио и рапица4. В таверна да не влизаш - еми зависи за какво си отишъл. Поне няма да имаш хранително натравяне за разлика от БГ кръчма на същата цена!
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво "у нас"- докато вие го търсите у нас,той отива на излет в Италия,Франция или Испания!
68
28
 
11
 
! Отговори
Baba vi...... преди 6 години
Гърция. Нищо хубаво там. Скъпо много. 1.фрапе 3.50 Евро2.миризлив дюнер 5 Евро 3.по-скъп бензин 4.в таверна да не влизаш
67
4
 
16
 
! Отговори
Български политик преди 6 години
Договор на "Яз съм българче"К'во ме тревожиш с ня'къф си милион туристи ве? Аз съм широко скроен! Не се разтрежожих за едни пет милиарда от КТБ, ти мъ тормозиш за дреболии.
66
15
 
24
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 64Колкото хора съм питал от нашето черноморие винаги се връщат със стомашни проблеми и разстройство - защото помията която ти сервират там е стояла в хладилниците им поне 5 години (с тия напомпани цени - защото *** искат за 1 ден да изкарат оборота си за 10 години напред). Аз в Гърция проблеми с храната не съм имал. И не познавам човек които да е имал оплакване.Това с плюенето в чинията ако си се правил на тежкар и в Тайланд да си пак ще ти го направят, ако си човек се държат човешки!