До институциите: Наводнени улици, подлез - WC...

Граждани сигнализират властите за нередности чрез HelpBook
26 мар 2018 19:24,
4
До институциите: Наводнени улици, подлез - WC...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Започваме поредния седмичен обзор на сигналите, които хората изпратиха до институциите чрез HelpBook.info.

Граждани сигнализираха за наводнени шуменски улици в резултат на запушени дъждоприемни шахти. И двата сигнала получиха отговор от Община Шумен, които може да прочетете тук и тук.

Продължаваме със сигнал за липса на заслони на много от спирките по линиите на автобуси 108 и 111, като сигнализиращият дава конкретен пример със спирката в ж. к. "Люлин", която се намира до хипермаркет "Билла".

Постъпиха и поредица от сигнали до Агенция пътна инфраструктура за лошото състояние на пътната отсечка от с. Хърлец до гр. Козлодуй.

"Пътната настилка е в критично състояние, което по свой ред предизвиква постоянни предпоставки за ПТП, както вече и 5-6 катастрофи - конкретно заради дупките!", се посочва в един от сигналите.


"Безобразно състояние на пътния участък от село Хърлец - гр. Козлодуй, включително и околовръстния път. Осеяно е с трапове, почти всеки ден ПТП. АЕЦ е обект с особен статут, при авария е невъзможна всякаква евакуация при сегашното състояние на пътната настилка!", сигнализира гражданин в друг сигнал.

"Участъкът от с. Хърлец до град Козлодуй е осеян с дупки", алармира друг човек.

Отново до АПИ бяха изпратени сигнали за други лоши пътища в Северозападна България, като този от с. Манастирище до с. Крива, който, по думите на подателя на сигнала, е "като лунен пейзаж" и е "в безобразно състояние", след което допълва: "В село Хайредин пътната настилка е трудно проходима и за високопроходими превозни средства!".

Друг пътен участък, за който научаваме, че е в лошо състояние, е този между гр. Попово и с. Лом Черковна. Ето как представя ситуацията гражданинът в сигнала си до АПИ: "Участъкът Попово-Лом Черковна е в много лошо състояние, има огромни ями. При валеж са пълни с вода и създават предпоставка за ПТП, в допълнение е натоварен с много ТИР-ове."

Очевидно няма как да мине и без сигнали за неправилно паркиране, като това на ул. "Професор Христо Данов" в София, или като това на друга софийска улица в кв. "Крива Река" , или това на столичната ул. "Тинтява", по която тротоарите са заети от автомобили и пешеходците са принудени да вървят по пътното платно.

Постъпи и сигнал за проблемен участък от улица в ж. к. "Обеля", за която сигнализиращият разказва следното: "Това е поредният опит от 20 г. насам за решаване на този проблем, който вече излиза извън контрол. Става въпрос за блок 264 (пред вх. А) в жилищния квартал Обеля-2.
Уличката пред блока от самото му построяване е с обратна денивелация, а шахтата за оттичане на водата е в противоположния (най-висок) край на уличката. Резултатът е при всеки дъжд тя да се пълни с вода, при всяко миене на улиците - тя се пълни с вода и мърсотия.


Не може да си спре нормално човек на улицата пред входа, защото тя е пълна с вода или кал, което принуждава живущите да спират по поляната до нея, което с годините я е превърнало в кална площадка.
През годините са подадени десетки молби от мен и други засегнати от този проблем, за съжаление, единствената реакция на общината е всеки път да дойде и да напише актове на всички спрели на "зелените площи", които, само да отблежа, по градоустройствен план са планирани парко места", завършва сигнала гражданинът.

Друг сигнал ни отвежда в подлеза на централна жп гара в Русе, чието състояние в сигнала е описано като "плачевно".

"Рушат се таван и стени, по които (незнайно защо) тече вода. В момента има и ледени висулки (вътре в подлеза). Жалка гледка е използването на подлеза като обществена WC", добавя сигнализиращият до Община Русе.

Със следващия сигнал отиваме до Ямбол, където на ул. "Кирил и Методий" има зелена площ, "която се превръща в бунище", споделя авторът на сигнала и апелира Община Ямбол да се заеме с проблема, защото това е в центъра на града.

Завършваме обзора с два сигнала от София, единият от които е за изрязано парче от асфалта на ул. "Иван Сусанин", което някой е "забравил" да асфалтира и впоследствие потъва от ден на ден все повече, като така затруднява преминаването на автомобили по улицата. 

Другият е за кабели, които сигнализиращият определя като опасни, поради предположението му, че по тях тече ток. Въпросните кабели висят между блок 102 и блок 104 в кв. "Гоце Делчев" "повече от 5 месеца и никой не прави нищо", завършва гражданинът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
България=Антиутопия!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате ни на гости в Клошария! Б'е'гайте и не се обръщайте!
1
1
 
6
 
! Отговори
Е и преди 6 години
До края на председателство институции няма да има!